Забранетото е послатко - зошто!?

Член од
14 септември 2005
Мислења
24
Поени од реакции
0
Se e legalno dodeka ne te fanat
e zatoa e najslatko da se prae nesto
nelegalno.......... ili taka nekako
za podetalno info..... ke vidime.... ke vidime

Член од
22 јули 2005
Мислења
2.198
Поени од реакции
11
poslatko e zaso ne e nase,a koa ke stane nase ke ni skurci pa posle nesto drugo ke ni bide poslatko i taka nataka... :eek:jea:

Член од
26 септември 2005
Мислења
16
Поени од реакции
0
Toa deka tugjoto t.e zabranetoto e poslatko- e samo sostojba na umot.

Toa go dozivuvame taka,bidejki svesni sme deka e zabraneto i koga posegame po nego se sozdava pogolema vozbuda,se meshaat emocii...i se sozdava edna sostojba narechena "zadovolstvo".

Jas, iskreno, koga sum bil vo moznost da "chepnam" neshto tugjo...i ne mi bilo neshto "po"slatko.

Моето_е_поголемо

муа не ме лазе
Член од
22 јули 2005
Мислења
475
Поени од реакции
21
Сексот ти е као кино, сите се буткаат додека да влезат, а кога ќе влезат, сваќаат дека филмот го гледале стопати. 8)

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Моето_е_поголемо напиша:
Сексот ти е као кино, сите се буткаат додека да влезат, а кога ќе влезат, сваќаат дека филмот го гледале стопати. 8)
Заебаваш и ти сеа.
Некои кина на пример немаат пуканки, немаат мали големи и средни Кока Коли, башка немаат ни асално вц, па ова па она.

Викам ја, не е се црно и бело, има и малку розево. :wink:

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
Zosto ne privlekuva zabranetoto ovosje ? Zatoa sto e zabraneto ili sme samo ljubopitni ? Dali vekem ste go zagrizale zabranetoto ovosje ? Ili cesto go pravite toa ,ednostavno ne mozete da odoleete , sepak zabranetoto e najslatko... Dobivte li nekakva pouka od toa ?

kLiNkA

Ponosna Hrvatica
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.116
Поени од реакции
5
zabranetoto e poslatko... zatoa sto te kopka kako bi izgledalo toa sto NESMEES da go imas... i radi toj pust kopnez obi4no se prekrsuvaat tie ZABRANETI LjUOVi i sl... raboti

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Sekogas sakame da vidime kako e,sto e zabranetoto

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
забранетото е послатко зашто го немаш, а те привлекува затоа што знаеш дека неможеш да го имаш:vozbud::vozbud::vozbud::pipi:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Неопходно или изнудено?
Слатко и посакувано или неодговорно и повредливо - неверството секогаш било и ке биде најиритирачка тема за дискусија кај секој човек независно од возраста , зрелоста (како посебен елемент), полот (мажите како посебна категорија) и сексуалната определеност
Сведоци сме дека може да се случи и се случува во било која врска - кратка или долга, во било кое време, на било кое место и во различни форми, но единственото нешто кое секогаш не измачува и не прави судии за однесувањето на личностите кои се неверни во врската се ”причините” од кои воопшто некоја особа се решава да го превземе чекорот на вршење прељуба.
Никогаш не сум сфаќала како може забранетото да е послатко. Демек не може и без тие компликации да се живее убаво и слатко? Особено кога станува збор за неверството. Аман, навистина не го разбирам тоа. Кога е човек во врска треба да си биде само со таа особа со која е во врска. Ако нема љубов, ако нешто не штима, слободно може да се прекине врската, а не да се посегнува по друга особа. Тоа дека забрането е послатко според мене е само тешење, за да тие што изневериле да се чувствуваат подобро, да им се смали грижата на совест. Не го оправдувам неверството, особено не од аспект дека така е послатко. Не се согласувам.
Дали е возможно да се има доволно ”добра” причина за да се побара утеха кај друг партнер?
Не. Ниедна причина не е доволно добра за да се изврши неверство. Ама ниедна. Ако нема љубов, ако нема разбирање или некои слични икс фактори заради кои врската не е како што треба, тогаш постои фер и чесно раскинување. Со неверството се работи позади грб, кукавично и себично, затоа што се гледа само за свој добар провод, а не се мисли на чувствата на другиот кои ќе бидат повредени, заради некоја глупава авантура.

Колку треба да е љубовта со партнeрот (не)интензивна за да се одлучиме на овој чекор?
Не знам. Јас само знам дека никогаш не би се одлучила на таков чекор. Никогаш. Како и да е, според мене, доколку се случи неверство, тоа е затоа што нема љубов. Или барем не доволно за да се оддолее на едно обично искушение.

или пак постои некоја внатрешна сила која едноставно не тера ”невиниот флерт” да го реализираме со неверство? Дали треба да се плашиме од неверство?
Ма какви внатрешни сили, какви бакрачи. Тоа е недоволно силен карактер според мене. Човек којшто не знае како да се справи со врската или своите чувства, па бара некоја таканаречена утеха .Не се плашам од неверство. Јас сум со мирна душа и знам дека никогаш не би изневерила. НИКОГАШ! За мене телесното задоволство е под духовното. И никогаш нема заради една вечер мување да ја упропастам врската, да го упропастам она што сме го граделе во врската. А и не се плашам да бидам изневерена. Мислам во смисол дека јас имам доверба, а ако некој сака да ми докаже дека не ме сака на најкукавички начин, нека ме изневери и да знам да си го избришам засекогаш од мојот живот, па колку и да болело.

И дали би го изневериле партнерот доколу дознеате дека ве изневерил со друг?
Не, никогаш! Ако дознаам дека ме изневерил, раскинувам во истата секунда, ќе му речам простено ти е, се вртам и си одам и нема да сакам никогаш повеќе да го видам.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
lugeto po priroda se neverni i promiskuitetni za razlika odd papagalite koi ii vo jato sekoj si e par i ziveaat zaedno do smrt i kada je ptici u losoj formi drug tada i ona ne leti na jug.

GrD

Член од
27 октомври 2008
Мислења
289
Поени од реакции
5
Ne go sakaj ona sto go nemas. Sakaj go ona sto go imas.

negde go procitav ova na forumov ali iskreno neznam kade pa eve da znaete deka ne e moe ali mislam deka tuka vo temava treba da stoi

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Ne go sakaj ona sto go nemas. Sakaj go ona sto go imas.

negde go procitav ova na forumov ali iskreno neznam kade pa eve da znaete deka ne e moe ali mislam deka tuka vo temava treba da stoi
e da, ama lugeto ne go cenat ona sto go imaat a go precenuvaat ona sto go nemaaat.

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Веројатно затоа што постои предизвик, а психологијата кај човекот е таква да понедостижните и забранети нешта ги перцепира како поубави, подобри иако реалната слика може да биде далеку од тоа. Дури и на децата во маало им се сто пати повкусни зелените крадени кајсии од кај комшијата отколку зрелите што стојат дома на маса. :devil3:

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..забранетото е послатко..да..је..ама сепак не прави го она шо не сакаш да ти го прават тебе.. кога веќе имаш нешто свое не го сваќаш сериозно се додека не го изгубиш..додека не замине..па се каеш..као демек онака страст која траела само една ноќ или една недела... глупости...никогаш не би го направила тоа..:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom