MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Школски пример за „...афирмативен заклучок од негативен пример...„.
Последно уредено:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема никаква провидност, без опаски.На пример јас имам верба дека ти живееш во подрум, не е проблем да се види дека јас верувам во тоа, но ако таа верба е се што имам, и ако неможам да докажам дека моето верување е вистина, тогаш имам проблем!
А ти слободно продолжи да се правиш дека не разбираш, колку повеќе глумиш лудило, толку поочигледна станува твојата провидност.
Верувањето е верување, дали се однеаува на материјализам, духовност, политика или дедомраз, принципот е тој. Различното е само во тоа што на самиот почеток го нагласив - Можноста или неможноста да се докаже тоа на кое се однесува тоа верување. Дали таа неможност ќе ја наречеш ,,христијанска духовност" или индијанска или хинду, ни најмалку нема врска на поентата - дека веруваш во нешто кое неможеш да го докажеш и истото го пласираш како вистина.Нема никаква провидност, без опаски.
Очигледно твоето верување се базира на материјалистички принцип на докажување, а јас своето го изразувам преку христијанското, духовно верување кое се базира на лична комуникација и доверливост.
Прашањето што призлегува е, кое е посвојствено и природно за човекот?
Доказот е доказ исто така, но дали е форма на знаење е прашањето.Верувањето е верување, дали се однеаува на материјализам, духовност, политика или дедомраз, принципот е тој. Различното е само во тоа што на самиот почеток го нагласив - Можноста или неможноста да се докаже тоа на кое се однесува тоа верување. Дали таа неможност ќе ја наречеш ,,христијанска духовност" или индијанска или хинду, ни најмалку нема врска на поентата - дека веруваш во нешто кое неможеш да го докажеш и истото го пласираш како вистина.
Верувањето неможе да биде форма на знаење. Еве уште еден конкретен пример, имаш две изјави:Доказот е доказ исто така, но дали е форма на знаење е прашањето.
Според тебе, верување е верување и нема спознаен карактер т.е. не е знаење?
Кажа-и остана жив...
Секоја помесна Црква ја има полнотата од едната Црква. МПЦ-ОА, иако е „непризнаена„ (од кого?...), ја запазува таа полнота, оти делата сведочат.[DOUBLEPOST=1476186627][/DOUBLEPOST]
бидејки баба Ванѓа ја открила Вистината за измамниците во демонската православна црква, демонските хриситјански свештеници прават се и сешто да се заборави доброто дело на баба Ванѓа.Евтин трик е тоа, на кој „паѓаа„ наивните поединци па од Ванѓа бараа чаре за своите животни проблеми.
Тоа ти е, не пример, ако имам забоболка а лек за болката барам кај автомеханичар.[DOUBLEPOST=1476186700][/DOUBLEPOST]
Измамниците редовно околу себе гледаат измамници.
Не си дел од Црквата, а солиш памет за истата.[DOUBLEPOST=1476186757][/DOUBLEPOST]
Ванѓа, од што била у право, сега е кај нејзиниот ментор.[DOUBLEPOST=1476186793][/DOUBLEPOST]

[DOUBLEPOST=1476264030][/DOUBLEPOST]
Измамниците редовно околу себе гледаат измамници.
Не си дел од Црквата, а солиш памет за истата.[DOUBLEPOST=1476186757][/DOUBLEPOST]
Ванѓа, од што била у право, сега е кај нејзиниот ментор.[DOUBLEPOST=1476186793][/DOUBLEPOST]
Како ги препознаваш демоните и нивните видливи слуги?[DOUBLEPOST=1476186867][/DOUBLEPOST]
Види го погорното прашање.
да, се уште сум жив. а ти се молеше на твојот еврејски бог-демон да ме замолчи засекогаш? па се уште не ви успеало.
само оваа православна црква во Македонија ги нема почитувани канонските правила на православието (никаква полнота на една црква, демонски дела), и тоа е причината што не е призната од ниту една друга православна црква и вселенската пратријашија или со други зборови оваа црква не е црква, туку е секта која спроведува своеволие, тоа ти е демонска работа.
.... и ветувањето дека ќе се врати уште пред 2000 години и ќе го донесе кралството божје на земјата.Само на Црквата, благиот Бог и‘ ја објави и остави вистината за :
- Себе,
- за создавањето на Светот, животот, човекот, времето, просторот,
- смислата и целта од создавањето и битисувањето.
Да сум на твое место, ни минута повеќе не би останал помеѓу овие демони кои му служат на еврејскиот бог-демон, туку веднаш го фаќам патот под нозе и се селам на Илиџа во Сарајево, каде вакви работи НЕМА.
а што велиш на тоа да ги исселиме овие демони надвор од Македонија и да завршиме еднаш засекогаш со овој еврејски бог-демон.
Твоите примери се претпоставки и со време можат да се разоткријат, додека духовно верување не се темели и нема никаква допирна точка се човеков вид,говор и слух.Верувањето неможе да биде форма на знаење. Еве уште еден конкретен пример, имаш две изјави:
- ,,Верувам дека надвор има паркирано 10 автомобили" и
- ,,Гледам дека надвор има паркирано 10 автомобили".
Во првиот случај не станува збор за знаење, туку за претпоставка, верување дека имало 10 автомобили, во вториот случај, се работи за знаење, бидејќи изјавата кажува за видени, сигурни 10 автомобили.
Колку и да верувам јас дека ти живееш во подрум, тоа нема да биде доказ дека живееш во подрум, нема да биде знаење дека живееш во подрум и нема да биде факт дека живееш во подрум.
Ако верувањето неможеш да го потврдиш со доказ, тогаш тоа верување само по себе не е ништо повеќе од обичен субјективен став, лично убедување - толку.
Токму спротивното е случајот, мојот аргумент во дијалогов е дека вербата неможе да се става на исто рамниште со факт, знаење, доказ. Верувањето само по себе ниту е факт, ниту е сознание, ниту е знаење, туку е обична претпоставка, надеж, лично убедување.Твоите примери се претпоставки и со време можат да се разоткријат, додека духовно верување не се темели и нема никаква допирна точка се човеков вид,говор и слух.
Да имаше едно од ова до сега сите ќе го виде бог,ќе раскажуваа за него и ќе можеа да го слушнат.
Tебе како човечко битие, битката со демоните ти е однапред изгубена. Туку, на твое место јас не би чекал два пати да ми се каже, туку веднаш би си ги зел пљачките и правец на Илиџа, каде ќе најдеш многу истомисленици и каде нема демони, саде мелеци.
Милина!
Твоите примери се претпоставки и со време можат да се разоткријат, додека духовно верување не се темели и нема никаква допирна точка се човеков вид,говор и слух.
Да имаше едно од ова до сега сите ќе го виде бог,ќе раскажуваа за него и ќе можеа да го слушнат.
да, се уште сум жив. а ти се молеше на твојот еврејски бог-демон да ме замолчи засекогаш? па се уште не ви успеало.
само оваа православна црква во Македонија ги нема почитувани канонските правила на православието (никаква полнота на една црква, демонски дела), и тоа е причината што не е призната од ниту една друга православна црква и вселенската пратријашија или со други зборови оваа црква не е црква, туку е секта која спроведува своеволие, тоа ти е демонска работа.
народот ја знае Вистината за баба Ванѓа, и пополека ја дознава Вистината за демонската христијанска религија, за измамниците во демонската црква и нивните демонски работи.