- Член од
- 21 октомври 2016
- Мислења
- 527
- Поени од реакции
- 677
Кај мене е 25 и не се спремам 10 минути да седнам на шоља. Заборави да пишеш колку инвестираше за климите.
Sent from my Huawei P9
Sent from my Huawei P9
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kako sto veke rekov, zalosno e da se diskutira vo ovie uslovi koga edna on-of bilo kakva e poekonomicna od ovie kanti inverteri. Ke dojde vreme koga polovinata so vakvi kanti od 20 KARTI koi great 30 kvadrati so 12-ki, ne pa 9-ki ke prepiskaat, ke bidat krivi monteri, dolzina na cevki i trista drugi saltanati, samo ne cudata od klimi koi se perfekcija neli za eftini pari. A u vrska so COP sto si merel za zal ne ja znam tvojata formula za da presmetam, daj molim te kazi stvarno kako si racunas cop sa sekoj da moze da si presmeta. A inace za potrosuvackata sram mi e da kazam posto neli ja samo na 20 stepeni gream i toa za vakvi visoki standardi kako vasite ne se racuna.Ти ги читаш ли моите постови ?
мислиш дека се фалам или пак ги измислувам податоците за потрошувачка и ефикасност на мојата клима ?
ако веќе ме реплицираш, дај кажи со која потрошувачка работи твојата тошиба, со кој COP, не само се фалиш дека си купил јапонска клима а другите не ги бива за ништо[DOUBLEPOST=1478915540][/DOUBLEPOST]@wiksa се надевам дека ќе ја средат и ќе бидеш задоволен и со новата клима[DOUBLEPOST=1478916709][/DOUBLEPOST]еве колку работела мојата Change 9-ka во месец ноември
Прегледај го приврзокот 159796
за
Прегледај го приврзокот 159797 за 18 часа и 43 мин. потрошила 3.2kw
ги сликав сега да види @gigovit што канта од клима е, просечна потрошувачка имала од 160w![]()
во право си за ова што велиш дека на овие Т секоја он-оф грее, затоа и ти ставив слика од мојот инвертер да видиш колку сум го користел овој месец. Ама ќе правиме муабет кога ќе наближи на 0с надворешната, тогаш ќе ти измерам COP на обичната и на инвертерот па ќе видиме што е поекономичноKako sto veke rekov, zalosno e da se diskutira vo ovie uslovi koga edna on-of bilo kakva e poekonomicna od ovie kanti inverteri. Ke dojde vreme koga polovinata so vakvi kanti od 20 KARTI koi great 30 kvadrati so 12-ki, ne pa 9-ki ke prepiskaat, ke bidat krivi monteri, dolzina na cevki i trista drugi saltanati, samo ne cudata od klimi koi se perfekcija neli za eftini pari. A u vrska so COP sto si merel za zal ne ja znam tvojata formula za da presmetam, daj molim te kazi stvarno kako si racunas cop sa sekoj da moze da si presmeta. A inace za potrosuvackata sram mi e da kazam posto neli ja samo na 20 stepeni gream i toa za vakvi visoki standardi kako vasite ne se racuna.

3Д-то е фантастично!