Добитници на лотарија за САД

• Креатор на темата Креатор на темата noname7
  • Време на започнување Време на започнување
Има ли листа колку луге од Македонија ке бидат извлечени во мај 2017 г ?

Околу 300-400 луѓе од Македонија секоја година се извлекуваат на лотаријата, колкумина од нив и ја добиваат зелената карта е друга работа.
Инаку кажи ми како да успеам да се пријавам на лотаријата, кога ја отворам страницата само има опција да видам дали сум извлечен на лотаријата за ланската година.
Го имам проблемот со страницата.
Кажи ми како да го решам проблемот со пријавувањето?

И кај мене истата слика се појавува кога ја отворам оваа страница за лотаријата https://www.dvlottery.state.gov/
Може некој да даде совет што да правам. Не можам никако да се пријавам за лотаријата. Само ја има опцијата да проверам дали сум за ланската лотарија извлечен. Никаде нема опција за да се пријавам сега на лотаријата.
Probaj ocisti cookies,temp ,history files ...etc.

Вака втор пат аплицирам за визава ама првиот пат лани аплицирав од телефон и веднаш го добив бројчето. Сега аплицирам од pc и ме враќа на првата страна кај Entrant information без никакво друго копче. Првиот пат чекав на страната и не ми стигна ништо за цели 40 мин. Сега повторно пробувам да аплицирам и повторно истата постапка ме врати на таа страна и сега чекам. Дали ова е нормално, мислам дали на сите ви се случило и има ли надеж да добиам бројче?

Последно уредено:
Значи има разлика меѓу сликање за поднесyвање пријава на лотаријата (entry) и разлика помеѓу сликите со димензии кои ти ги барааат во амбасада на интервјуто (51х51)
Сега ако аплицираш можеш со обична камера на тел да се фотнеш на бел зид и после да и мавнеш resize на сликата затоа што има одредена пикселажа која треба да се запази и килобајти што се објавени на самиот линк каде што ке си отвориш да аплицираш.

И коа ке ја стаиш ќе ти ја прифати или нема да ти ја прифати системот па пак ке се фотнеш
Ништо страшно нема некоја процедура.[DOUBLEPOST=1475691087][/DOUBLEPOST]
momci bas me interesira so ovaa lotarijava eve da kazeme me izvlecat sto ponataka treba da idam na intervju pa posle sto kako bil nekoj izvlecen da pojasni okolu ovaa

Ако те извлечат супер, ке поднесеш ДС 260 формулар со подетални информации за тебе и ке чекаш од Конзуларниот центар во Кентаки да ти ја процесираат пријавата и коа ке ти закажат интервју во амбасада во која ке си наведеш си се појавуваш на интервју и или ти даваат или не ти даваат виза. Simple as that.[DOUBLEPOST=1475691205][/DOUBLEPOST]За воопшто да можеш да влезеш во квалификации мора
1. да имаш непрекинато конктинуирано 12 годишно образование (8 години основно школо и веднаш потоа средно уште 4 години и тоа гимназиско по стандардите на УСА) или
2. Да имаш 2 годишно искуство во некои професии во кои се бара истото во УСА има таму една табела можеш да побараш

Вака втор пат аплицирам за визава ама првиот пат лани аплицирав од телефон и веднаш го добив бројчето. Сега аплицирам од pc и ме враќа на првата страна кај Entrant information без никакво друго копче. Првиот пат чекав на страната и не ми стигна ништо за цели 40 мин. Сега повторно пробувам да аплицирам и повторно истата постапка ме врати на таа страна и сега чекам. Дали ова е нормално, мислам дали на сите ви се случило и има ли надеж да добиам бројче?
Исто и кај мене го прави тоа со Internet Explorer 11. Два пати така ми направи и потоа пробав со Microsoft Edge и конечно добив confirmation number :)
Сo Chrome и Mozilla имав слични проблеми минатите години кога аплицирав. Божем Internet Explorer беше најдобар за аплицирање за лотаријава али изгледа нема врска.[DOUBLEPOST=1475693888][/DOUBLEPOST]
Околу 300-400 луѓе од Македонија секоја година се извлекуваат на лотаријата, колкумина од нив и ја добиваат зелената карта е друга работа.
Инаку кажи ми како да успеам да се пријавам на лотаријата, кога ја отворам страницата само има опција да видам дали сум извлечен на лотаријата за ланската година.
Пробај со Internet Explorer или Microsoft Edge.

Последно уредено:
Некој ако знае да ми каже зошто на официјалната страна на лотријава ми дава само опции за проверување на апликациите за 2017 и 2016, но не и за аплицирање за 2018? Дури и пишува thank you! Периодот за аплицирање за 2017 заврши од таа до таа дата. Јас ли нешто не гледам/ не знам или нешто друго има? :unsure:

Некој ако знае да ми каже зошто на официјалната страна на лотријава ми дава само опции за проверување на апликациите за 2017 и 2016, но не и за аплицирање за 2018? Дури и пишува thank you! Периодот за аплицирање за 2017 заврши од таа до таа дата. Јас ли нешто не гледам/ не знам или нешто друго има? :unsure:
Во другата тема го решија проблемов со бришење на кеш и историја од броусерот, пробај тоа.

Здраво,да ве прашам дали има врска сликата што не е на бела позадина? И дали можи сега некако да ја изменам ако прат проблем за то.

Па горе долу се пријавуваат 15 000-16 000, а извлекуваат по 300-400. Шансите се некаде 1:50 отприлика. На секои 50 што аплицирале ќе извлечат еден среќник :D Па и не се така лоши шансите. Нека ме поправи некој ако грешам :coffee:

Здраво,да ве прашам дали има врска сликата што не е на бела позадина? И дали можи сега некако да ја изменам ако прат проблем за то.

Која слика?
На entry-то за 2018?

Мислам дека не може да е на друга боја освен бела
и ако пишува инструкции на сајтот за аплицирањето (вклучително и за сликањето) а ти не си ги почитувал нема да те земат в обзир

Probaj ocisti cookies,temp ,history files ...etc.

Фала за советот. Кога исчистив од историја тогаш ја имаше опцијата за пријавување.
Му беше правена пред неколку денови реинсталација на компјутерот дека и форумов кочеше, сега компјутерот брзо работи.

@Dallas Mavericks , ја избришав цела историја, и се оправи.
Можам да се пријавам.
Со среќа.

Се пријавив и јас пред неколку минути.
Додека се пријавив си ја пуштив за среќа песната https://www.youtube.com/watch?v=c5BL4RNFr58
Со среќа и на тебе.[DOUBLEPOST=1475789593][/DOUBLEPOST]
Исто и кај мене го прави тоа со Internet Explorer 11. Два пати така ми направи и потоа пробав со Microsoft Edge и конечно добив confirmation number :)
Сo Chrome и Mozilla имав слични проблеми минатите години кога аплицирав. Божем Internet Explorer беше најдобар за аплицирање за лотаријава али изгледа нема врска.[DOUBLEPOST=1475693888][/DOUBLEPOST]
Пробај со Internet Explorer или Microsoft Edge.

Со Мозила успешно се пријавив пред неколку минути, но првин во историја исчистив се што имав од историја и колачиња.

Па горе долу се пријавуваат 15 000-16 000, а извлекуваат по 300-400. Шансите се некаде 1:50 отприлика. На секои 50 што аплицирале ќе извлечат еден среќник :D Па и не се така лоши шансите. Нека ме поправи некој ако грешам :coffee:

Читав пред некој ден на некоја страница од БИХ, исто и за БИХ пишуваше дека соодносот бил 1:50, во просек на 50 пријавени од територија на Босна 1 се извлекувал на лотаријата.
Слично е горе долу соодносот на пријавени и извлечени за секоја држава воглавно.
Секако од тие извлечените сите не ја добиваат зелената карта, некои може и ја добиваат зелената карта но од х причини не заминуваат за САД.

Здраво,

Сакам да прашам дали за лотаријата за виза во САД ако се работи за дечко и девојка (и двајцата ако се пријавени), доколку едниот биде извлечен, може да го поведе другиот со себе?

Или далитреба некоја дополнителна процедура во однос на пријавувањето, со цел двајцата да може да заминат доколку биде извлечен само едниот?

Поздрав и благодарам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom