Најекономично греење и ладење

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
За да не цитирам пак, еве ќе копирам:"има една многу голема маана, а тоа е дека е многу бучна надворешната, плехот од десната страна кај што е компресорот ептен дрндори и на ладење и греење"
Значи има бафери на носачите, цврсти се носачите. Уствари секое штрафче на надворешната е презацврстено.
@Strelec , се надевам и овие од Грее гледаат дека со твоиве напади, навреди и непочитувања на соговорниците и нивните споделени искуства и мислења всушност им правиш огромна антиреклама.
Izbrisano od admin

Ja ti davam video deka i Mitsubishi znae da kako vikas ti ? "Drndori" ?
Ti ne pokaza deka tovjata isto drdndori a e 50% poeftina
A ovaa na videovo kako ke ja oktareziras ? Prdori ili Drndori ili kako ?
Ako ne ti cini daj ja taa Lomo ja ke ti ja kupam!!!
Ako imas problem so Etiketi i sto na klimava nepisuva Fujitsu/Toshiba ili kakov i da kompleks imas rado ke ti ja kupam za 20k....mene mi e bitno sto vikas dobro greeela a toe glavnata funkcija na uredot, ja radi moda i etiketa ne kupuvam klima, da bea farmerki pa da gi setam niz grad moze ke terav moda ama za greenje moda ne brakam ;)
Kade e tvoeto be video daj da vidime kolku Drndrori tvojata i kolku e poglasna od Mitsubishivo

Последно уредено од модератор:
Член од
14 јули 2016
Мислења
105
Поени од реакции
61
Ti druze glup si ili slep ? Em ti gree dobro ama drndorela.
Ja ti davam video deka i Mitsubishi znae da kako vikas ti ? "Drndori" ?
A ovaa na videovo kako ke ja oktareziras ? Prdori ili Drndori ili kako ?
Ako ne ti cini daj ja taa Lomo ja ke ti ja kupam!!!
Ako imas problem so Etiketi i sto na klimava nepisuva Fujitsu/Toshiba ili kakov i da kompleks imas rado ke ti ja kupam za 20k....mene mi e bitno sto vikas dobro greeela a toe glavnata funkcija na uredot, ja radi moda i etiketa ne kupuvam klima, da bea farmerki pa da gi setam niz grad moze ke terav moda ama za greenje moda ne brakam ;)
Kade e tvoeto be video daj da vidime kolku Drndrori tvojata i kolku e poglasna od Mitsubishivo
Офф, ај пак : @Strelec , се надевам и овие од Грее гледаат дека со твоиве напади, навреди и непочитувања на соговорниците и нивните споделени искуства и мислења всушност им правиш огромна антиреклама.
Ако не можеш да коментираш без вреѓање, прескокни.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.491
Поени од реакции
11.440
така е со кинезите кај х луѓе ке се погоди топ а кај други... незнаеш на што си, мачка у вреќа работава

Sent from my iPhone using Tapatalk

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
така е со кинезите кај х луѓе ке се погоди топ а кај други... незнаеш на што си, мачка у вреќа работава

I ovaa micubisito na @Strelec e znaci kineska?vidi go videoto
I Daikin na @vedar e kineski?
I Lg moe ( made in Korea) e kinesko?
Kaj e mackata kaj e vrekata tuka. :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.491
Поени од реакции
11.440
гледаајќи шо човек е не ме чуди да извадил бафери и разлабавил штрафови за да тера антиреклама
кинез и квалитет у иста реченица хехех
или овие се гоооолеми хуманитарци па прават топ клими а ги продаваат за "џабе"

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
Офф, ај пак : @Strelec , се надевам и овие од Грее гледаат дека со твоиве напади, навреди и непочитувања на соговорниците и нивните споделени искуства и мислења всушност им правиш огромна антиреклама.
I za mene go velat istoto ama rabotata e sledna ili ke zemis brend za 40 -45karti vlezen model ama brend I ke si dogrevas na poladnoto:) ili ke si pominis so poevtino so 30 karti kako Lomo LCLH proverena masina za greenje i kompresor koj kako sto ti rece Strelec e top tuka e problemot.- ke spodelis kakvo ke gree na poniski temperaturi.
Eve go primerot na Strelec kakvo edna vrvna masina od micubisi drndori.[DOUBLEPOST=1478462645][/DOUBLEPOST]
гледаајќи шо човек е не ме чуди да извадил бафери и разлабавил штрафови за да тера антиреклама

Pa kako sto gledam kako raboti Hansolot, ovaj kinez vredi kolku dva japonci :)
Ako sakas dojdi kaj mene na gosti da se uveris.
Jas sum od Bitola I koj go interesira kako raboti Hansolot neka me kontaktira ako e zainteresiran a ne e ubeden vo kvalitetot na Gree neka dojdi da vidi slobodno.

Последно уредено:
Член од
14 јули 2016
Мислења
105
Поени од реакции
61
I za mene go velat istoto ama rabotata e sledna ili ke zemis brend za 40 -45karti vlezen model ama brend I ke si dogrevas na poladnoto:) ili ke si pominis so poevtino so 30 karti kako Lomo LCLH proverena masina za greenje i kompresor koj kako sto ti rece Strelec e top tuka e problemot.- ke spodelis kakvo ke gree na poniski temperaturi.
Eve go primerot na Strelec kakvo edna vrvna masina od micubisi drndori.
Ми е гаjле за брендови, важно е да топли :) А и убава е на изглед Ломото, внатрешната е тивка, се е ок освен тоj проблем со надворешната. Не можам да тврдам дека не е до монтажата, ке викнам монтери да проверат, па и да се погодила некоjа неквалитетна надворешна, секако е под гаранциja климата, ке се среди.

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Druze antireklama pravat ovde samo skeptici sto so 30k plateni se great kako so 60k ama momentot sto na klimata ne im pisuva Marka pa im baraat mani kako u plast seno igla koga baras....ja ti rekov....20k brat i ti kupi si druga, a ja ke se gream na tvojata.[DOUBLEPOST=1478463390][/DOUBLEPOST]

A be ti kupi poasalna i zaebi ne drugive, tocak da kupis neznaes be mocko eden

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.491
Поени од реакции
11.440
Неможе да му се верува на Стрелец човек кој еден бренд го дига до небо а за себе си земал квалитет, да појаснам...
климата ја земал некаде пред година дена, шо значи дека и тогаш имал познавање од клими, рака на срце јас не му го оспорувам знаењето. Дотичниот сигурно не отишол да купи Мицубуши ради тоа шо е бренд и туку така без претходно да испита добро шо всушност зима. Климите од Грее ги имаше и лани кај нас, неверувам дека он не бил со овој бренд упознаен, али бидеејќи доста добро се разбира отиде на проверено за по година дена нешто да се смени, а ке погодите што? хехех

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Неможе да му се верува на Стрелец човек кој еден бренд го дига до небо а за себе си земал квалитет, да појаснам...
климата ја земал некаде пред година дена, шо значи дека и тогаш имал познавање од клими, рака на срце јас не му го оспорувам знаењето. Дотичниот сигурно не отишол да купи Мицубуши ради тоа шо е бренд и туку така без претходно да испита добро шо всушност зима. Климите од Грее ги имаше и лани кај нас, неверувам дека он не бил со овој бренд упознаен, али бидеејќи доста добро се разбира отиде на проверено за по година дена нешто да се смени, а ке погодите што? хехех
Sto Hehe, na sto li se smees pa ti?....pa coek uci sekoj den ne se uci se vo eden den....No, sto bi ne naucil TI tuka osven edno=NISTO!
Mislis temava e citana zaradi tvoite prazni muabeti ?
Ja barem sum gi probal i tie kineskite i ovie japonskite i sum napisal tuka sto i kako sum dobil od ednite ama i od drugite za da ti kako neuk dobies info i naucis nesto.
A ja na temava od tebe so bi naucil?? Osve sto imas dolg jazik za trolanje sto bi naucil od tebe?
Osven sto me analiziras drugoto ti e prazen muabet, dali mozam da izberam asolna klima od tvoeto znaenje ili tocno kazano "neznaenje" .....mislam, sto kazues ti druze tuka ?
Imas ti klima voopsto nekoe iskustvo so klima ured ?
Dali mene mi veruva nekoj ili ne prasaj se koj pa na tebe ti veruva so 2 posta na temava :D

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
Благодарам, ќе викнам монтер да провери во секој случај.
За друго инаку ломото е топ, и подобро од очекуваното :)

Приметив инаку за даљинското, ехее колку пати така ќе стои на стакло, покажува 20-21 а реално дома по кратки да шеташ беше топло :D
Со даљинското немаше држач за на ѕид, се продава ли тој посебно?
Drzac za dalecinskoto nema a nema potreba zasto na ifeel namestena dalecinskoto treba da e nasoceno kon vnatresnata

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
The cooling capacity of R32 was found to be 2.9% higher and the EER was 6.4% higher than R410A at the standard-rating cooling conditions. The IEER part-load performance was even better, coming in 9.5% higher than R410A

R32 high and low temperature heating capacities were 4.8% and 2.4% higher than R410A respectively.

However, as previously reported, the discharge temperature of R32 is higher than R410A. In this test the discharge temperature was 16% higher in cooling, 15% higher in high temperature heating and nearly 20% higher in low temperature heating - See more at: http://www.acr-news.com/r32-shows-positive-benefits-in-r410a-drop-in-test#sthash.EDOnJYxv.dpuf

• Ми се допаѓа

Kajgana Shop

На врв Bottom