Дежурна Ординација! #2

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Страв, параноиа дека имам срцеви болести не дај Боже, не знам што да кажам имам симптоми страшни, вртоглавици, немам баланс, чуство на повраќање, се потам, чуствувам стегање позади главата, но кога мерам притисок, или правам крвна слика се испаѓа
Магнезиум + калиум + B12/complex.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.777
Поени од реакции
37.789
..леле како го даваш калиумот од ракав , ти го пиеш вака како го препорачуваш? :([DOUBLEPOST=1477346804][/DOUBLEPOST]
..леле како го даваш калиумот од ракав , ти го пиеш вака како го препорачуваш? :(

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
а како го мериш пулсот? м?... и како го осеќаш па тоа те тера да го мериш? или и ти имаш страв од срцеви заболувања ? ...и едно прашање на двајцата дали бевте во војска? или сте многу помлади ?
Не сум бил војска. Имам 21 година. Иначе мерам пулс со апарат. Случајно дознав дека ми е толку висок. Мереја моите па ај реков и јас. И тогаш ми стана јасно зошто набрзо се уморвам и сл. Иначе, мајка ми има слабо срце и пие лекови. Сега ми е страв мене да појдам кај кардиолог да не ми даде лекови пошто неќам уште олку млад да пијам константно лекови за срце. :/

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
..леле како го даваш калиумот од ракав , ти го пиеш вака како го препорачуваш? :([DOUBLEPOST=1477346804][/DOUBLEPOST]
..леле како го даваш калиумот од ракав , ти го пиеш вака како го препорачуваш? :(
Гуглај есенцијални минерали и витамини.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Гуглај есенцијални минерали и витамини.
Гуглај hyperkalemia.
Ти ги сфаќам добрите намери и дека се' што споделуваш е за да помогнеш, но не се сите луѓе исти. Тоа што тебе ти помогнало не значи дека секому ќе помогне, ниту дека истиот симптом може да се третира на ист начин.
Некому може да му се создаде навистина голем проблем ако зема претерани количини на било кои минерали или витамини кои не му се потребни, или пак ако тие имаат интеракција со некој лек или суплемент што веќе го земаат. Да, теоретски тие ги имаат тие својства, но праксата е многу различна од теоријата и една кројка не одговара за сите.
Секако се надевам дека сите членови овде ги земаат советите со резерва (како и на секој друг форум со „интернет експерти“) и дека пред да почне со било какви додатоци, лекови, тревки, зачини, што и да е, се консултираат со посериозно, образувано медицинско лице.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Гуглај hyperkaliemia.
Ти ги сфаќам добрите намери и дека се' што споделуваш е за да помогнеш, но не се сите луѓе исти. Тоа што тебе ти помогнало не значи дека секому ќе помогне, ниту дека истиот симптом може да се третира на ист начин.
Некому може да му се создаде навистина голем проблем ако зема претерани количини на било кои минерали или витамини кои не му се потребни, или пак ако тие имаат интеракција со некој лек или суплемент што веќе го земаат. Да, теоретски тие ги имаат тие својства, но праксата е многу различна од теоријата и една кројка не одговара за сите.
Секако се надевам дека сите членови овде ги земаат советите со резерва (како и на секој друг форум со „интернет експерти“) и дека пред да почне со било какви додатоци, лекови, тревки, зачини, што и да е, се консултираат со посериозно, образувано медицинско лице.
Генералниот консензус на форумите не е соодветен за споредба во секоја ситуација, негирање на суплементација со магнезизум на пример, е можна само ако иднвидуата има проблеми (сериозни) со бубрези, и во некои ЕКСТРЕМНО ретки случаи за се друго е екстремно безбедна, па така play safe, и претараното пазење за можни сајд ефекти кога членот секако има ОСЕТНО полоши симпотоми се во најмала рака извадени од контекст. Луѓеви дневно конзумираат - внесуваат далеку далеку по опасни работи од било кој минерал/витамин.

Она што го споделувам ми е доста добра истражено, применето кај доста луѓе меѓу кои и јас лично - и екстремно безбедно, тоа што НЕКОЈ негде можеби ќе има проблем со конзумација на било каков суплемент - билка, сноси ризик ДАЛЕКУ помал од било која супстанца која модерната медицина официјално ја препорачува, па така наместо да се криткуваат препораките за есенцијални витамини и минерали кои имаат екстремна мала шанса за несакани ефекти, и се многу поволни - почнете од анагелтиците, PPI антибиотици, кортико - таму барајте го проблемот.

За крај, преголема доза на калиум - дисбаланс, т.е. опасноста од истата е исто така малце претерана, некој треба да земе над 30 таблети + за да постигне некој потенцијален дисабланс. На било кој продукт, прецизно се наведени препорачаните дози, кои повторно јас ни еднаш не ги насочив како ниски, него препорачав да се држат до препорачаните кога се работи за магнезиум/калиум, она што го препорачувам во поголеми дози е витамин ц, не магнезиум, не калиум....

За крај, тоа што кај мене работи кај другите не, точно, но секогаш се почнува од некоја основа и вообичаени аспекти кои се неретко причинители за одредени симптоми.

Последно уредено:
Член од
4 јануари 2015
Мислења
1.151
Поени од реакции
512
Значи вака кај мене немал никој рак,не е наследно мајка ми нема рак,баба ми нема рак ни тетка ми ни никој ама имам црвен белег на левата града прочитав дека тоа е знак за рак на града ама прочитав дека ракот се наследува,незнам што да мислам,вие што мислите?? И ако може да ми препорачате каде да одам на преглед,да е женско по можност

Член од
23 септември 2015
Мислења
97
Поени од реакции
88
Не, едноставно нема потреба да паничиш ако имаш 22 години (како што имаш внесено на профилот) шансите за такво нешто се минимални скоро невозможни. Многу фактори се во игра може да е само некоја алергија.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.030
Поени од реакции
954
Karcinom na dojka se otkrivanje na bucka, pri palpacija na gradite, ne od crvenilo, ama ne ti e loso da odis na pregled, prvo kaj maticen, a potoa kaj hirurg. crveniloto moze da se dolzi i na nekakva mala trauma, imav pacientka kaj koja isto takvo crvenilo bese rezultat od puknuvanje na nekoja kapilara. no sepak ove e net, i ne e konecno moeto mislenje. znaci upat i pravo na pregled.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Значи вака кај мене немал никој рак,не е наследно мајка ми нема рак,баба ми нема рак ни тетка ми ни никој ама имам црвен белег на левата града прочитав дека тоа е знак за рак на града ама прочитав дека ракот се наследува,незнам што да мислам,вие што мислите?? И ако може да ми препорачате каде да одам на преглед,да е женско по можност
Eeej kade otide pa ti... Tuku taka mislis deka se rabotite vo medicinata. Moze da nema nikoj a da si prv slucaj so karcinom, moze i site da imale a ne mora da znaci deka ti ke imas. Bez hipohondrishenje. Zemi upat od maticniot, ke te upatat na soodvetno mesto.

S

Samurai_Sk

Гостин
Прва најголема грешка е дека повеќето луѓе нивното здравје го базират спрема нивните гении, и во ракот и во кардиоваскуларните болести гените играат улога но тоа не значи дека секогаш во секој случај е така, таки заклучоци се од испитување каде од 100 пациенти 40 имаат болести генетски пренесени значи 60 се од други причини. Со еден збор гените знаат да играт улога но не мора секогаш да е така.

Последно уредено од модератор:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Често симптомите кои ги пребаруваме на Интернет ни прават поголема паника за состојбата и поголем проблем отколку што навистина е голем проблемот. Така да она што го пишува на Интернет не значи дека и за тебе важи. Отиди најпрво кај матичниот нека те прегледа, па он ќе те препрати на соодветното место. Се надевам дека не станува збор за рак. Пиши ни што си направила.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.777
Поени од реакции
37.789
... crven beleg e kozhna promena , dali ima grutka prashanje ? a shto ne go slikash belegot i da go vidime ovde ? :(

Член од
28 декември 2012
Мислења
119
Поени од реакции
67
imam seriozen problem so hpv virus na poloviot organ bev na dermatolog me gorea poveke pati so azot nekoi iscezna no nekoi pak se pojavuvaat,na priblizno mesto ...ne znam od kaj sum go dobil spiev so dve razlicni partnerki i tolku mi e znaci komplicirano se nadevam osven gorenjeto so azot dali ima druga metoda za odstrstuvanje na ovie izrastoci ...se nadevam deka ke mi pomognete i dadete vase mislenje.odnapred blagodaram

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Биокулт / масло од диво оригано. Ќе ставиш 1 капка во 20 мл кокосово масло, есенцијално масло од невен ќе купиш исто така, од него ќе ставиш најмногу 5 капки. Со солуцијата мачкај се 2/3 пати на ден.

imam seriozen problem so hpv virus na poloviot organ bev na dermatolog me gorea poveke pati so azot nekoi iscezna no nekoi pak se pojavuvaat,na priblizno mesto ...ne znam od kaj sum go dobil spiev so dve razlicni partnerki i tolku mi e znaci komplicirano se nadevam osven gorenjeto so azot dali ima druga metoda za odstrstuvanje na ovie izrastoci ...se nadevam deka ke mi pomognete i dadete vase mislenje.odnapred blagodaram

Kajgana Shop

На врв Bottom