Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам каде да поставам прашањето ,но сепак се è поврзано за коли .
Ме интересира оригинални раткапни за 15-ки за Ауди А4 дали некои продава ? Како на сликава вакво нешто.
816551ffb6946e859ed4229c3dcc93cf.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Браво ако навистина дига 200км/час со 110 коњски сили 1.7cdti , сепак сум скептик за на рамен пат дека може да ја постигне оваа брзина, а и во технички спецификации гледам е макс 188км/час :toe:

Како и да е, не била средна брзина туку максимална брзина, има разлика :)
Сеа не ми е сликано, иначе ќе ти покажам.

Сакам да излезам малце на автопат да ја издувам колата зашто цело време ја возам низ град, па слушнав дека било убаво да се издува малце... Е сеа сакам да прашам дали некој може да ми каже на колку обртаи е најдобро да ја возам и колку време? Фала ви многу, иначе се работи за Бмв 320д (дизел).

Сакам да излезам малце на автопат да ја издувам колата зашто цело време ја возам низ град, па слушнав дека било убаво да се издува малце... Е сеа сакам да прашам дали некој може да ми каже на колку обртаи е најдобро да ја возам и колку време? Фала ви многу, иначе се работи за Бмв 320д (дизел).

Turi ja cetvrta brzina,do kaj 4000-4500 obrtai e dovolno.

Kolku vreme otprilika? I dali celo vreme da ja vozam na 4000-4500 obrtai, zasto dizel e, mnogu da ne i e, da ne zaebam nesto :/

Јас ја возам околу 4-5 минути..Тоа се прави еднаш до двапати во годината..На колата апсолутно не и е ништо ако си ја возиш полека,умерено,ама ајде,се рекло да се издува и тоа мора..Масло редовно менувај,од тоа поубава работа за моторот нема..

Дечки сакам да го чиповам моторот на Мерцедес е290, колку би ме чинело (ми велат дека отприлиак било 150-200е али луѓе шо не се занимават со таја работа). И дали знајте некој БТ или СК да ја прај таја работа да го контактирам, преферирам БТ да е али не ми смета ако е квалитетен да е и СК.

Како може до 107 да е нормала?Водата врие на 100 степени..Или за Опел тие хемиски работи не важат?Како кај мене ем е дизел,повеќе од 88-90 НЕ СМЕЕ да крене?Треба стрелката за температура да биде закована на едно место,или ако нема,стрелката да биде околу средината,не треба НАД средината,туку може и под неа..
Абе не зборувај пробај на компјутер во возење сето деца е овде че ти поверува некој има да си ја траска глата по цел ден. На бмв е46 бензинец работна температура му е 105с - а стрелката стој на средина од 85 па се до 115 степени то се смета за нормална температура. Исто ти е и кај сите други коли стрелката стој на средина ама темптературата варира 10степени +/-.

Дечки сакам да го чиповам моторот на Мерцедес е290, колку би ме чинело (ми велат дека отприлиак било 150-200е али луѓе шо не се занимават со таја работа). И дали знајте некој БТ или СК да ја прај таја работа да го контактирам, преферирам БТ да е али не ми смета ако е квалитетен да е и СК.

Не ти треба чипување што ќе ти е? Инаку чипување не е само да чипуваш туку и некои делови и модификации да смениш за да има поубаво ладење и проток на воздух преку филтер кога е чипуван на пример како на сликиве и делови да сменуваш.
cbbac0690292e0319f4b5d084958aa94.jpg

8ccac052c397d32d1e1cf4e39d176d29.jpg

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Да прашам тука.. Загреан бев за Астра 1.3 2004-2005 година, околу 3800 евра да ја купувам, но преку пријател ми понудија Форд Фокус 2008 година добро сочуван со 75000 км поминати бензин со атестиран плин пред 1 година, на време секаков сервис ми ја дава за 3700 евра затоа што зема Мерцедес и не ја вози воопшто и сака да ја даде така на некој поблизок не ни ја објавува по огласи па се мислам сега дали Астрата или Фокусов да го земам.. Пишете мислење, совет итн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom