- Член од
- 1 јануари 2013
- Мислења
- 202
- Поени од реакции
- 146
извод не враќаат само стар документ и тоа ако си го побарашДа.
Не сум сигурен но мислам дека потребен е нов, најубаво да потврди некој друг што поминал ?
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
извод не враќаат само стар документ и тоа ако си го побарашДа.
Не сум сигурен но мислам дека потребен е нов, најубаво да потврди некој друг што поминал ?
Дај бе некој абер за тие од 2013 година? Бројче 16ххх и топки, нема ништо. Партал работа.
Реално гледам дека некој со документи од баба, дедо по права линија и веќе имаат добиено ама шо е со они кои што се со први братучеди, со други документи?
значи во министерството треба да го побарам изводот и да им нагласам дека ми е за егн?извод не враќаат само стар документ и тоа ако си го побараш
Aj sea rabotava....и секој шо оди за сликање да си преведи извод и да го легализира пошто се бара за доставување
ова е стварно нешто ново, никој претходно не спомнал дека пак треба извод...Aj sea rabotava....
Izvod preveden i legalizirani treba za kade????
x.) koga se podnesuva baranje za egn vo opshinata Sredec
y.) koga se slikash za pasosh
Aj sea rabotava....
Јас бев во понеделник и ми побараа извод, легализиран и преведен.Jas dogovarav so posrednik pred 3 dena da me nosi da go podignam ukazot , vo opstina I vo mvr na slikanje. MI rece deka mu treba samo eden list do datumite na raganje na cela familija. Izvodi ne spomna . NI jas ne sum procital nikade deka treba izvodi of maticno I od vencani. Mozno e da e nekoja novost. Ako nekoj ima vakvo iskustvo neka kaze.
За во општина кога ќе одиш да се сликаш.Aj sea rabotava....
чек а за егн-то кога се вади?Јас бев во понеделник и ми побараа извод, легализиран и преведен.
За во општина кога ќе одиш да се сликаш.

Здраво луѓе, повеќето од вас се долго време тука на форумот,знам..ама се надевам некој ќе најде малку време да ми одговори на прашањето
Вчера бев кај човекот за да почнам процедура за бг пасош, потекло немам..Сега тој ми кажа дека единствен начин е само со декларација, но дека има шанси и така.
Што мислите, дали стварно има шанси само со декларација или не?
Мислам дека не е така баш за сите, дека твојот случај е индивидуален. Не гледам причина зошто ако указите се потпишани или молбите уважени - да не го променат статусот. Ако се појават уште 2-3 вакви случаи онда стварно е така. Вака, за твојот случај не знам. Може сакат да си проверат тие шо се на финална повеќе од 3 месеци, јас сум месец и пол на финална.@DarkKnight1987
За дечките што чекаат потпис од подпретседателот и смена на статус на страната, мислам дека на сите се потпишани, одете земајте го документот и право на сликање во општина.
Да пишам да не заборавете дека тамо во општина ќе ви биде потребен извод, преведен и легализиран, доколку сте омажени извод на венчани плус изводот, исто легализирани и преведени да бидат.
Го пишувам ова оти ја вчера отидов со татко ми којшто процедурата ја има комплетирано пред едно 10години и не бевме сигурни што како е потребно, па да не ја направете и вие истата грешка доколку одете сами, поздрав и со среќа![]()
potreben e nov izvod internacionalen na latinica[DOUBLEPOST=1475682061][/DOUBLEPOST]јас следната недела ќе одам да го подигнам државјанството па после во општина... кажи ми изводот што го враќаат со поднесените документи може да се искористи така, тој плус е легализиран и преведен кога првично се поднесуваат документите во министерство...
potrebno e nov 100% i po moznost izvodi od familija zena/maz i deca dokolku ima podnositelot, za niv moze i stari izvodi ili foto kopijaJas dogovarav so posrednik pred 3 dena da me nosi da go podignam ukazot , vo opstina I vo mvr na slikanje. MI rece deka mu treba samo eden list do datumite na raganje na cela familija. Izvodi ne spomna . NI jas ne sum procital nikade deka treba izvodi of maticno I od vencani. Mozno e da e nekoja novost. Ako nekoj ima vakvo iskustvo neka kaze.
Nema nisto drugar!I jas sum zaglaven na dopolnitelna poveke od 1 god so prv bratuced sum.16###/2013Anyone?