LCD телевизори

Член од
8 јуни 2010
Мислења
83
Поени од реакции
16
Здраво, можеби сум на грешка место, извинете однапред и исправете ме, но купив Philips 4k Android Tv (43pus6401/12) и сега доаѓам до проблем.. Нема Flash Player (неможам да гледам спортски стримови) неможам да инсталирам Ace Stream Player, SopCast player.. ништо. Единствено Kodi успеав, но тоа ми е прекомплицирано за користење. Ве молам помогнете ми или да го фрлам телевизорот.. барав исклучиво Android за да можам да гледам спорт онлајн.. и сега испадна ништо.

поздрав :(

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Здраво, можеби сум на грешка место, извинете однапред и исправете ме, но купив Philips 4k Android Tv (43pus6401/12) и сега доаѓам до проблем.. Нема Flash Player (неможам да гледам спортски стримови) неможам да инсталирам Ace Stream Player, SopCast player.. ништо. Единствено Kodi успеав, но тоа ми е прекомплицирано за користење. Ве молам помогнете ми или да го фрлам телевизорот.. барав исклучиво Android за да можам да гледам спорт онлајн.. и сега испадна ништо.

поздрав :(
Епа тоа е тоа кај Филипсот со "непознатите извори".
Ај пробај го ова, ако ти успее ќе ти кажам додатно што со кој плеер да го комбинираш.
1. Install "Developer Tools" from play shop
2. Choose "Developer settings"
3. Switch developer options "on"
4. And "Show more apps in Google Play"
5. Reboot TV

Или..

to enable Unknown Sources:

Download "QuickShortCutMaker" from Google Play with "evozi apk downloader".
Install application via ADB WIFI (previous post).
Search Activities - Settings - Security
Press with Remote Pointer in Security and press in "Try" and this launch security activity to enable option.

Член од
8 јуни 2010
Мислења
83
Поени од реакции
16
Одкако направив апдејт на софтверот во сетингс излезе опција за Unknown Sources On/off

супер, инсталирав сопкаст, аце стрим... отварам browser -от да најдам стрим, се откачува од wi-fi то и несака да се закачи.. (ја наоѓа мрежата, пишувам лозикна, лоадира цело време)

бришам сопкастот, аце стримот (плеерите) и повторно несака ваерлесот...

Последно уредено:
Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Напрај му фактори ресет и после инсталирај ace stream 3.5 верзија, а не најновата.
Инсталирај и БС Плеер и со него гледај ги стримовите, исто така за директ(со клик) да ти се пуштаат стримовите мораш нештото преку Хром да го работиш зошто преку операта нема да ти функционира.
Значи acestream на андоирд тв најдобро функционира со бс плеер, со сите останати кочи или прави проблеми. А доколку гледаш ИП-ТВ тогаш најдобар плеер ти е ВЛЦ.
Во случајов сопкаст воопшто не ти ни треба.

Член од
8 јуни 2010
Мислења
83
Поени од реакции
16
Успешно завршено.
Масте рисет, потоа Dolphin browser i adobe flash apk, -> успешно работи флешот
Ace stream исто успешно инсталиран, работи со плеереот од Dolphin browser.

откриено ново Live Net Tv, одлична апликација (ја нема на play store) со преку 150 канали од кои Спорт Клуб и сите Арени Спорт.

фала многу на помошта! :)

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.938
Поени од реакции
23.076
Дечки дали може на WebOs да се инсталираат апликации како Попкорнтајм,Ацестим,Сопкас итд итд?

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Дечки дали може на WebOs да се инсталираат апликации како Попкорнтајм,Ацестим,Сопкас итд итд?
На Веб ОС мислам дека можеш едино ИП-ТВ од апликациите. Најдобра варијанта за тоа ти е, има еден руски провајдер што има доста фудбалски канали и се плаќа 1долар месечно или 12 годишно што мислам дека е багатела. Значи имаш СД, Фул ХД квалитет на сите канали. Ги има сите Матч канали, фактички за Премиер Лига и Лига на Шампиони е измислено. Ги имаш сите мечеви на дланка.
Јас ако сум на андроид, си уплаќам по долар месечно и си имам све на дофат.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.938
Поени од реакции
23.076
На Веб ОС мислам дека можеш едино ИП-ТВ од апликациите. Најдобра варијанта за тоа ти е, има еден руски провајдер што има доста фудбалски канали и се плаќа 1долар месечно или 12 годишно што мислам дека е багатела. Значи имаш СД, Фул ХД квалитет на сите канали. Ги има сите Матч канали, фактички за Премиер Лига и Лига на Шампиони е измислено. Ги имаш сите мечеви на дланка.
Јас ако сум на андроид, си уплаќам по долар месечно и си имам све на дофат.
Каде се плаќа на сметка во банка или на друг начин?

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Каде се плаќа на сметка во банка или на друг начин?
Преку картичка.. си аднуваш пари на акаунтот..
Можеш само еден долар.. месец за месец да користиш, а можеш и 12 долари наеднаш да си ја надополниш сметката па после секој месец автоматски да ти се обновува уплатата.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.938
Поени од реакции
23.076
Преку картичка.. си аднуваш пари на акаунтот..
Можеш само еден долар.. месец за месец да користиш, а можеш и 12 долари наеднаш да си ја надополниш сметката па после секој месец автоматски да ти се обновува уплатата.
Ако може да ми пратиш по пп сликички како изгледа тоа?

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Не вреди толку пари 22к да фрлаш за 32 инчи, подобро со тие пари гледај со 40-3 инч,инаку 32 инч е премала кое е еквивалент со обичен телевизор со 51-55см (мислам на големината).

Член од
3 март 2010
Мислења
662
Поени од реакции
460
32 инчи е таман големина, не е 51 туку 81 цм, телевизор ако е над 40 инчи очи ке расипиш доколку не гледаш подалеку од 5 метри далечина бидејќи очите шетааат во различна насока да ги опфатат сите агли и детали од сликата, инаку знам дека е скапо, али сите пишевте дека освен самсунг и сони друго не треба да се зема, а од самсунг смарт телевизор нема поефтино

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
32 инчи е таман големина, не е 51 туку 81 цм, телевизор ако е над 40 инчи очи ке расипиш доколку не гледаш подалеку од 5 метри далечина бидејќи очите шетааат во различна насока да ги опфатат сите агли и детали од сликата, инаку знам дека е скапо, али сите пишевте дека освен самсунг и сони друго не треба да се зема, а од самсунг смарт телевизор нема поефтино
Прескап е тој.
Ѕирни ги овие.
https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=1_174_173&product_id=221046
https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=1_174_173&product_id=221043

Вториот ти е FullHD, исто ко самсунгот.

Kajgana Shop

На врв Bottom