Ај на следен натпревар против Работнички, пак извади го, за да може некој од нас да ти го цвикне.
Ako uopste se sretneme godinava. . .
@Middle Distance Runner Добро бе, што не го мењате Матиќ, оваа екипа може повеќе, они изгубија повторно 23 разлика, најозбилно без иронија, не е ова екипа за толку стока разлика, мора Матиќ да лета, до него е.
Fakt e deka moze poveke. Ali isto fakt e deka 70% timot veke bese napreven koga doznavme deka ke igrame aba. Zekovic, Labovic, Knezevic, Penov i Sokolov veke bea potpisani. Vrkic, Mack i Perry se doneseni za aba liga, iako niedno ime od tie ne ti e garancija za ova nivo na kosarka. Kon sredinata na Avgust, site ekipi gore dolu go imaa kosturot na ekipata, a nie togas go sklopuvavme.
Ocigledno e deka dvajca igraci u timov prasanje e dali ke mozat da igraat i domasno prvenstvo na nekoe taka da recam poseriozno nivo (ako uopste ima takvo), a ne aba.
Uste poocigledno e deka falat 2 igraci plus na ovoj roster. Tezok centar fali kao dezodorans na cigan,a fali i dobra 2-3, poso tamu manjkame debelo i na ofanziven i na defenziven plan.
Vcera gledajki go mzt, si velam - pa nie i sme bile tolku losi. Samo sme bile neiskusni.
Ona na mzt e sramota, nek si stavat kluc na vrata i neka si se pozdravat. So takvo iskustvo vo aba liga, so eden od najbrite budzeti vo ligata, so najdobri uslovi, so svoja, sala, teretana, medicinski centar, svoj restoran so sve sto e potrebno edna ekipa da belezi seriozni rezultati, oni se blamiraat sebe. Go gleam Kloof, si vikam decko, pa Jane Petrevski za tebe e naucnik, a ne kosta 10.000.
Iskreno navivam za mzt vo aba posle nas zatoa sto navivam za sekoj makedonski klub sto igra vo evropa vo bilo koj sport. Ne sum protiv niv, samo ja kazuvam realnata slika.
Nie sme novajlii, vo ovoj sostav ke bide tesko da dobieme nesto na gosti, no ako ja povtorime igrata protiv partizan i na nekoi drugi natprvari vo skopje togas ke izvadime dobri rezultati.
Ima uste dosta da se igra, imam cuvstvo deka nema taka da se predademe i sigurno ke ima promeni kako sto najavi matic. Koj saka da igra, da se bori, da se frla na glava za klubot - ok, koj ne neka si zamine.
p.s. Okolu matic - rekov deka ni falat 2 igraci. Koga ke gi doneseme tie 2 kvalitetni igraci i ke imame kompleten sostav togas ke go vidime kapacitetot na trenerot. Vaka so nekompleten sostav i Phil Jackson ke se machi.