Стрелец толку се разочарал во неговата клима, пораи што ( според напишаното ) мисли дека секоја друга клима е подобра од неговата и дека подобро ќе му заврши работа ( имала ви-фи, ваков панел, таков панел ) хммм.....
Сепак, со сите маани, (како корисничко искуство кое е драгоцено, иако не е и со сите детали) посочената клима која ја поседува стрелец, е клима со респектабилни перфоманси и секој би ја посакал да ја има во својот дом. Се работи за познат и признат производител, не верувам дека овој производител до толку ја утнал работата за да го урне сето она што го градел со години и тоа со својот топ модел.
Ke ti go skratam postot za da pojasnam za ovie 2 raboti.
Za prvoto...rekov deka bilo koja klima ima 100% funkcionalen AutoFan i ke gi vrti site brzini a ne samo prvite dve kako ovaa....trgni od srcevinata na klimata, FH ima twin kompresor a toa nemoze da znaci deka e "bilo koja" klima. Klimata e dobra toa nema zbor, ama Mitsub ljubi da prodava i Optional parts, pa nema da ti stavi AutoFan so 3/4brzina za da si dokupis nesto sto mislis vekje si go platil...imaat katalozi so Optional Parts so stotici delcinja...ama i so ceni za nas dosta soleni.
Za vtoroto "respektabilnite performansi"....ako mislis na onie performansi od Eurovent, tie se najcesto dobieni na najjak izduv (citaj 4ra brzina) a ne vo prva ili silent....taka da performansite se vrzani so izduvot, ako ja drzis na AutoFan u 1va 2ra mislam deka nema da se iskoristat dokraj performansite.
A se slagam so
@vedar deka e softversko podesuvanje, dobar serviser na Mitsubishi so dobri alatki sofwer i interfejs siguren sum deka moze da ja smeni i podesi da raboti kako sto treba ili kako sto navodno moze so zicaniot kontroler. Ako moze so zicaniot mora da moze i bez nego...ama deckite si resile da ti prodadat kontroler a ne da prakjaat monteri da podesuvaat....kako inace ke ti prodadat nesto sto ne ti treba
[DOUBLEPOST=1477863162][/DOUBLEPOST]
Prasajneto mi bese dali i kaj drugite korisnici na fh ,ili mozi da pisite i korisnicite od drugite marki dali namesten fanot na 2 ,posle postignata temperatura avtomatski klimata sama da si prefrla na 1,a ne e vo auto fanot. Inace podot ne e laden kako i da e podesen fanot ako vo sobata imas 23-24 stepeni. Klimata znaci ja rabotev fanot na 2 i kolku sto e zadadeno na dalecinskoto tolku i postignuvase(ova preku den),a nojke ne ja gasev samo ja podesuvav na auto i namaluvav stepen ili dva.
Ako manuelno podesis brzina na Fan nema nacin da se smeni brzinata bez AutoFan.
A da namali od 2ra na 1va brzina vo nekoj period od denot (nezavisno od temperatuta) moze da se napravi.....nesto vaka izgleda toa. Vkupno 5 periodi od denot moze da se podesat, za seko period ima Temp, Time ama i Fan podesuvanje
. Vaka ja probav sabajlevo i Ok raboti...od 5:45 do 7:30 Fan na 4ta brzina so 23C....od 7 nataka Fan na 3ta brzina i 24C...sega i toplo e ne mi treba 1:45casa vo 4ta brzina da duva....za proba bese ova setiranje
Fanot na High e 4ta brzina, Medium e 3ta....
koga ke zaladi ke gi smenam podesuvannjata za i preku nokj da raboti...za da se ugasi avtomatski poslednata 5ta tocka treba da e na dnoto spustena, inaku ke vrti vo krug.
Skrinovite se od "RM mini 3" na Broadlink.