Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.925
Поени од реакции
37.005
За да можеме да се справиме со Сорос и сите приватни пари што наметнуваат влијание преку медиум или NGO мора прво да се соравиме со наметнувањето на влијание преку медиум или NGO од наши државни пари. ВМРО бара сплотеност против Сорос а во исто време е домашен Сорос, епа кур да јадете.
Државните пари што ДПМНЕ ги истура во медиумите во една календарска година се еднакви на парите што Сорос ги има дадено како грантови во последните 25 години. Има многу голема разлика во бројките.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.868
Поени од реакции
17.108
За да можеме да се справиме со Сорос и сите приватни пари што наметнуваат влијание преку медиум или NGO мора прво да се соравиме со наметнувањето на влијание преку медиум или NGO од наши државни пари. ВМРО бара сплотеност против Сорос а во исто време е домашен Сорос, епа кур да јадете.
со помош на Сорос само може негов слуга да станеме... јас одамна неколку пати напишав што треба.... треба опозицијата да не одработува туѓи интереси, да не ја блати сопствената држава веќе 5-6 години... ако беше опозицијата конструктивна можно е да ќе ја притиснеше ЕУ Грција и ќе бевме во Нато и ќе отваравме поглавја... со самото тоа ќе имаше клима за подинамични промени на власта, па и трета опција...еве, во Хрватска има приблеми, има корупција, ама си влегоа во Нато и ЕУ и никој не ги рчка од надвор... можеби се задолжуваат и повеќе од нас, имаат и неправилности во судството и тоа повеќе од кај нас, ама платата им е поголема од многу ЕУ држави.... колку и да е таму скап животот, ако има мака одат во блиската БиХ и таму се како американци, како на времето кога одевме во Блгарија.... Да не кажувам што со влез во ЕУ сите брендови на државата која влегува добиваат на цена...

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.819
Поени од реакции
6.295
Државните пари што ДПМНЕ ги истура во медиумите во една календарска година се еднакви на парите што Сорос ги има дадено како грантови во последните 25 години. Има многу голема разлика во бројките.
Како инаку ќе можеа да имаат раст од 500 % ?

dvije TV stanice - Siteli Kanal 5, 2011. godinu su okončali sa dobiti od 490%odnosno 372%.
TV Sitel, koji je u vlasništvu porodice poslanika i predsjednika Socijalističke partije Makedonije Ljubisava Ivanova Singa, u 2010. godini je ostvario dobit od 516.000 eura, a samo godinu dana poslije nevjerovatnih 3 miliona eura.

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.868
Поени од реакции
17.108
Греота да не му веруваш на премиерот, он сам викаше дека го земал “џабалак“
ПС. и тој кошаркарот чиј пратеник беше ?
абе каков џабалак 100евра/м2 за шума ??
не е тоа градежен плац со можност за 70% изграденост , таму може само една вила да се направи...
А што не го рчкаат кошаркарот ?? Па и Гуштеров што галамеше за дивоградбата што ја допраил нека каже како стекнал, а да не зборувам за тие што од комуњарскиот период пред 25 години купуваа за срамни цени а сега галамат ...
б.т.њ. и спајдерот Велија што праеше бизниси со грицки и смрзнати американски копани има хациенда во Нерези па никој не галами...

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.819
Поени од реакции
6.295
абе каков џабалак 100евра/м2 за шума ??
не е тоа градежен плац со можност за 70% изграденост , таму може само една вила да се направи...
......
Не се прави глуп.
ПС. Миле, ми текна, а да го смениме ДУП-от ?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Мене нешто не ми е јасно од циркузов во Убк. Ако не смеел никој да биде таму заради заштита на вработените и доверливите информации и се тоа што го изнакажа чавката, тогаш што бараа таму Андонов и Чавката? Па тие смеат ли да ги видат тие доверливи информации? Андонов кој фактор е па да смее да гледа тоа?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.925
Поени од реакции
37.005
Штом Грујо вака ја моли Вмро НП да им се приклучи во коалиција, се гледа дека работава е врвка.

S

silmarillion

Гостин
Како беше у снимките - гнидите Љубчо и Љубе? И уште појако газдава на Канал 5 - уште мерак да ми направиш Љубчо да го уапсиш се да му ебам. Најако е бивши осуденик Ламбе вика природно припаѓаме на опцијата на ДПМНЕ, боље нешто неможеше да каже :))

Член од
12 март 2009
Мислења
20.868
Поени од реакции
17.108
Не се прави глуп.
ПС. Миле, ми текна, а да го смениме ДУП-от ?
и колку ќе се изгради со сменетиот Дуп ??Таму во брдо е тешко и скапо да се гради а има и проблеми. Па кој идиот би купил толку скапо само шума ако ништо не може да се изгради, за милион евра има острови со куќа, не само во Грција...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.323
Поени од реакции
15.498
ПУТИН ЗА ЛЕПЕНИТЕ И КРЕИРАНИТЕ МАТЕРИЈАЛИ:

“Како што кажав на почетокот – од нив може да се очекува се! Имајќи во предвид дека шпионираат во глобални рамки – имаат информации, но тие информации исто така ја отвораат можноста и за ‘компилирање’ на овие информации. Можете да компилирате полу-вистини, можете да компилирате четврт-вистини, можете да ја разредите вистината со цел да манипулирате со јавното мислење во секоја земја“ – изјави претседателот на Руската Федерација Владимир Путин.

од 4:30 минута

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
ПУТИН ЗА ЛЕПЕНИТЕ И КРЕИРАНИТЕ МАТЕРИЈАЛИ:

“Како што кажав на почетокот – од нив може да се очекува се! Имајќи во предвид дека шпионираат во глобални рамки – имаат информации, но тие информации исто така ја отвораат можноста и за ‘компилирање’ на овие информации. Можете да компилирате полу-вистини, можете да компилирате четврт-вистини, можете да ја разредите вистината со цел да манипулирате со јавното мислење во секоја земја“ – изјави претседателот на Руската Федерација Владимир Путин.

од 4:30 минута

Па јас го постирав истото видео пред два дена ама овие тешки флеки во мозокот на форумџиите и никако да сфатат. А бе што да ви кажам дали да плачам или да се смеам.

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.323
Поени од реакции
15.498
Па јас го постирав истото видео пред два дена ама овие тешки флеки во мозокот на форумџиите и никако да сфатат. А бе што да ви кажам дали да плачам или да се смеам.

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Не ми замерувај, обично оваа тема ја посетувам отприлика еднаш месечно.

Поздрав до Мафо:ROFLMAO:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.868
Поени од реакции
17.108
Иреал ирелевантен си на темава пошто само една страна напаѓаш.
јас само кажувам дека опозицијата погрешен пристап има, од непознавање па се до користење класична комуњарска демагогија, сами себе си штетат.
Кој гаол ги тераше на конгресот да му се улижуваат на октоподот бранко ??
Не може во исто време да напаѓаш власта дека дава големи и мали пензии; не може 10 години да го напаѓаш пастирот дека е крут и не сака да го смени името а истовремено да го напаѓаш дека се пазари за промена на името. Или е црно или е бело, ( Данте Алигиери).. кај нас ништо не важи, се менуваат ставови секој ден, дури едновремено се излегува со диаметрално спротивставени ставови. Ете пример, улижување на работници а напаѓање инспекции поради казнување на газдите... е па нема работнички права без казнувања на газдите...
Б.Т.В. не сум против силна опозиција, без силна опозиција нема напредок, но немаше потреба во блатење на државата со банални работи кој ги има секаде во регионот а и кај тзв демократските држави...... А ок е да се критикува економско заостанување и слично...
Ете сега почнаа да нафрлуват и програма, но грешки направија предходно, еднаш бараа од новата влада минимална плата 500 евра, па 300 евра на крај да кажат 200 евра што и е релативно реално за пролет 2017....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom