9ка имам и јас земено зашто ми е за соба од 12-13м2@wiksa
најниско што сум ја видел е 370w, иначе деклариран мин. и е 200, а како дојделе до таа потрошувачка јас не знам. Поидеални услови од кај мене тешко дека некој може да има.
Инаку мојата е 9-ка, ти сигурно си земал 12-ка
еве спецификации за 9-ката
убаво, гледај кога ќе ја местиш да дува на кај вратата оти ќе ти гасне многу брзо, ќе постигнува Т. Кај мене грее 20м2 преку ден на 23с. постигнува 23.5 и гасне, а после полноќ грее плус уште 16м2 на 21 и не можам да кажам дали се гаси или не, одам на спиење тогаш, знам дека сабајле кога и да станам ја одржува таа Т со 400-420w9ка имам и јас земено зашто ми е за соба од 12-13м2
И треба да е како помош на хансолот за најодалечената соба. Ајде во четврток ќе дојдат да ја наместат па ќе споделам како е и со комбинирана потрошувачка.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
И мојата Gree Lomo го има потполно истиов проблем, можеби е иста надворешната.има една многу голема маана, а тоа е дека е многу бучна надворешната, плехот од десната страна кај што е компресорот ептен дрндори и на ладење и греење. И ставив и тврда гума на носачите ама нема некое фајде, НЕОТО е за нијанса потивко од оваа, џабе кога е инвертер
Има бафери. И да е 30000 климата, па и 10000 да беше, не ми е на поклон дадена па да не си кажам што не чини. Нели овде треба да споделиме секакви искуства?Koj sto ima problem so bucavosta neka si go izgleda videovo i odma da si go vikne monterot sto im go izmontiral istovo. Solzi do kolena im bucela klimata od 30k....eve ja buci i ovaa od 60k i sto sea?....kupi si baferi(sto monterot gi nema), kupi vaservaga, ispcuj go monterot odma da dojde da ja popravi rabotata....toa e toa
Za tebe neznam kao ja racunas, ama za mene taa klima za 30k i E Poklon, zasto za 40k moze mnogu pogolemo gjubre da se zeme....tolku ke ti kazam....ne naogjaj mani sto ti tresat nosacite i sto ne ja namontiral monterot kako sto treba....taa klima kaj X luge raboti necujno i ima bescuen kompresor, toa go znam od podatocite sto gi imam za kompresoprot, nemora da dojdam kaj tebe da ja slusnam.Има бафери. И да е 30000 климата, па и 10000 да беше, не ми е на поклон дадена па да не си кажам што не чини. Нели овде треба да споделиме секакви искуства?
Ај за да не се лутиш, ќе кажам и позитива, загрева баш многу, и на најладното постигнуваше 26-27 без проблем, веројатно и повеќе би загреала да сакавме, а во дефрост скоро и да не приметив дека влага.
колку глупа фора им е тоа имај ја на ум и ценатаИма бафери. И да е 30000 климата, па и 10000 да беше, не ми е на поклон дадена па да не си кажам што не чини. Нели овде треба да споделиме секакви искуства?
Ај за да не се лутиш, ќе кажам и позитива, загрева баш многу, и на најладното постигнуваше 26-27 без проблем, веројатно и повеќе би загреала да сакавме, а во дефрост скоро и да не приметив дека влага.
A ti go izgleda videovo? Mitsubishi da tropa e isto kako tvoive "glupi" prikaski za Bansko za aranzmani od 50/100evra iili so muabet ti prais be ?колку глупа фора им е тоа имај ја на ум и цената
за истово на една понуда од Бисер пром за у Банско се расправаа, луѓево им викаат камен ладни се собите, базентот исто бла бла а овие од Бисер враќаат со тоа дека хотелот бил топ и да ја имале на ум цената хахаха
а реално ти ако ги знаеш овие работи ко бучавоста не би ја зел
Sent from my iPhone using Tapatalk
Благодарам, ќе викнам монтер да провери во секој случај.@steff29
Ako tolku drndori kako sto velis I na ladenje i greenje togas baraj go monterot da vidi sto e problemot.
Kaj mene LG(od53 karti) so baferi fabricki taka drndorese na greenje samo na poladno pod nula nadvoresna temperatura a Hansolot spie ni gumici ni nisto da se zacudis.