Strelec,зошто се премисли за mitsubishi fh-35. Кој се недостатоци на оваа клима според тебе. Јас сум презадоволен,од греењето и од потрошната. Чисто информативно. Поздрав
FH-35Ve u kolku kvadrati ja imas staveno ?
Se gasi li klimava ako i namalis zadadena T samo za 1C(a i da zgolemis za samo 1C) ili ako smenis brzina na izduv ?
Kolku gasenja se toa vo denot ?
Si gonapisal slednovo:
здраво,и јас да споделам како работи mitsubishi fh35.Температура на далечинското подесена на 23 степени,2 брзина на вентилаторот е од 07 до 23,а од 23 до 7 часот е на аutо вентилаторот подесен и температурата се намалува на далечинското на 19 степени.
Za drugite....fiksno mu e namestena vo 2ra brzina zasto ako e na AutoFan-Auto duvanje togas najcesto e vo prva brzina a vo takva brzina koga raboti na Dime mu stanuva ladno iako klimava moze da dade 3,6Kw na -10 nadvoresna
Znaci i kaj tebe Auto Fan ne funkcionira stom e na fiksna 2ra brzina inaku od 07 do 23 ne bi imalo potreba da bide rucno stavena vo 2ra brzina.
I ne e samo kaj tebe ova, site videa po jutjub od klimava kaj sto se gleda dalecinskiot postaven e na nekoja fiskna brzina, nikoj ne ja vozi na AutoFan.
Mislis deka toj ventilator ke izdrzi dolgi godini koga po 16casa u denot raboti na fiksna brzina ?
Misllis li deka ke izvadi COP=5 kako po Energetskata nalepnica ako nonstop duva vo vtrora brzina ?
Si primetil li deka se koci horizontalniot swing koga e vklucen i vertikalniot ?
Sto mislis zasto se koci i zasto podzastanuva ? Mozebi e samo eden motor namesto dva sto gi vrti dvata swinga
, pa koga rotira edniot drugiot mora da pravi pauza?
Usput si videl li Hansolot dali koci koga se 2ta swinga vkluceni ? Si videl mushmuli.
Ima vgradeno Wifi FH-35VE, moze da se uklucuva od nadvor koga ne si doma?
Dali si razmisluval da se ispruzis uste 200evra za zican kontroler za da "mozebi go dobies" AutoFanot a so toa i COPot iako e nedokazana rabota bez korisnicko iskustvo? Ili cekas jas ili nekoj drug da go stori toa pa da vi serviram dali vredi ili ne ?
Ili dali si razmisluval da si gi dokupis greacite za uste plus 300eura?
Suma sumarum, 1500evra kosta klimava za da raboti kao sto treba, najmalku 1200evra so zicaniot kontroler, za 1000evra e samo za vo spalna do 25m2, ovaa mrza od klima nebrka zadaena temperatura i e ogranicana na izdvuv. Edno Fonko da imav ke brkase zadadena T i ke gi menuvase brzinite kako sto treba.
Tajmerite se najsmesnata i najnefunkcionalna rabota kaj klimava
Kaj site klimi sto imaat nedelen WeeklyTimer so tajmerot se zadavaat 2 vrednosti: vreme i Temperatura, i ko ke stanes sabajle Temperaturata e postignata.
Kaj ovaa isto se zadavaat i vreme i Temperatura ama samo vremeto ke go ispolni a temperaturata tesko
Eve zasto, prima 4 podesuvanja da se napravat vo denot so cas i temperatura, ama nema brzina na Fan....i ako se zaebes pred legnuvanje(gasenje) da ja ostavis na AutoFan sabajle ke se smrznes, gjabe si i zadal 23 ili 24C ako Fanot e na Auto, ke duvka so saati vo 1va brzina i nema da ja brka zadadenata temperatura od 23/24 iako vo sobata moze da bide i 18C.
Taka e i sigurno i kaj Dime stom navecer od 23 do 07 mu e na AutoFan namestena...koga ke dojde prava zima sabajle tesko deka ke se razbudi so 23C temperatura
Ete toa e moeto korisnicko iskustvo...klimava vistina moze da gree dobro ako po Eurovent dava 3,6Kw na -10 ama napravena e da ne dava sve od sebe vo prostor pogolem od 25m2....za pogolema kvadratura im e napravena 50kata a taa zname kolku kosta.
Mislam mene nisto ne mi znaci etiketava na klimava ako ne brka zadadena T i nepostiga brzo temperatura sto sum ja zadal bidejki toa e i Osnovnata funkcija na uredot, jas ne sum ja kupil zaradi shminkite vo nea a da ne mi postigne temperatura tuku bas naprotiv, a da dezuram nonstop so daljinskovo za da bidam zagrean kako sto sum i zadal nemam namera. A isto i za zican kontroler nemam namera da frlam 200evra, taka da nek se *bat i Mitsu i ovie nasive so kontrolerot, "Delux" klimava pre ke ja zamenam nego da im davam uste 200 za kontroler. Zosto za 1200eu ili 72000den ima druga klima 3,5ka(da ne zboram za 5,5ki) sto sigurno nema da me zaebava kako ovaa, plus ide so aluminiumski panel a i WiFi ima
Wifi to dodatno se naplakja kaj Mitsu, guess kolku kosta