Македонска фудбалска репрезентација

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Мене искрено @ALoTt ми е најчуден..плука по Мрме,Илчо и цела структура на ФФМ а од друга страна ги подржува овие криминалците од власта.па Илчо и компанијата кој ги кладе таму кај што се да бидат раководни и да прават што сакаат?..што мислиш?

Не е темата да мешаме политика ама политиката е длабоко завлезена во секоја сфера во државата а најмногу во фудбалот..мислам од 10 клубови во прва МФЛ само Работнички и Шкендија(делумно) не се партиски клубови..другите се сите Вмро и Дуи коалиција а што остана за целата структура и раководство на ФФМ и со тоа што си форсираат нивни играчи..Богатинов,Шиков,Жута,Мојсов:tapp::tapp::tapp:

Епа затоа ќе нема фудбал и ќе бидиме 0-0-10

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Пошто политиката (Грујотиката) не е влезена во фудбалот а?
[DOUBLEPOST=1476048951][/DOUBLEPOST]
Баш за таквите како тебе зборам.
Aбе јасно ми е го знам ова ама зошто тука политика.Се знае тоа ако сакаме да тргне напред работа и во фудбал и како држава се само протести ама вистински а не као овие кои ги правите вие.Сега они си ги бранат нивните утре ќе дојдете вие па ќе бидете исти ко нив.Има некој работи во кои треба да бидеме заедно ама досега се нема случено тоа кај нас.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Смешки беше од трибина да се гледа одбранава наша на прекин, ако се знаеше кој кого го чува, па и Жута инструкции им дава, ти ваму, ти онаму а братот празен простор чува, зона нешто а - у :pos:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Според мене проблемот не е ниту кај играчте ниту кај раководството ниту кај политичарите.

Проблемот е до името, редно е да се даде.

Република Катастрофа

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ја како човек што не се смета за модерен македонец кој што на државава и се обраќа со фиром и се надева дека ќе изгубиме во се и сешто и пак се чуди зашто не не бидува, мора да кажам дека сум задоволен од мечов.

Изгубив глас дерејќи се, раце ме болеа од ракоплескање и нозе ме доболеа што станував и седнував на секои 20 секунди поради брзината на акциите и презадоволен сум со тоа.

Мене ако ме прашува некој мора тренеров да остане уште 2 циклуса. Можеби ќе завршиме последни но фактот дека со потпросечна репреезнтација изгледа како да имаме костур и стил на игра мене ме радува.

Факт е дека со овој тим толку. Факт е дека сме подобри од минатиот циклус.
Ама тоа што радува е атмосферата во тимот. Три меча. Три порази. Но три меча во кои што делувавме како да знаеме што сакаме и не делувавме како муви без глави.

Бебешки чекори.

Овој циклус секако треба да се создаде атмосфера дека можеме. Тоа полека се прави. Другиот циклус ќе биде транзициски и секако и таму ќе бидат резултатите во втор план. Ама во квалификациите за СП во Катар очекувам најдобар резултат до сега. Само мора да бидеме мирни и да не се форсираме. Сепак Македонија сме.

Е сега од овие 2 циклуса мора да се внесе побендички менталитет. Тоа значи дека за 4-5 години тимов мора да сфати дека на Албанија и Израел не смееме да им дадеме шанса да размислуваат на победа. Италија треба да ја гледаме како репрезентација составена од играчи од Милан,Сасуоло,Палермо и останати екипи што се сметаат за потпросечни во Европа. Дека Шпанија е далеку од тоа што беше и дека треба вво Скопје против секого да се иде против победа. Е кога ќе го сфатиме тоа тогаш ќе може да се надеваме за нешто.

Е за прв пат после долго време сум оптимист и покрај поразот. Оптимист дека има надеж и за нас. Лошото е што кога ние ќе почнеме да личиме на репрезентација фудбалов нема да биде волку популарен како што е (а факт е дека и веќе не е популарен како што беше..), и дека пласман на држави од 2милиона жители и нема да биде огромно чудо..

Ама за нас ќе биде. За нас ќе биде причина за радост. Па заслуживме зарем не?

