Мигрантите низ Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата GoD.HateUSaLL
  • Време на започнување Време на започнување
Имам дозвола да општам со соросоиди, немај гајле. Немам такви забрани како што на вас ви налагаат кога се работи за општење со десничари :D
Чим имаш дозвола тогаш идеме, само кажи кога и кај ќе се чекаме :love:

Имам дозвола да општам со соросоиди, немај гајле. Немам такви забрани како што на вас ви налагаат кога се работи за општење со десничари :D
Не си ласкајте. Не сте вие никакви десничари.

RIP Правосуден систем. RIP Austria. RIP Europe :facepalm:

A court found Amir guilty of serious sexual assault and rape of a minor, and sentenced him to six years in jail.

However, in a bizarre twist, the Supreme Court yesterday overturned the conviction, accepting the defence lawyer's claim that the original court had not done enough to ascertain whether or not the rapist realised the child was saying no.

According to the Supreme Court President Thomas Philipp, while the verdict was "watertight" with regard to the serious sexual assault of a minor, there was not enough evidence to support the second charge of rape.

The appeal court said the initial ruling should have dealt with whether the offender thought that the victim had agreed with the sexual act, or whether he had intended to act against his will.

http://www.express.co.uk/news/world...10-sexual-emergency-has-conviction-OVERTURNED

Дај не го ранете тролов. Единственото внимание шо го добива е на форум и од мајка му пред гости.
Ќе тресе зелени додека има кој да му реплицира за да мисли он дека си прави муабет сл другарчињата му имагинарни

Германија денес почнува да ги протерува Авганистанците од земјата

Германија денес почнува со протерување на бегалците од Авганистан на кои им е одбиено барањето за азил, јавуваат германските медиуми, а хуманитарните здруженија и опозициските партии најавија жесток отпор.

Според информациите на организацијата која се грижи за бегалците Но бордер, германската влада во среда навечер од аеродромот во Франкфурт го планира првиот чартер лет за Авганистан во кој би требало да се најдат 50-тина бегалци кои не стекнале законско право за престој во Германија.

Министерството за внатрешни работи одби да ја потврди веста, но претходно најави дека ќе почнат акциите за протерување.

„Протерувањата во Авганистан се бездушни и ги загрозуваат човечките животи. Да се протеруваат луѓе во Кабул и таму едноставно да се препуштаат на судбината е неодговорно“, соопшти хуманитарната организација Про азил, која укажа на тоа дека во Авганистан сѐ уште се водат борби во кои гинат илјадници цивили.

Неделникот Шпигл јавува дека протераните бегалци во Кабул треба да бидат сместени во собирни центри, а пота да бидат префрлени во регионите од кои потекнуваат.

Според Про азил, барање за азил досега поднеле околу 30.000 Авганистанци. Голем број од пристигнатите со бегалскиот бран сѐ уште не дошле на ред да поднесат барање за азил, па се проценува дека бројката е поголема.

Министерот за внатрешни работи на Германија Томас де Мезиер со месеци најавува акции за протерување на авганистанските бегалци, кои, за разлика од сириските, не стекнуваат автоматска заштита од протерување.

Ајде наздравје, само незнам... ако ги праќаат по копнен пат, ќе мораме и северната граница да ја пазиме :)

Германија укинува развојна помош за држави кои нема да примат назад одбиени азиланти

плукни му се на работата ако нема друг начин да се принуди некоја држава да го прими назад својот граѓанин кој емигрира на диво... после не било хумано тој што предлагал да се потопуваат бродови...
колку знам има меѓународни санкции, транспортни блокади на такви држави ??

ОРБАН те вика :D
http://zase.mk/oglas-se-baraat-3-000-lovtsi-na-migranti-plata-480-evra/

б.т.в., имаше пред некој ден на тв Телма филм Пустина, како еден од кеиф убива мексикански мигранти кој ја преминале границата... тоа е филм, ама реалност се тортурите на имиграционата полиција на УСА... е сега ако ОРБАН сака да воведе исто таква работа има проблем :confused:..

Турција и Холандија ја запукаа работата на големо, Ердоган се закани дека ќе ги пушти мигрантите во Европа.
Ако ги пушти во Европа, треба да поминат низ Македонија.
ЕУ го планира западен Балкан да биде мигрантски камп, што значи дека мигрантите нема да бидат пуштени нагоре.
Што значи дека ќе останат тука.

Подобар момент не можеше да има.
https://www.hungrynewsnetwork.com/s...-Threatens-to-Lift-Migrant-Blockade-to-Europe

Се сомневам дека Холандија го направи инцидентов намерно, затоа што знае Ердоган како ќе изреагира, дека бегалците му се џокер за преговори, и дека еден ден ќе се реши да го искористи.
После, демек ЕУ ќе реагира, и ќе ги сопре мигрантите, но во Македонија и Србија, и ќе рече: Гледајте, вие имате проблем, а ние може да ви помогнеме т.е. да ви направиме кампови.

Последно уредено:
Ердоган само лае дека ќе ги пушти мигрантиве, на крај тој многу има корист од дилов што го направија.

Турција и Холандија ја запукаа работата на големо, Ердоган се закани дека ќе ги пушти мигрантите во Европа.
Ако ги пушти во Европа, треба да поминат низ Македонија.
ЕУ го планира западен Балкан да биде мигрантски камп, што значи дека мигрантите нема да бидат пуштени нагоре.
Што значи дека ќе останат тука.

Подобар момент не можеше да има.
https://www.hungrynewsnetwork.com/s...-Threatens-to-Lift-Migrant-Blockade-to-Europe

Се сомневам дека Холандија го направи инцидентов намерно, затоа што знае Ердоган како ќе изреагира, дека бегалците му се џокер за преговори, и дека еден ден ќе се реши да го искористи.
После, демек ЕУ ќе реагира, и ќе ги сопре мигрантите, но во Македонија и Србија, и ќе рече: Гледајте, вие имате проблем, а ние може да ви помогнеме т.е. да ви направиме кампови.
Пак е тука наша грешката. Логично и општо познато е зошто Европа бега од тој народ кој може да донесе само тероризам заедно со нивниот ислам, но ние пак се правевме паметни и глумевме соживот, па сега просто самите се чешаме за глава и незнаеме како да ја исчистиме и одбраниме државава од мигрантите.

А и да дојде до она што ти го пиша во твојот пост, ние сме тие што треба да ставиме граници и наши правила, а не да очекуваме лицемерието на ЕУ да диктира што ние треба да правиме.

Пак е тука наша грешката. Логично и општо познато е зошто Европа бега од тој народ кој може да донесе само тероризам заедно со нивниот ислам, но ние пак се правевме паметни и глумевме соживот, па сега просто самите се чешаме за глава и незнаеме како да ја исчистиме и одбраниме државава од мигрантите.

А и да дојде до она што ти го пиша во твојот пост, ние сме тие што треба да ставиме граници и наши правила, а не да очекуваме лицемерието на ЕУ да диктира што ние треба да правиме.
А кои сме ние во споредба со ЕУ? Светска сила сме па ќе поставуваме правила? Ако ни кажат да прибереме милион мигранти, ќе прибереме и ќе ќутиме.

А кои сме ние во споредба со ЕУ? Светска сила сме па ќе поставуваме правила? Ако ни кажат да прибереме милион мигранти, ќе прибереме и ќе ќутиме.
Ние како земја, без разлика колкави сме, а и било која друга земја воопшто не треба да поставува правила за други земји, освен за својата. Нажалост тоа го прават големите држави со цел да ги остварат своите политички игри, но ние како земја сепак треба да поставиме свои правила за нас со цел да си ја заштитиме земјата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom