Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Кај мене е 25 и не се спремам 10 минути да седнам на шоља. Заборави да пишеш колку инвестираше за климите.

Sent from my Huawei P9

Ne sum zaboravil, nego ne si me prasal, inaku 100000den.
Ako se greev na parno ke kupev dve drugi od po 25000den samo za ladenje, taka da investicijata e 50000den
A ti imas li klima za ladenje, ili ne se ladis preku leto?

A kolku si vlozil vo radijatori?

Inaku ne se spremam 10 min, i za razlika jas u 3h noke mozam gol da setam niz kuka, a sepak ziveam vo kuka, da bev vo stan daleku poeftini ke bese greenjeto, a tebe daleku poskapo.

Kvalitetot e nesomneno podobro na parno, ama ne na ovie aramiive koga ke im tekne kolku da go uklucat i na koja temperatura.

Sve e kompromis odnos kvalitet/cena.

A deka na parno od beg e najeftino, mislam deka ne si vo pravo

14732354_10154760422749869_8150032113181535092_n.jpg

Ти ги читаш ли моите постови ?
мислиш дека се фалам или пак ги измислувам податоците за потрошувачка и ефикасност на мојата клима ?
ако веќе ме реплицираш, дај кажи со која потрошувачка работи твојата тошиба, со кој COP, не само се фалиш дека си купил јапонска клима а другите не ги бива за ништо[DOUBLEPOST=1478915540][/DOUBLEPOST]@wiksa се надевам дека ќе ја средат и ќе бидеш задоволен и со новата клима[DOUBLEPOST=1478916709][/DOUBLEPOST]еве колку работела мојата Change 9-ka во месец ноември
Прегледај го приврзокот 159796
за
Прегледај го приврзокот 159797 за 18 часа и 43 мин. потрошила 3.2kw
ги сликав сега да види @gigovit што канта од клима е, просечна потрошувачка имала од 160w :P
Kako sto veke rekov, zalosno e da se diskutira vo ovie uslovi koga edna on-of bilo kakva e poekonomicna od ovie kanti inverteri. Ke dojde vreme koga polovinata so vakvi kanti od 20 KARTI koi great 30 kvadrati so 12-ki, ne pa 9-ki ke prepiskaat, ke bidat krivi monteri, dolzina na cevki i trista drugi saltanati, samo ne cudata od klimi koi se perfekcija neli za eftini pari. A u vrska so COP sto si merel za zal ne ja znam tvojata formula za da presmetam, daj molim te kazi stvarno kako si racunas cop sa sekoj da moze da si presmeta. A inace za potrosuvackata sram mi e da kazam posto neli ja samo na 20 stepeni gream i toa za vakvi visoki standardi kako vasite ne se racuna.

Kako sto veke rekov, zalosno e da se diskutira vo ovie uslovi koga edna on-of bilo kakva e poekonomicna od ovie kanti inverteri. Ke dojde vreme koga polovinata so vakvi kanti od 20 KARTI koi great 30 kvadrati so 12-ki, ne pa 9-ki ke prepiskaat, ke bidat krivi monteri, dolzina na cevki i trista drugi saltanati, samo ne cudata od klimi koi se perfekcija neli za eftini pari. A u vrska so COP sto si merel za zal ne ja znam tvojata formula za da presmetam, daj molim te kazi stvarno kako si racunas cop sa sekoj da moze da si presmeta. A inace za potrosuvackata sram mi e da kazam posto neli ja samo na 20 stepeni gream i toa za vakvi visoki standardi kako vasite ne se racuna.
во право си за ова што велиш дека на овие Т секоја он-оф грее, затоа и ти ставив слика од мојот инвертер да видиш колку сум го користел овој месец. Ама ќе правиме муабет кога ќе наближи на 0с надворешната, тогаш ќе ти измерам COP на обичната и на инвертерот па ќе видиме што е поекономично
еве ти да си израчунаш, ако не знаеш да се снајдиш еве мала помош, се мери Т на усис и на издув, разликата се множи со 0,34 и количината на проток на воздух, зависно во која брзина мериш, и сето тоа се дели со моменталната потрошувачка на климата
https://en.wikipedia.org/wiki/Coefficient_of_performance

Се нервирам многу, значи буквално секоја година првиот викенд од Синедејс не сум во Скопје, тешко и утре на Патерсон, ќе ги гледам од понеделник ја овие најмејстрим што се...

се надевам брзо скринери од сите овие...

него го гледаше некој на браќата Дарден, Unknown Girl?

@vedar
Toa sto ednas prasuvase za plazmata na Gree Hansol - vsusnost hansolot ima dve plazmi edna pomala plazma and ion Generator od pozadi I napred filter plazma za fina prasina IMG-1478957657499-V.jpg IMG-1478956292336-V.jpg

Attachments

• DSC_0316.JPG
    DSC_0316.JPG
    532,1 KB · Прегледи: 23
  • IMG-1478956352776-V.jpg
    IMG-1478956352776-V.jpg
    972 KB · Прегледи: 20
@Zensen lani zemav za majka mi prvava sto prasuvas SAPIR SP-1970-U i iako malku se koristela eve godina dena si istera.. se tegne ednas jazenceto i gree so 1000W ako povleces vtorpat se vklucuva i vtoriot greac i pojacuva na 2000W, brzinata na duvanje ne se menuva..okolu 4-5m2 e banjata i brzo ja zagreva i so prvata silina..ova so jazencevo mi izlglease bezveze i jalovo ama e poprakticno i pobezbedno od prekidac so vrtenje zasto u banjata cestopati ti se vlazni racete..za parite mislam deka si vredi..
Ovaa tretata od tvojava lista Rowenta SO2040F0 ja imam za dogrevanje vo spalna koga go banjame maliot i sum epten zadovolen..e sega za vo banja da ja koristis a da ne ti e na zid montirana nadvor od moznost da ja isprskas so voda mislam deka ne e bezbedno..

Поз ме интересира дали знаете џа електричните радијатори vivax у сетек ми е купено, дали е исплатливо една соба да грее... И дали годишно треба да де однеде на сервисер да се полни за да не дојде до пукање од притисок...

Doctor Strange

Inception гола вода наспрема овој во однос на ефекти :eek::eek::eek: 3Д-то е фантастично!

Малку разочаран во однос на делот на приказната, некако очекував повеќе приказна помалку драма. Чуден суперхерој ми е овој Стрејнџ, ама Бенедикт беше маестрален! Тилда Свинтон :love:

Првите десетина минути беа врв, кој вовед! 8/10

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom