Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Таков сум, тоа е вроден талент.

Остај тоа, напиј се кафенце, одмори малку, еве наскоро со новиот претседател на Уставен ќе ја исправат неправдата која ти внесува толку многу немир, ќе го укинат СЈО, ќе бидеш ли спокоен и среќен после тоа?
Претседателот не одлучува, туку судиите. А ако се укине, може нов закон да се донесе.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Така е Фринге, кола од 3-4000 евра и нејзино одржување луксуз стана во државава. Тоа и го зборам јас овде, за 3-4 години и два леба дневно, луксуз ќе се, на еден ќе треба да живее четиричлено семејство оти паторот ќе треба нов Мајбах да зема.
Razbira se deka so plata od 200 evra ne moze kola od 5k evra da se odrzuva ama nekoj so plata od 1500 evra plus provizii i lamborghini ke odrzava vo ovlasten servis.
A toj sto sega ne moze 2 leba da kupi,moze po nekoe vreme 20 ke moze da kupi i bentli da odrzava.

A na ovie tranziciskive kriminalci i 100 pristrasni sjo da naracaat (narodot pamti zlodela) pa nema da im pomognat da dojdat na vlast.

Na mestoto na crpnatiot da bese nekoj drug i posten mnogu lesno i brzo ke go rascistese kriminalot na crvenive

Ako provizija e kriminal

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
сега па и на бугарски почна... deep throat... де преведи ми, не разбирам бугарски. Ова нешто што ти го практикуваш веројатно е.. а? Ама не разбирам, преведи те молам. И уште нешто.. имаш ли некои постерчиња од лидерот... да поделиш на пријатели, нешто и ќе платиме, ако ти е малку глупирањево на форумов, ако малку плаќаат. Кај ве наоѓаат вакви мизерии од штаб... па после губеле.. па ќе губите нормално кога неспособни „сељандури“ се играчи. Ама јазици зборуваат, што е право. Може со македонскиот слабо стојат, ама другите ги „рендаат“.
Јас работам (повеќе работи), ама ти дали работиш, или смена непрекината држиш овде.
toa deka rabotis povekje raboti,jasno e. dudlanje penisi i kuckanje na forumi 09-16h se povekje od edna rabota. ako ne razbiras `bugarski` ne e bitno ti pak si gi ceskas krajnicite so penisite po stabovi. nemoras da razbiras deep throat za da go praktikuvas, kako ti na primer.
okolu shtab, vashiot `najpameten` vcera mu go nacukaa do jaja na 360. sega mi e jasno zaso vakvi amebi kako tebe kucaat po partiska naredba.istiot terk,povtoruvaj edno te isto i lazi lazi i lazi uste povekje. stom popovski go popi,a toj go broite za najcitan i najpameten vo toa zabokrecinata narecena mvro, sto ostanuva za shlajmot od hierarhijata kako tebe?
samo shlaem kaok tebe moze da `brani`ustav koga negoive kurodavaci se vo opasnost,a snimkite gi nema cueno. normalno,toa sto ne go znaes, nemoze da ti nasteti. isto kako faktot deka si glup
na site okolu tebe im e tesko poso si glup,samo tebe ne te trza poso si preglup da sfatis deka si glup.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Кидна Илија Димовски од тв дуел со Шилегов и тоа на нивната дпмновска телевизија тв Нова. А конечно реков ќе не удостојат со еден тв дуел дпмновциве.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Го урна стариот систем до степен да мора да дејствува герилски и очајно. Ги стави албанските партии под целосна контрола. Покажа дека Македонија може да се менува, за разлика од предходно, кога цело време убедуваа дека ништо не може да се направи и за ништо немаме пари. Тоа се суштински работи. За набројување ситници и проекти, може до 1001 и назад, ама мене лично тоа не ми е баш битно.

Не се докажува невиност, се докажува вина. Ти реков, кур не ги боли што ти очекуваш од нив. Сите почнати случаи, ќе завршат.
`
2. Разговор на Муса Џафери и Сашо Мијалков

СМ: Види ова нешто сега што настана непотребно, што се дига нешто прашина околу судот, околу изборот на претседател на Врховен итн.
Па сега, нешто разбрав дека и ти си бил запознат со таа работа, заедно со Блерим. Сакав да ти кажам, види сеа, некои работи кога треба да се направат, претходно се договараат.
Во овој случај, оди избор на претседател на Врховен и Блерим стопира таму . Ни на договорено, ни на ништо.
За место кое секогаш било наше и за кое не се разговарало. А и разговарав со Абдулаќим и не може да се разговара. Му објаснив на Абдулаќим и зошто и како со големо образложение мислам, сега, да кратам…
Па потоа, ајде не тоа, Кривичен суд. И за тоа му објаснив зошто со аргументи. За нешто да се стопира на таков начин треба да има некој разговор. Не е убаво ние како партнери на сам избор да се стопира. И еве сега исто ставена е точка на дневен ред и треба да помине.
МЏ: Јас сум запознат и Абдулаќим комуницира со вас.
СМ: Зборев сега со Абдулаќим. Но, добив информација дека Али рекол ти и Блерим да ја завршите таа работа односно да одлучите.
МЏ: Јас морам со Али прво да разговарам. Друго, да се видиме на 5 минути пошто јас…
СМ: Може да се видиме и сакав да ти објаснам се. Види, не можеме да ја кочиме оваа работа. Колку и да разговараме, не може тука да направиме отстапка . Да разговараме за други работи.
За Врховен и Кривичен суд не може да разговараме. Затоа што вие ја имате Двојка… да ја имате и Единица… и единица и двојка и Управен суд и правобранител и претседатели на други судови во Источна Македонија, заменик во Врховен, во Апелација – јас мислам дека тука е ситуирана ко никогаш досега.
Ако некој има други амбиции, тоа е негов проблем. А знам кои се амбициите таму…
МЏ: Не знам, да не шпекулирам…
СМ: Ова од ништо треба да стане нешто. Да не го правиме тоа. Ова е стварно ништо! Затоа што некој има некои амбиции.
МЏ: Како да седнеме… А мора со Али прво да разговарам…
СМ: Разговарај. Седницата е почната, ако не помине денес до декември ќе нема избор, ќе не плукаат, ќе имаме голема штета. За ништо.
Не знам зошто е толку значајно. За бизнис некој можда. Ќе испадне голем проблем.
Треба да се бираат 25 души сега во декември… Албанци… и договорено е тоа, ќе се заврши.
МЏ: Да се видиме ако вие имате време…`
vaka mijalkov gi `drzi` albancite pod kontrola. daj im pola makedonija da pravat sto sakaat. bitno polovinata na mijalkov e pogolema!

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Заев нема капацитет ГТА да инсталира , не да прислушкува. :D ... Реков , треба да си петарда да мислиш дека прислушкувањето е од внатрешни служби.
А ти каков си што мислиш дека не прислишувале мијалков и грујо?:tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom