Забранетото е послатко - зошто!?

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
Неопходно или изнудено?
Слатко и посакувано или неодговорно и повредливо - неверството секогаш било и ке биде најиритирачка тема за дискусија кај секој човек независно од возраста , зрелоста (како посебен елемент), полот (мажите како посебна категорија) и сексуалната определеност
Сведоци сме дека може да се случи и се случува во било која врска - кратка или долга, во било кое време, на било кое место и во различни форми, но единственото нешто кое секогаш не измачува и не прави судии за однесувањето на личностите кои се неверни во врската се ”причините” од кои воопшто некоја особа се решава да го превземе чекорот на вршење прељуба.

Дали е возможно да се има доволно ”добра” причина за да се побара утеха кај друг партнер?
Колку треба да е љубовта со партнeрот (не)интензивна за да се одлучиме на овој чекор?
или пак постои некоја внатрешна сила која едноставно не тера ”невиниот флерт” да го реализираме со неверство? Дали треба да се плашиме од неверство? И дали би го изневериле партнерот доколу дознеате дека ве изневерил со друг?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Не дека е забрането па е послатко... едноставно некоја ти е слатка и ..збрц! :)

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
До некаде е у право Д Бич, забранетото е секогаш колку толку послатко. Ваљда ние луѓето сме така програмирани, секогаш да го посакуваме тоа што го немаме...а да го игнорираме она што ни е при рака. Што знам, ја долго време а можеби и сеуште иам фантазии за женски кои што биле ете да кажам забранети за мене.
Хух, самата помисла дека не можеш нешто, те пали.

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
А кај пише дека е забрането, ве молам? Или се реферирате на седмата божја заповест? Тој закон е ревидиран и дополнет катарљон пати, така да седмицата е многу климава.
Нема ништо забрането, има само правила на игра кои треба да се почитуваат за да не биде никој повреден.

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
А тие правила на игра ги поставува кој?

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
Aceva напиша:
А кај пише дека е забрането, ве молам? Или се реферирате на седмата божја заповест? Тој закон е ревидиран и дополнет катарљон пати, така да седмицата е многу климава.
Нема ништо забрането, има само правила на игра кои треба да се почитуваат за да не биде никој повреден.
otkako ke go probas duri togas ke svatis deka bilo zabraneto :wink:

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
The`bItCh напиша:
Дали е возможно да се има доволно “добра” причина за да се побара утеха кај друг партнер?
Ниедна причина не е доволно добра ако го сакаш партнерот.
Бараш утеха (не би го нарекла баш утеха) кај некој друг затоа што те привлекол и не можеш да му одолееш (најверојатно кратко би траел тој контакт), а знаеш дека партнерот кога и да ти е потребен ќе биде тука за утеха (за се`).

The`bItCh напиша:
Колку треба да е љубовта со партнeрот (не)интензивна за да се одлучиме на овој чекор?
Интензитетот на љубовта е променлив. Има периоди кога ниедна "мана" на партнерот не ти смета, дури и слатки ти изгледаат (обично на почеток на врска). Има периоди кога чувствуваш дека не ви "оди" и мислиш дека не го сакаш, а после тоа сфатиш дека грешиш. Поголемиот дел од луѓето изневеруваат (според мене) баш во оние периоди кога се чувствуваш оттуѓен од партнерот, осамен поради недоволно внимание и негова љубов, па многу лесно може да му се предадеш на искушението. Останатиот дел изневеруваат секогаш, без разлика колку го сакаат партнерот и се заљубени во истиот. :D

The`bItCh напиша:
или пак постои некоја внатрешна сила која едноставно не тера “невиниот флерт” да го реализираме со неверство?
Мислам дека нема човек кој барем во себе не посакал "невиниот флерт" да го реализира со неверство. Мене барем ми се случило партнерот да е до мене, а мене да ми се сврти идеја за неверство, но не завршила со негова реализација. Се зависи од моментот и човекот колку е спремен (иако во тој момент не се размислува многу за тоа) да го "одигра" тој ризик.

The`bItCh напиша:
И дали треба да се плашиме од неверство?
Јас се плашам од неверство. Се плашам од мое, а и од партнерот. Што ако земе временски замав, што ако почнат да се појавуваат чувства?

"Забрането" е она кое сам ќе си го забраниш. А она кое друг ќе ти го забрани, баш послатко е да го правиш токму поради тоа.

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Оф мори, мајко моја мила - шо напраивме!
Си станувам ја сабајле (попаметна или помалку глупа од вчера вечер), глеам шо сте изнапишале и у моменат ми проблеснува дека вам ве мори неверството во период на младалачка љубофффф, коа си немаш ни прва, ни втора, ни трета работа, туку си со сите органи и емоции ин - до гуша, или преку неа. Гот ит.
Сеа ја ќе зачепам и нема више да тртомудам.
Само уш ова малце - за Форчн.
1. Неверството у глава знае да биде помалигно од самата реализацијата.
2. "Забрането" е тоа што ти си го дефинираш како забрането. Точно. Затоа не се фрустрирај без везе. Симни си ги забраните.
3. Што ако се појаваат емоции?!? Без емоции нема да моеш ни со прст да мрднеш. Дури и уживателите на услуги од јавни куќи (колку и да не сакаат да си го признаат тоа) влегуваат со некоја трошка емоции. Само треба да знаеш да ги изартикулираш. А за сето тоа - Ќе праиме муабет кроз дестина години. :wink: :pos:

Член од
4 септември 2005
Мислења
168
Поени од реакции
1
The`bItCh напиша:
Дали е возможно да се има доволно “добра” причина за да се побара утеха кај друг партнер?
Mislam deka kolku dobro da gi znaesh tie trojca, znaci parot i ljubvnikot, ne si vo nivna kozha za da gi znaesh i razberesh i dozhivuvash site raboti koi se slucile izmegju niv tri. A mozhe i se bara neshto drugo osven uteha vo drug partner.

Za mene e samo edna rabota najvazhna, da se igra fer i otvoreno, znachi prvo sredi si go ednoto kjoshe pa idi valkaj drugo.

The`bItCh напиша:
И дали треба да се плашиме од неверство?
Dali treba da se plashime od smrtta? Ne, zatoa shto kako neverstvo e neophodno iskustvo povrzano so zivotot.

Член од
10 јуни 2005
Мислења
3.399
Поени од реакции
19
НЕ ПРАВИ МУ ГО НА ДРУГИОТ ОНА ШТО ТЕБЕ НЕ САКАШ ДА ТИ ГО ПРАВАТ

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
FortunE напиша:
Поголемиот дел од луѓето изневеруваат (според мене) баш во оние периоди кога се чувствуваш оттуѓен од партнерот, осамен поради недоволно внимание и негова љубов, па многу лесно може да му се предадеш на искушението. Останатиот дел изневеруваат секогаш, без разлика колку го сакаат партнерот и се заљубени во истиот. :D

"Забрането" е она кое сам ќе си го забраниш. А она кое друг ќе ти го забрани, баш послатко е да го правиш токму поради тоа.
Форчн за тоа првото ич не се сложувам.

За второто така е, ама како што кажа Ацева не треба да си забрануваме работи што нас ни прават ќеиф.
Поздрав :wink:

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
divine напиша:
...не треба да си забрануваме работи што нас ни прават ќеиф.
Абе го сакам овој исказ: "има моменти кои вредат за цел живот"! Секогаш сум го правела она кое сум го сакала (без некого да повредам), но ако не го изневерам партнерот, не значи дека не го правам она кое ми прави ќејф :wink:

Член од
28 мај 2005
Мислења
403
Поени од реакции
2
Jas dosega na nikoj nishto ne mu imam zabraneto...za partner zborvam...zato ne sakam ni mene da mi se zabranvit....ne deka za inaet ke go napram to sho mi go zabranil..ama vrska ne e vrska bez sloboda i razbiranje.

Kajgana Shop

На врв Bottom