Р
~~РубинРед~~
Гостин
Ма човекот е толку добар,толку е мил и нежен со мене бла бла бла,Понесена најозбилно,колку години имаш?ако си под 18 години разбирам,наивна си,ама ако си над 18 години пак ке кажам навистина незрело однесување гледам од твоја страна...И јас еднаш одамна се излажав за добрината на една личност ама ми се удри од глава кога сФатив дека имам погрешено.Незнам колку години има од тогаш.Знаев дека ќе наидам на вакви постови. Ма човекот е толку добар и смирен,мадаф од кафе насабајле у двор (живееме у ист двор) немало повеќе. Девојкаму и те КАКО ЗНАЕ,затоа и го повлече малку назад. Тој вели дека нашето пријателство ке продолжи,дека ме цени многу и не сака да ме загуби како пријател,истото го сакам и јас,ама до оној момент додека ке можам да се преправам. Неделата ке помине,па и месецот,ако ова се засили,јас сум го ебала ежот вгрб!
И тоа шо излегол да глеаме фидбал не укажува дека -отишол јабана-,далеку од тоа..во претходните врски и јас ја имав слодобата и партнерите. Никогаш не сум кажала -не сакам да дружиш со оваа-,се додека знам дека дружи,верувам дека нема шо да крие. Ако почне да крие значи му одговарало да се седне на 2 стола. Ама овај не крие,искрен е и со мене и со неа,се знае девојката си ја сака,мене ме поштува ко пријател и тоа е. Никој не е повреден,а ке биде ако си ја отворам устата. И јас мислам дека знае,се ставив себеси у ептен гадна ситуација.
Ако му кажам отворено,а знам дека нема да ја остави девојката поради мене,само ќе му оставам аманет еден ден кога нема да му оди добро(зошто и тој ден е неизбежен) да помислува -шта би било кад би било- ако ми врател на чувствата. Важно ми е тоа што успевам да го насмеам,кога се смее се смее од срце. Се смее додека не му заѕвони телефонот,тогаш јас станувам со една фаца-убица,погледнувам у земја и си влегувам дома.
А за секс,бубрег вадам не му е до секс! Нема знак никаков дека сака физички да ме има,муабетот е искрен и длабок,да не гледате од страна ке помислите дека се знаеме со години. Како ме прегрна на врата не ми се брише од пред очи. Ептен сум губре,ама ке му кажам индиректно. Кога ке се врати ке му кажам. Сум била цел мој живот во ситуација на неговата девојка,било грозно,сега еднаш да бидам од другава страна,викаат дека лошкиве наоѓаат повеке среќа у живот. Ај да видиме!
А тоа за кармата...да..еден ден ке си ја голтам сопствената карма,со сите е така,ама барем да знам дека вредело и полесно ке се носа
Сакам да кажам,малку го познаваш,односно никогаш нема да знаеш што крие тој,што има во душата,и што тој воопшто мисли за тебе.Можеби пред тебе се прави ангел за да те придобие,ама всушност е гад во душата.
Знаела девојка му?не би играла на таа карта јас.Ама тоа е пак твое мислење,нема да се мешам.
И самата си знаеш најдобро,самата си кажа точно,нема да ја остави девојката заради тебе,а ти овде можеш да останеш сама,дури и без пријател.
Јас ставам рака во оган дека ти си само навикната на неговото присуство,и дека ти е само мил,нотинг елс,дека си само импресионирана од него.
Кажи му,повели,ама немој да кукаш ако останеш без пријател.Почекај малку,види како ке оди неговата врска понатаму.Па тогаш донесувај одлуки.