Kataloski prikaz potrosnje struje -- pise -- RATED .To nije minimalna potrosnja struje.Inace kataloski minimimot e 400W
Прегледај го приврзокот 157367
Onda koja je minimalna potrosnja u rezimu grejanja kod moje klime?Kataloski prikaz potrosnje struje -- pise -- RATED .To nije minimalna potrosnja struje.
Druze vaka ednostavno spored ona sto brkas i primera radi nabrzinka zirnav za mitsata i euroventot vika:A da ve prasam,ovie klimive sto pisuva deka rabotat do -15 me interesira dali dokolku padni temperaturata tolku nisko do -15 dali ke mozi doma da zatopli solidno otprilika 22-23 stepeni ?
A kaj mozam da najdam vakvi podatoci i za drugi klimi?Interesen mozebi i spodelen do sega link za montaza (vklucuvajki i za preporacana dolzina na cevkite na instalacijata) i najefikasno koristenje na mini split klima za greenje za novive interesenti na forumot so gi mrzi da citaat nanazad
.
https://www.buildinggreen.com/blog/7-tips-get-more-mini-split-heat-pumps-colder-climates
P.S Strelec te pozdravi slikava
Прегледај го приврзокот 157394[DOUBLEPOST=1475690655][/DOUBLEPOST]
Druze vaka ednostavno spored ona sto brkas i primera radi nabrzinka zirnav za mitsata i euroventot vika:
Прегледај го приврзокот 157398
sto znaci na -15 ovaa klima ke ti isporacuva okolu 2.4Kw toplina sto znaci zamisli edna panelka od 2.5Kw i otprilika zakluci dali ke ti bide dovolno za temperaturava sto ja baras da ja odrzava na veke zagreana prostorija na tvoive kvadrati..
http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?lg=en&rub=04&srub=01&select_prog=ACA kaj mozam da najdam vakvi podatoci i za drugi klimi?
kolku kvadrati?[DOUBLEPOST=1475696105][/DOUBLEPOST]Мислење за климите (3.5KW):
Carrier 42EQV035M - 44.000
Toshiba Suzumi RAS B13N3KVZ-E 51.000
za haier ovde nikoj nisto ne znae druze si go zgresil mestoto, da imase gree....Zemav Haier AS12GB3HRA/1U12BE6ERA pa nadvoresnata edinica mi brci mnogu jako monterite mi rekoaa moralo taka da bide imala vibracija pojaka od drugite a edni drugi mi rekoa da ja zamenam nesto ne e vo red, nz sto da pravam dali moze nekoja pomos od nekoj sto znae nesto poise
26-30 квадрати, зграда на 7ми спрат (север-исток), добра изолација, ПВЦ дограма, прозорите малку не дихтоваат ама ќе се средатkolku kvadrati?
Hitachi RAC-35WPA / RAK-35PPA Tehnoklima treba da ja ima posledna informacija 41k bez montaza.26-30 квадрати, зграда на 7ми спрат (север-исток), добра изолација, ПВЦ дограма, прозорите малку не дихтоваат ама ќе се средат