Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
kako toa mislis ne te razbrav mene li me prasuvas?
Не не, во твојот случај си имал среќа што си поминал со толку мала казна, обично нула поени ставаат за правописни грешки.

Мислам, ако планирате да тролате, барем напишете нешто интересно... Веројатноста дека некој демонстратор ти скратил поени за нешто врз кое ти немаш никакво влијание е речиси 0.

Причините за 9-те поени се причините, имало три причини, причините се:
1. Демонстраторот бил исфрустриран и доаѓа со помислата дека само тој знае за 10 поени.
2. Си дошла без makeup, не си му се допаднала на демонстраторот па поради тоа ти ставил 9 поени.
3. Ама си се мачела, аа и си ги решила ама дали точни ти биле? За мачење не ставаат 10 поени.
Инаку, твоето име и презиме со мали букви на системот е толку не битно колку и мојот одговор.
Викам ја бруцошиве се легенди за прашања :D
Dead serious: ph.D. Боро Ј. има привилегии ама дали ќе сака да прави исправкa на толку не битна работа.
lele ne be site mi bea tocni i toa sama si gi resiv a i imase nekoi sto dobile 10 (+ so make up bev hahaha)

izvinete decki ima edna zadaca
Да се напише програма коjа за два знаци кои се читаат од стандарден влез (цифри од 0 - 9) ке го отпечати на екран производот на нивните вредности.
#include <stdio.h>
int main() {
char a,b;
int rezultat;
scanf("%c %c", &a, &b);
rezultat = (a%48)*(b%48);
printf("%d", rezultat);
return 0;
}
jas ja razbiram zadacata samo zosto za proizvodot napisavme a%48 i b%48,taka se presmetuva ascii kodot na znakot ili ne?moze li nekoj da mi ojasni?

izvinete decki ima edna zadaca
Да се напише програма коjа за два знаци кои се читаат од стандарден влез (цифри од 0 - 9) ке го отпечати на екран производот на нивните вредности.
#include <stdio.h>
int main() {
char a,b;
int rezultat;
scanf("%c %c", &a, &b);
rezultat = (a%48)*(b%48);
printf("%d", rezultat);
return 0;
}
jas ja razbiram zadacata samo zosto za proizvodot napisavme a%48 i b%48,taka se presmetuva ascii kodot na znakot ili ne?moze li nekoj da mi ojasni?
Цифрите во ascii code започнуваат соодветно од 48-0, 49-1 , 50-2, 51-3, 52-4...
Со а%48 , пример ако 'а' ти е знак '4' (код 52) , ке се добие остатокот 52%48 =4 (знакот се претвара соодветната цифра)
Сосема исто ќе добиеш и доколку искористиш
rezultat=(a-48)*(b-48);

Ако може некој да ми прати материјали по веб дизајн вовед во интернет и инерактивни апликации би му била благодарна

Здраво сакам да прашам дали Дискретна математика 1 на колоквиум ќе биде како еден тест(1 дел ) или како калкулус на повеќе делови се полага.

Некој од ИКИ да ми каже дали да го оставам ОЕК на испит заедно со вовед во интернет, а калкулус физика и структурно да ги чистам на колоквиум?Има некој искуство со ОЕК на испит како е?

Некој од ИКИ да ми каже дали да го оставам ОЕК на испит заедно со вовед во интернет, а калкулус физика и структурно да ги чистам на колоквиум?Има некој искуство со ОЕК на испит како е?
Потешко е на испит, подобро Физика остави го за испит. ОЕК полагај го сега, на колоквиуми, Коста отворено си кажува дека на испит дава понезгодни задачи...

Потешко е на испит, подобро Физика остави го за испит. ОЕК полагај го сега, на колоквиуми, Коста отворено си кажува дека на испит дава понезгодни задачи...

После задачине на Ласко, ни на памет не ми паѓа да го оставам на испит.Не знам, едино ако си бил и на колоквиум и испит па да направиш некоја паралела ама искрено потешко.

Прашање до колеги/колешки што лани го слушале интерактивни апликации(бидејќи програмата е сменета), дали е подобро предметот да се полага на испит или на колоквиум? основи на Веб дизајн подобра варијанта излезе испит(за повисока оцена) па дали истото важи и за овој предмет?

После задачине на Ласко, ни на памет не ми паѓа да го оставам на испит.Не знам, едино ако си бил и на колоквиум и испит па да направиш некоја паралела ама искрено потешко.
Што е ова ОЕК? Ласко не е повеќе по физика или грешно сфатив? Киднаа од ФЕИТ и се изротираа :D

Kolegi/koleski mene strukturno programiranje malku tesko mi e bidejki vo sredno ne rabotavme mnogu programiranje se aplicirav na eden kurs i cekam uste odgovor no dali na kurs moze da se nauci i mi kazaa deka strukturno ispit bil potezok od kolokviumite a jas mislev da go ostavam na ispit bidejki tolku sto mislam za strukturno ne mozam ni na drugite predmeti da se spremam pa se plasam da ne padnam od site.Vie kako pravevte prvin lesnite gi golozivte i sto ne znaete ostavivte na ispit li?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom