@wiksa хансолот истите монтери го монтираа ?
беше ли дома кога ја местеа 9-ката, ја вакумираа ли, цевките дали се изолирани посебно секоја ?
дај малку инфо, вака можеме само да нагодуваме што и е
Не се истите зашто не бев задоволен од пристапот на мајсторот што ја местеше хансолот па викнав друг кој е еден од овластените сервисери на грее.
Да бев дома и неможам да се пожалам од начинот на кој си сработи човекот, цевките се во должина заедно со оној дел кој е фабрички ставен на внатрешната над 3 метра, секоја од цевките е посебно изолирана па на крај изолирани заедно со траката. Климата си беше вакумирана и сите останати работи. Проблемот не верувам дека е во надворешната единица која не ја ни слушам а навечер кога спијам ми е баш позади глава и тоа монтирана на носечки столб ( што би требало да дава повеќе вибрации од цигла)
Нешто изгледа не е во ред со внатрешната ќе си дојде монтерот и ќе провери, во случај да не е пронајден никаков проблем од негова страна ќе се обратам во Грее мак, до сега имале премногу коректен однос се надевам така и ќе продолжи.
Иначе денес намерно ја пуштив на повисока (29 степени ) температура од онаа која ја држам во просториите и си пушташе топол воздух (немам мерач и сигурно нема да земам за да му покажам на некој или да си го мерам кој има подобро) ама беше топол сигурно околу 40 степени, потоа ја вратив на 21 степен и си продолжи да работи нормално ( звукот не се изгуби се уште чудно бучи), но грееше.
Иначе
@yamaha10 просечната потрошувачка на хансолот е падната под 400в на час, за период од 222 активни часови има потрошено 83,6кв Ел.енергија
Дали сум задоволен од неговата целокупна работа, да и топло го препорачувам (барем засега за сите оние кои имаат ајде да кажеме лимитиран буџет зашто сепак на некој разликата од 45 до 60 илјади му значи), какво ќе биде искуството со чејнџ ќе видиме
@Strelec имам едно прашање за тебе дали може да се намести тајмер во одреден период да држи хансолот една температура, а во друг временски период друга и истото тоа да биде во повеќе различни интервали. Пример
Сабајле пред да станам да поставам една температура, потоа додека сум на работа преку ден да биде друга, попладне кога сум пак дома да е трета температура и навечер за спиење да е четврта температура ( на ова би додал и за викенд посебно ама веќе има 4 различни подесувања што веројатно се мн ама ајде да си прашам) ако не ќе си терам постојано иста температура
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk