Кинеските моторчиња

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Не ни треба споредба да правиш .... една априлија хавана е 2400 евра е сега кинеска хавана 125-ка ти е 800 евра
800х3=2400

Три кинези ќе земиш и ќе се убиеш возење за тие пари :helou:

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
Знајш ти Априлиа, Гилера и Дерби (потомци на пиаџо) колку пари земет за тие трки, немат теоретски шанси да се во загуба, зато шо Априлиа скоро секој шампионат го земат за мотори од 125 и 250 кубици, плус реклами на нивниве мотори... Поекономични се зато шо имет послаба машинерија, а никој не те оспори дека не вредет за парите, само прајш грешна спредба.
Да да тоа ти е како да споредиш југо и пунто.
Но да знаеш дека за да учествуваш во трка треба да даваш пари(могу повеке отколку што ке земеш)
Ама зборот ми беше дека се преценати тие мотори. Вистинската вредност не е така голема

kamiSKaZI

Io Sono Interista
Член од
31 јануари 2007
Мислења
543
Поени од реакции
34
Не би ризикувал јас со мотор(скутер) толку да возам. Посебно не со кинески пошто да бидам искрен неам многу доверба во квалитетот на гумите.
Епа ке си земеш нови, поквалитетни :) зашто кај нас и априлиите (не сите) ги даваат со чкарт гуми

@G e g o
И ем што ке се убиеш од возење, ем што к** ке ти чуе дали ќе ја изгребеш или паднеш :)

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
Абе кинез му е мајката. Ќе видете после 5 - 6 години дали некој ке рече нешто лошо за нив. Затоа додека се нови можете да кажувате ова она ке му биде, но кога ке видите дека ништо нема да му биде валда ке сватите дека не е се до парите

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.044
Поени од реакции
11.137
Кај има резервни делови за овие кинезиве Keeway, цилиндри ова она?

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28

Имам иста ваква. Само мојата е 50-ка. Знам дека законо е во процедура (пак да се врати да можиш 125 да возиш без А категорија) ама поважна ми беше потрошувачката. Денеска баш ја мерев, ми троши некаде 2-2,5 литра на 100км. Со 150-160 денари врвам некаде 100 км отприлика, шо е одлично.

Колку трошат 125ките?

kamiSKaZI

Io Sono Interista
Член од
31 јануари 2007
Мислења
543
Поени од реакции
34
Па за 100 околу 4-5 литри
Ja иам вакво:

и ми троши 2.5-3.5 зависи од вожња. И 2јца другари ми имаат вакво, на едниот му троши исто, а на другиот ја ч'чкаше нешто и му троши 4
Бај д веј, 125ка е 4тактна

Член од
1 јули 2008
Мислења
18
Поени од реакции
0
Ja gledam temava i gledam razlicni mislenja, ama moram da ostavam komentar za edno moe iskustvo.Inace pred dve godini, kupivme KEEWAY HYRICANE, 50 CC togas bese 900 evra, a sega mislam deka moze da se najde za nekoe evro pomalku.Brat mi napravi soobrakjajka so nego, ja iskrivi celicnata ram konstrukcija, onaa osnovnata, t.e. skeleto. Motorot za mesec dena, go napravija, edvaj go sklopija, ama go napravija.Za brat mi ne prasujte, celiot bese parce, ama muabetov, mi bese, deka skuterceto go sklopija, motorot nemase nikakov defekt, a istoto toa motorce sega ima pominato, okolu 11 000 km.Stavam samo gorivo, i dvotaktno ulje, najeftino so postoi mislam deka se vika PRISTA od makpetrol, zs ne mi se ulozuva u motor so sekoj moment moze, da ZASPIE.Ama taka si vikam veke dve godini, a motorov, nikako da zapre.Ziveam nadvor od gradot i skoro celo vreme e vozen pod polna gas.Taka da, po moe mislenje, ovie motorcinja nemaat smrt.Kupuvajte i vozete skoro za bes pari.Pravam muabet za modelite na KEEWAY.

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
Имам иста ваква. Само мојата е 50-ка. Знам дека законо е во процедура (пак да се врати да можиш 125 да возиш без А категорија) ама поважна ми беше потрошувачката. Денеска баш ја мерев, ми троши некаде 2-2,5 литра на 100км. Со 150-160 денари врвам некаде 100 км отприлика, шо е одлично.

Колку трошат 125ките?

Во просек трошат колку ќе им туриш:pos2: Ни повеќе ни помалце
Арно ама не се сите исти па некои трошат повеќе некои помалце.
А доста зависи и од како ги возиш. Така да подетално нека кажат тие што имаат

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Троши колку што ке го стиснеш,ја го возам цело време со пуна гас и потрошњата ми излага околу 3.5.Ако возам само низ центар може и повеке а зашто мање више секој ден сум накај бардоФци ми излага помалку и тоа доста помалку ако го држам на 70.Многу многу не му се притресувам,еднаш прелетав прегу лежечи џандар(оние асвалтните што со кола ако поминеш може тркалата да ти ги снема) ги скинав штрафовите на граната(а тие се излиени на блокот) и држачот на амортизерот.сеа е ок и па исто го возам и имам скоро 6000 км поминато

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
dali nekoj znae kade moze da se nabavi nesto vakvo (toa kaj ladenjeto)

Член од
17 март 2007
Мислења
218
Поени од реакции
2
јас веќе поминав 8000 км па кинескава машина мака нема :)

Kajgana Shop

На врв Bottom