А после промашен пенал во 90+ и после примен гол во 90+ мислам дека е фер фудбалските богови да ни се насмеат и во вторник да отидеме на ЕП за у21 зарем не?

Се гледаме на стадион во вторник 18:45. Ако се жалите дека "Не идам на стадион поради тоа што не играат добро и не ги бива" тогаш немате оправдување зошто да не ги поддржите младите за 2 дена.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
добро бе па вие кој кур сакате да ги тепаме ?
Сериозно мислите дека со играчи од пичкусиматер ќе ја победиме италија?
Одлично одиграа момците, барем што се однесува во офанзивниот дел.
На една италија... составена од Буфон,Барзаљи, еден од подобрите млади штопери на денешницата - Ромањоли и Бонучи им дадоа два гола по контра, незнам што сакате повеќе? Набројте ми една репрезентација која има дадено 2 гола на Италија на една утакмица по контра?
Одбраната со се голманот е катастрофа, нема тука што.
И да, премногу не потценија на утакмицава.
Не ми се верува како е можно да има 3 врби од по 1.90 у одбрана и да примат толку гола по нафрлени топки - со глава ?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Ја како човек што не се смета за модерен македонец кој што на државава и се обраќа со фиром и се надева дека ќе изгубиме во се и сешто и пак се чуди зашто не не бидува, мора да кажам дека сум задоволен од мечов.

Изгубив глас дерејќи се, раце ме болеа од ракоплескање и нозе ме доболеа што станував и седнував на секои 20 секунди поради брзината на акциите и презадоволен сум со тоа.

Мене ако ме прашува некој мора тренеров да остане уште 2 циклуса. Можеби ќе завршиме последни но фактот дека со потпросечна репреезнтација изгледа како да имаме костур и стил на игра мене ме радува.

Факт е дека со овој тим толку. Факт е дека сме подобри од минатиот циклус.
Ама тоа што радува е атмосферата во тимот. Три меча. Три порази. Но три меча во кои што делувавме како да знаеме што сакаме и не делувавме како муви без глави.

Бебешки чекори.

Овој циклус секако треба да се создаде атмосфера дека можеме. Тоа полека се прави. Другиот циклус ќе биде транзициски и секако и таму ќе бидат резултатите во втор план. Ама во квалификациите за СП во Катар очекувам најдобар резултат до сега. Само мора да бидеме мирни и да не се форсираме. Сепак Македонија сме.

Е сега од овие 2 циклуса мора да се внесе побендички менталитет. Тоа значи дека за 4-5 години тимов мора да сфати дека на Албанија и Израел не смееме да им дадеме шанса да размислуваат на победа. Италија треба да ја гледаме како репрезентација составена од играчи од Милан,Сасуоло,Палермо и останати екипи што се сметаат за потпросечни во Европа. Дека Шпанија е далеку од тоа што беше и дека треба вво Скопје против секого да се иде против победа. Е кога ќе го сфатиме тоа тогаш ќе може да се надеваме за нешто.

Е за прв пат после долго време сум оптимист и покрај поразот. Оптимист дека има надеж и за нас. Лошото е што кога ние ќе почнеме да личиме на репрезентација фудбалов нема да биде волку популарен како што е (а факт е дека и веќе не е популарен како што беше..), и дека пласман на држави од 2милиона жители и нема да биде огромно чудо..

Ама за нас ќе биде. За нас ќе биде причина за радост. Па заслуживме зарем не?

А после промашен пенал во 90+ и после примен гол во 90+ мислам дека е фер фудбалските богови да ни се насмеат и во вторник да отидеме на ЕП за у21 зарем не?

Се гледаме на стадион во вторник 18:45. Ако се жалите дека "Не идам на стадион поради тоа што не играат добро и не ги бива" тогаш немате оправдување зошто да не ги поддржите младите за 2 дена.
Е ова се бара од нас а не да бистриме и тука политики,Знаеме сите дека ФФМ е мафија ама сега не е време за тоа.Во вторник да направиме историски успех и сите на стадион.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Како е можно играч како Несторовски да не биде приметен од нашите стручњаци и да не игра!? Мора да даде гол во Палермо, за да игра. Пред тоа кога немаше дадено гол Мрме не го играше :facepalm::tapp:

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.985
Поени од реакции
7.128
Како е можно играч како Несторовски да не биде приметен од нашите стручњаци и да не игра!? Мора да даде гол во Палермо, за да игра. Пред тоа кога немаше дадено гол Мрме не го играше :facepalm::tapp:
Тој 69 даде за Интер Запрешич па не го играја. Што се 3 гола за Палермо.

S

silmarillion

Гостин
Кое говно е овој Вентура бе? Жабар скапан никад да не мрднат поише од групи смрадови антифудбалски.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.649
Поени од реакции
88.402
Бев на натпреварот, и верувајте ми последните 10 минути станав и кружев околу стадион... Неможев веќе да се нервирам, жабариве напаѓаа, нашиве се бранеа, а знаев дека ќе го примат во 163 минута. Почна срце да ме стега, да се гушам од нервоза, бегај таму, одсега и безплатно карта да ми нудат не идам на стадион, дека тука не помагаат ни диезапами, ни лексилиуми, ни лимони, ни ништо...

Игравме убаво, после двата гола жабариве беа изгубени, да им дадевме уште еден мислам дека 99% ќе беше нашА победата. Али Италијанциве спасија гз, по нивен рецепт ни го спопикаа во 92 минута. Ах бе мамето...

Џиџи е голем човек, само тоа можам да кажам :) Нема да се роди голман каков што е тој.

Утре малце подетално ќе пишам... Лека ноќ луѓе :(

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.858
Поени од реакции
5.708
па и сега немаше да го игра да не беа Ибраими и Трајковски повредени... 100% сум сигурен во тоа..
едно нешо не ми е јасно настрана од утакмицава.. дали нашава федерација имаше било какви контакти со турчинот Емре Мор.. знаеме дека трчаат по "белиов свет" да бараат играчи со македонски корени, а дечково има мајка од Македонија... малиов е Меси во најава, а има само 19 години...

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Мене искрено @ALoTt ми е најчуден..плука по Мрме,Илчо и цела структура на ФФМ а од друга страна ги подржува овие криминалците од власта.па Илчо и компанијата кој ги кладе таму кај што се да бидат раководни и да прават што сакаат?..што мислиш?

Не е темата да мешаме политика ама политиката е длабоко завлезена во секоја сфера во државата а најмногу во фудбалот..мислам од 10 клубови во прва МФЛ само Работнички и Шкендија(делумно) не се партиски клубови..другите се сите Вмро и Дуи коалиција а што остана за целата структура и раководство на ФФМ и со тоа што си форсираат нивни играчи..Богатинов,Шиков,Жута,Мојсов:tapp::tapp::tapp:

Епа затоа ќе нема фудбал и ќе бидиме 0-0-10
Џони братче не разбирам? Да, јас ги поддржувам криминалциве зошто несакам да учам шошонски? Фер е? Може да имам таков став? Што имаш да се чудиш? Демек ако овие го ставиле пичкана Илчо треба да го поддржувам?
Завршуваме два пати у квалификации последни и ја тоа треба да го поддржувам?
Не бе брат ја у фудбалов никого не поддржувам. Посебно не гревовиве на @Darko_ufo , Драгче Томовски што уништи таков клуб како Цементара, со Џиџи испуканата пушка и со овие пиуниве на Хари. Сфе да им ебам и на нив и на овие што се сега во ФФМ.
А бе коренити промени треба бе доста со тоа мрсомудење и со тие куротресини.

D

Darko_ufo

Гостин
па и сега немаше да го игра да не беа Ибраими и Трајковски повредени... 100% сум сигурен во тоа..
едно нешо не ми е јасно настрана од утакмицава.. дали нашава федерација имаше било какви контакти со турчинот Емре Мор.. знаеме дека трчаат по "белиов свет" да бараат играчи со македонски корени, а дечково има мајка од Македонија... малиов е Меси во најава, а има само 19 години...
Па играше веќе за Турција на Европско.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Нема шанса да дозволи Турција да игра за нас.

Kajgana Shop

На врв Bottom