Фан клуб: Карпош Соколи

• Креатор на темата Креатор на темата Viktoranius
  • Време на започнување Време на започнување
Еј да си ебеш век ако сам туја ќе дам 300 денара кд ќе играте против Морнар (ваљда тија са најслаби) сакам да гу гледам туј вашу историску победу и ако може да ми средиш едно селфи да направу сас Матиќа...

Лош хумор, но корисен...ја отсликува реалноста во која сте приморани да живеете, а тоа е да патуваш, да платиш и да гледаш утакмица на клуб што го презираш, а се со цел да видиш како тој клуб испишува позитивна страница во нивната но и во Македонската кошаркарска историја....УФФФФ колку болна реалност, на душман не му посакувам ваков срамен расплет на настаните по него...Вакви работи оставаат трајни последици, па добро размисли си.

Jas ti pisav pogore za uspehot na mladite na sokoli.
Odgovori mi ti za uspehot na mladite na Kumanovo?
M-16 екипата на Пинк Пантери, играа финале со Мзт. Џабе ако освоиле младинско првенство, ако подоцна не стане играч тоа дете, за 20 години кој ќе го памти од младинска категорија, само у сениорска категорија се памети успех на некој играч.

Куманово е 100.000 град, Скопје е преку 800.000 со дошљаците.

Абе кој клуб сте вие бе да зборите за млади играчи, мислиш Вардар сте, не мешам политика, воопшто не ме ни интересира, можеш слободно да провериш дали сум зачленет во некоја партија.

Вие имате амбиции? Кои млади се ваши бе? Синот на Стевче, што не може топка да пренесе? :pos: Тато плаќа сине биди кошаркар:pos::pos::pos:, да знаеш колку мизерни пари има дадено циц оваа година за кошарката, стевче толку троши само да бутне тоа зеленилото у карпош, да ви изгради неколку згради, за да може да се угушите без зеленило:icon_lol:, ајде кажи зошто лани не можев да купам карта и ко човек да гледам утакмица? Спинување, тоа е тоа што ве краси сите вас привржани за Подржикоњската месија...

Ne mozam da te narecam kontradiktoren, pateticen i beden si. Ustvari ne, samo si mnogu prost. Ne znaes sto pisuvas.Postojano mesas politika vo nedostig na realni argumenti i vleguvas od edna tema vo druga probuvajki da najdes spas nekade.
Spasot ti e da se vratis tamu kaj sto pripagas

raw

Абе кој клуб сте вие бе да зборите за млади играчи, мислиш Вардар сте, не мешам политика, воопшто не ме ни интересира, можеш слободно да провериш дали сум зачленет во некоја партија.

Вие ќе го доживеете ли некогаш ова, без носење за уши професорки и деца кои лани влегуваа на влез и тачно се знаеше кој може да влезе, срамота еј, носат учителки од градинки и деца за да навиваат. ДНО од клуб.

Ќе се видиме на терен, оваа сезона, до тогаш стои Соколи - Куманово 2:3 сезона 2015/2016 ;)

Ако мислиш дека ова сакам да го доживеам грешиш...25 години сум бил член на навивачка група. Но повеќе не барам да го доживувам тоа, сум го доживеал и не ми треба. Тоа што сега е на цена е модерна публика составена од фамилијарни луѓе, жени, деца, па и по некој од третото доба. Но ова што е на сликава воопшто не сакам да го доживувам повеќе и поради тоа уживам на утакмиците на Соколи и претходно на Металург. Тоа сакаат и многу други како мене да го доживеат, а не тоа што си го прикажал на сликата.

Некој член ти посочи за младите играчи на Соколи, и според тоа имаат одлични успеси и одлична школа. Незнам за Вардар до кај се што се со млади играчи али знам дека за младите на Куманово повторно ништо не кажуваш?

На терен ќе се сретнат Соколи и Куманово оваа година (валда), а до тогаш Соколи ќе игра во АБА а Куманово во ....библ...и ако даде господ по малце у МК лига.

Ne mozam da te narecam kontradiktoren, pateticen i beden si. Ustvari ne, samo si mnogu prost. Postojano mesas politika vo nedostig na realni argumenti.
Eve ti gi napisani se, ti stojat.
Бакоч е добар кошаркар, Иван Сапунџиев исто. Заслужуваат многу повеќе него Дамјан, ајде кажи ми што има кошаркарско во себе, нема шут, нема висина за кошаркар, у одбрана е инфериорен, еве кажи ми со што заслужива Дамјан Јакимовски да го носи дресот на еден Аба лигаш?

И малиот на Главчев го сметам за дечко што нема врска, да игра синот на Циц во Куманово или на било кој од управата а врска нема, сам ќе си признаам дека врска нема, вие ко слепи да сте.

@MASTERPIECE Одговорив, екипата на Пинк Пантери играше м-16 финале со Мзт, таму имаме 2-3, кои што можат да бидат кошаркари, а не да мафтаат со пешкир и да дизаат морал.

M-16 екипата на Пинк Пантери, играа финале со Мзт. Џабе ако освоиле младинско првенство, ако подоцна не стане играч тоа дете, за 20 години кој ќе го памти од младинска категорија, само у сениорска категорија се памети успех на некој играч.

Куманово е 100.000 град, Скопје е преку 800.000 со дошљаците.

Хахах, сега џабе било дали освоиле младинско хахаха, а почна од тоа кои деца бе ги има Соколи...доста константен си...

Хахах, сега џабе било дали освоиле младинско хахаха, а почна од тоа кои деца бе ги има Соколи...доста константен си...
Aбе КОИ ДЕЦА ИГРААТ ВО ТИМОТ, до кур ако освоиле младинско, произведете играч па ми се пофали и што ако сте освоиле младинско, кажи ми кој бидна играч од тие играчи? Јас млад играч го сметам оној кој што може да допринесе за подобро на тимот, што придонесоа тие во сениорскиот тим? Очигледно ништо, уште имате 0 победи, а и лани Матиќ не ги користеше ич во Македонската лига, освен кога имаше стока разлика на некои утакмици.

Бакоч е добар кошаркар, Иван Сапунџиев исто. Заслужуваат многу повеќе него Дамјан, ајде кажи ми што има кошаркарско во себе, нема шут, нема висина за кошаркар, у одбрана е инфериорен, еве кажи ми со што заслужива Дамјан Јакимовски да го носи дресот на еден Аба лигаш?

И малиот на Главчев го сметам за дечко што нема врска, да игра синот на Циц во Куманово или на било кој од управата а врска нема, сам ќе си признаам дека врска нема, вие ко слепи да сте.

@MASTERPIECE Одговорив, екипата на Пинк Пантери играше м-16 финале со Мзт, таму имаме 2-3, кои што можат да бидат кошаркари, а не да мафтаат со пешкир и да дизаат морал.

Извини пишував, не сум го видел одговорот. Но повторно си нејасен, играле финале, м-16 тим, викаш имаме 2-3 што можат да бидат кошаркари (читај МОЖАТ), а во претходниот пост велиш не е битно шо играле као млади, у сениорска се брои...одлучи се. а за ова можат, дојди кај мене у маало на кош во 17.00 секој ден, да видиш колку можат...ама на тоа останале

Извини пишувава, не сум го видел одговорот. Но повторно си нејасен, играле финале, м-16 тим, викаш имаме 2-3 што можат да бидат кошаркари (читај МОЖАТ), а во претходниот пост вечиш не е битно шо играле као млади, у сениорска се брои...одлучи се. а за ова можат, дојди кај мене у маало на кош во 17.00 секој ден, да видиш колку можат...ама на тоа останале
Па тоа викам можат, ако се посветат, работат на себе и се друго. Вашите освоиле младинско, но има многу голема разлика од јуниори до сениори, друга е кошарката, Бубе во младинци беше незаустављив, дабл дабл машина, ама им беше најголем таму и тоа беше тоа. Сега не може баба ми да ја сочува а да не направи 5 фаула за 5 минути.

Ајде сега овие биле таленти освоиле се у јуниори и автоматски имаме млади играчи? ЌЕ имаме млади играчи, ако овие допринесат за сениорскиот тим, ако останат на тоа да мафтаат со пешкир не се тоа млади играчи, тоа е грејач на клупа, кој за година-две ќе остави кошарка.

Не е секој играч талент и не може секој играч да го избруси својот талент, за тоа е потребно зној, работа, откажување и малку спортска среќа.

Па тоа викам можат, ако се посветат, работат на себе и се друго. Вашите освоиле младинско, но има многу голема разлика од јуниори до сениори, друга е кошарката, Бубе во младинци беше незаустављив, дабл дабл машина, ама им беше најголем таму и тоа беше тоа. Сега не може баба ми да ја сочува а да не направи 5 фаула за 5 минути.

Ајде сега овие биле таленти освоиле се у јуниори и автоматски имаме млади играчи? ЌЕ имаме млади играчи, ако овие допринесат за сениорскиот тим, ако останат на тоа да мафтаат со пешкир не се тоа млади играчи, тоа е грејач на клупа, кој за година-две ќе остави кошарка.

Не е секој играч талент и не може секој играч да го избруси својот талент, за тоа е потребно зној, работа, откажување и малку спортска среќа.

Се сложувам дека ако се посветат и работат на себе може да се очекува да прераснат во првотимци. Тоа што освоиле младинско сигурно не е случајно, и за тоа треба работа, а очигледно од соколи работата со млади категории добро им е организирана. И таа работа дава основа, платформа за да се развијат играчи во сениори. Но тоа не значи дека веднаш штом освојат младинско, треба да се прекомандуваат во носители на играта на прв тим, макар играл и во МК прва лига или библ, а не во АБА. Поентата е дека соколи им овозможил на децата да се развиваат, ги развива, има резултати, ги прекомандува во прв тим, добиваат минутажа во библ и се надева дека ќе добијат носители на играта.

Но повторно, што од сево ова има Куманово? Некој млад тим кој освоил нешто па од таму директ биле префрлени во прв тим и тоа со забележителни резултати? Седи немој, у Куманово нема ниедно дете производ на нивна школа... а уште помалку такви кои допринесуваат за сениорскиот тим ко што ти викаш.

Сума сумарум, соколи е пред Куманово и овој аспект.

Не си доволно информиран, очигледно. Стојановски ( 96 годиште ) е Кумановец и беше на камп во Торонто, имаше тешка повреда на предни вкрстени лигаменти која го уназади малце. Во иста репрезентација беа со Бакоч, Магдевски, Шиљо...

Мартин Јовановски исто Кумановец 96 годиште беше меѓу подобрите тројкаши во младинска лига, околу 45% шут за 3п имаше.

Добиваат шанса кога може, кога ќе водиме или губиме премногу, слично ко вашите, мада на пријателските играа доста и Миодраг Тодоровиќ кој е од Скопје, но и третиот Кумановец Ѓорѓи. Сите седат на клупа од лани, добиваат шанса, исто ко и вашите, па ќе видиме...

Umre toa vreme. I rabotnicki ne gazese po 40 razlika edno vreme, ali toa e minato. Sega kurot im go vadime u sred gradski park.
Sega i vas ke vi dademe da go usisate u sred Kum.
Ај на следен натпревар против Работнички, пак извади го, за да може некој од нас да ти го цвикне. ;)

@Middle Distance Runner Добро бе, што не го мењате Матиќ, оваа екипа може повеќе, они изгубија повторно 23 разлика, најозбилно без иронија, не е ова екипа за толку стока разлика, мора Матиќ да лета, до него е.

Ај на следен натпревар против Работнички, пак извади го, за да може некој од нас да ти го цвикне. ;)
Ako uopste se sretneme godinava. . .
@Middle Distance Runner Добро бе, што не го мењате Матиќ, оваа екипа може повеќе, они изгубија повторно 23 разлика, најозбилно без иронија, не е ова екипа за толку стока разлика, мора Матиќ да лета, до него е.

Fakt e deka moze poveke. Ali isto fakt e deka 70% timot veke bese napreven koga doznavme deka ke igrame aba. Zekovic, Labovic, Knezevic, Penov i Sokolov veke bea potpisani. Vrkic, Mack i Perry se doneseni za aba liga, iako niedno ime od tie ne ti e garancija za ova nivo na kosarka. Kon sredinata na Avgust, site ekipi gore dolu go imaa kosturot na ekipata, a nie togas go sklopuvavme.
Ocigledno e deka dvajca igraci u timov prasanje e dali ke mozat da igraat i domasno prvenstvo na nekoe taka da recam poseriozno nivo (ako uopste ima takvo), a ne aba.
Uste poocigledno e deka falat 2 igraci plus na ovoj roster. Tezok centar fali kao dezodorans na cigan,a fali i dobra 2-3, poso tamu manjkame debelo i na ofanziven i na defenziven plan.

Vcera gledajki go mzt, si velam - pa nie i sme bile tolku losi. Samo sme bile neiskusni.
Ona na mzt e sramota, nek si stavat kluc na vrata i neka si se pozdravat. So takvo iskustvo vo aba liga, so eden od najbrite budzeti vo ligata, so najdobri uslovi, so svoja, sala, teretana, medicinski centar, svoj restoran so sve sto e potrebno edna ekipa da belezi seriozni rezultati, oni se blamiraat sebe. Go gleam Kloof, si vikam decko, pa Jane Petrevski za tebe e naucnik, a ne kosta 10.000.
Iskreno navivam za mzt vo aba posle nas zatoa sto navivam za sekoj makedonski klub sto igra vo evropa vo bilo koj sport. Ne sum protiv niv, samo ja kazuvam realnata slika.

Nie sme novajlii, vo ovoj sostav ke bide tesko da dobieme nesto na gosti, no ako ja povtorime igrata protiv partizan i na nekoi drugi natprvari vo skopje togas ke izvadime dobri rezultati.
Ima uste dosta da se igra, imam cuvstvo deka nema taka da se predademe i sigurno ke ima promeni kako sto najavi matic. Koj saka da igra, da se bori, da se frla na glava za klubot - ok, koj ne neka si zamine.

p.s. Okolu matic - rekov deka ni falat 2 igraci. Koga ke gi doneseme tie 2 kvalitetni igraci i ke imame kompleten sostav togas ke go vidime kapacitetot na trenerot. Vaka so nekompleten sostav i Phil Jackson ke se machi.

Нормален ли е Матиќ?

Во сабота играте тешка утакмица со Мзт, него му игра Пери 37 минути...Вркиќ 30, Лабовиќ 25 и Дувњак 26...ненормален.

Иначе падна у вода ова за младиве демек била Библ после бруката од Сутјеска а?

Сапунџиев 11 минути, Дамјан само 2...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom