Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.901
Поени од реакции
44.852
@ CinderellaA

Класична Бандини генерација, звучиш како веридбава да ви е договорена па демек детинеста ќе испаднеш за оние од страна ( fuck my life ), за оние од страна кои нештата секогаш ги гледаат површно, за оние од страна кои поим немаат за можното сценарио од оваа врска.

Детинесто во случајов е твојата перцепција на нештата, ќе најдам друг сопатник ама никогаш како овој, објасни ми го ова, ќе најдам друг сопатник што ќе го сакам и никогаш нема да биде како оној друштвенион, убавион, принцот на бел коњ кој мене ми беше антипатичен, оној кој колку и да се обидував да го засакам тоа едноставно беше невозможно ... оној кој јас не го поднесував.

Имаш 22 години, зашто си толку лимитирана со размислувањава ич не ми е јасно, нејсе тоа, буквално СЕ ти кажав со мојот прв пост, може и прв пост воопшто на овој дел од форумов ми е у овие 11 илјади и кусур постови што ги имам на кајганава, вечерва универзумов очигледно решил да ти обрне малку повеќе внимание па искористи го тоа на најдобар можен начин. :smir:

Земи и фино лепо кажи му дека оваа врска нема иднина и објасни ги причините за истото на најдобар можен начин и тоа е тоа.
Дека ќе му биде тешко на младичот, точно, али тоа чувство е и те како минливо ( онака, под дифолт доаѓа и под дифолт заминува, не е перманентно фор фак сејк ), има 24 години а со тебе бил само 6 месеци, доволно е свесен за фактот дека не треба да го јаде бедот за нешто со кое нема никаква иднина, едноставно Ти не си тоа '' тоа '' нит па он е она потребното за тебе.

Уште еднаш, премногу едноставна работа ти ја комплицираш, и за негово и за твое добро, послушај го советот што ти го дадов, а за оние останатите пред кои ти ќе испаднеш 'детинеста' не се секирај, не ги ни перцепирај, ти веќе испадна детинеста со изнесените ставови тука во виртуелниов свет за твојов ' проблем ', ставањето крај на нешто за кое ти посочив и дека не постои ќе биде една од '' повозрасните '' и '' понедетинести '' одлуки во твојот живот. :wink:

ае !

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.630
Поени од реакции
34.014
ДАЛИ ДА МУ КАЖАМ ЗОШТО ГО ИЗБЕГНУВАВ ДЕНОВИВЕ?
ДАЛИ ДА МУ КАЖАМ КАКО МЕ ТЕРА ДА СЕ ОСЕЌАМ?
ДАЛИ ДА МУ КАЖАМ ДЕКА МИСЛАМ ДЕКА СЕ ВЉУБИВ(и тоа преку ноќ)?
Да кукло, освен да му кажеш и да пробаш да го задржиш. Да го освоиш. Ничиј краен резултат не треба да те тангира, само ти си битна, ти и твојата среќа. Остај што те гледаат како некоја зwoбница овде, компарираат со некоја сапунска серија или некоја негативка од лисјата паѓаат. Таков е меналитетот.

Еднаш се живее, а на крајот на денот си самата ти битна, ако се грижиш за некои трети никогаш нема да си среќна. Најсикрен пост од мене. Секое добро. Се надевам ќе те прифати.

Член од
16 август 2009
Мислења
2.213
Поени од реакции
1.713
Може ли мене некој да ми помогне ? Совет некаков... Се наоѓам во безизлезна ситуација и подобро да умрам. Имам дечко, долго време сме заедно ама треба да се вериме во најскоро време. Јас никогаш не сум чувствувала нешто за него а нема ни да почувствувам. Толку време се трудев ама џабе. Не знам како дозволив да дојде до тука работава. Дечково е единствен. Многу згоден, паметен, мирен, скромен и ептен ми оди по ќејфот а јас го газам. Колку пати сум создала ситуација за да се скараме и да ме откачи ама не. За нас сите знаат и сите очекуваат да се вериме. Сега ептен е незгодно и непријатно да го откачам, не знам како да го откачам. А и мислам дека ако ја испуштам оваа прилика, сигурна сум дека ваква веќе нема да имам. Ама не го сакам, не го поднесувам ни секунда, не ми доаѓа од душата. Не поднесувам ни да ми се доближи, мразам кога ми се јавува и треба да се видиме. Неопишлива антипатија. Многу добро знам да глумам, ама се чудам како не можам да одглумам љубов ? Стварно не знам како да го оставам, ќе го повредам. И доста повредував се околу мене, подобро јас жртва да бидам.
Викаш дека сте заедно 6 месеци, ти дошол ко 1 на 10ка, многу згоден е, паметен, мирен, ти оди по ќејф, викаш дека се трудиш да го засакаш, а од друга страна сметаш дека никогаш нема да чувствуваш нешто за него. Јас тоа не го разбирам. Има многу вакви случаи како твојот, почнуваат врска "онака", па после се чудат шо да прават и не сакаат да го повредат типот. Сите очекувале да се верите...па какво е тоа? Дали "сите" треба да одлучат за вашата веридба или лично ти и твојот партнер? Ако не го сакаш и не го поднесуваш ни секунда и нема никаква љубов од твоја страна, не знам зашто уопште си со него? Зарем ти е убаво така? Или ради интелигенцијата тоа? Зашто мислиш дека нема да имаш убава прилика во иднина? Па имаш 22 години, ништо страшно. Нема потреба да глумиш љубов, зашто така само уште повеќе ја замрсуваш ситуацијата и му даваш лажна надеж дека имаш планови со него во иднина.

--- надополнето ---

Ве молам ставете се на мое место. Јас цело време се обидувам да почувствувам нешто кон него. Не сакам да го оставам, зашто после цел живот ќе го барам идеалниот, а со овој е се во ред, мислам дека е принцот на бел коњ, се само љубов нема. Ако овој дечко го испуштам, знам само дека полош ќе најдам никако подобар. Иначе 22 години имам а тој 24.

1. Некој ова да ми го прави мене признавам нормално ќе се чувствувам лошо а и не ќе можам да најдам причина зошто да е со мене кога не може да ме поднесе.
2.Единствената причина што почнав со него е таа што оваа прилика ми дојде ко кец на десетка. Не можам да најдам зборови да објаснам какво е ова момче, сон на секоја девојка. Не сум се верила туку пред веридба сум. И ужасно од моја страна кога сите се радуваат и спремаат за веридбата (а јас плачам, плачам по цели ноќи), јас како гром од ведро небо да кажам дека раскинувам. Ќе испаднам неодговорна, детинеста и кој знае што ќе си помислат дека најдов друг, дека сакам друг а тоа не е точно.
3.Ќе најдам друг сопатник ама никогаш како овој. Згоден, интелигентен, полн со разбирање, премногу ме сака, ме почитува, се ми оди по ќејфот, секогаш е тука ако ми затреба нешто, се би направил за мене. Друштвен, позитивен... Стварно не можам да го опишам од толку што е прекрасно детево. Проблемот е тој што јас не поднесувам да сум со него, да сме блиски... Нема никаква причина и стварно не можам да ја оправдам мојава антипатија спрема него. Едноставно не ми доаѓа од душата :(((((((((((((((((((((((((
6 месеци се обидуваш, тој е идеален, а ти никако да го засакаш? Дефинитивно не е за тебе. Каков и да биде евентуално следниот партнер битно е да има љубов, џабе го нарекуваш принцот на бел коњ, кога се е џабе, нема љубов. И ако толку е прекрасно детето, со сите нишани, не знам во каков би се заљубила? Како ако не сте блиски, планирате веридба??? Или некој друг ви ја планира?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Кога ја читам CinderellaA, добивам впечаток дека Неџла се регистрирала на форумов и ни го раскажува животот со Џем. Факт е дека има топ дечко кој и оди по гзот, ама токму тоа е факторот кој ја одбива да продолжи понатаму. Дај "man the fuck up" (иако си девојка) и реши си ги проблемите пред да си го накршиш уште толку, а попатно да го заебеш и младичот. Идете само 6 месеци - кажи му дека ти е рано за веридба (ако веќе имало конкретни разговори за таа тема). Потоа, собери храброст и стави крај на врската ако не ти е по мерак.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
врската ке ја расипам ако она веке одамна пред мене била гнила. Никогаш не му се напикав,никогаш не флертував,не сте свесни колку лошо морам да се однесувам само да не дадам до знаење која дубина сум ја зафатила.
Иако сум бил во ситуација трето лице да ми расипе врска ниту ја оправдувам ниту ја осудувам твојата постапка но правиш една грешка од старт во размислување. Велиш само ако е врската гнила ќе ја расипам. НЕ девојко, секоја врска па и најпрекрасна на свет да е може да се расипе ако некој нанишането потроши време, енергија и ресурси да ја расипе. Не бил Шекспир будала да ја напише Отело. Да немаш илузии дека ако им се расипе врската не си крива односно си амнестирана, не си, од причина што ти си енергијата која сега може да се намести помеѓу нив. Секоја врска повремено запаѓа во криза и ако баш тогаш се убаци личност како тебе таа може да пукне што не значи дека набргу спонтано кризата не би била разрешена. Со други зборови ако нешто правиш и сакаш да направиш повели ама не се правдај дека врската и онака не би ја бивало, затоа што не е така. Освен тоа, погледни го универзумот и колку е лесно нешто да уништиш а колку е тешко нешто да создадеш. Што ти би направила да дознаеш дека твој тип седи на кафиња и гледа вечер филмови со некоја, што нему би му рекла а што би мислела за таа друга девојка?

Друг момент е типот. Не е тој толку наивен како ти се чини. Тепал време со тебе на кафиња и гледање филмови а било се само „пријателски„ тешко да се поверува! Му годело и те како твоето внимание и што е опкружен со две жени ама па да бидеме реални ретко кој маж бу одолеал на таква прилика ако му е втората симпатична. Ставањето рака на рамо два пати исто не е случајно пошто не се става рака на женска преку рамо ако си свесен дека она може тоа погрешно да го протолкува (а не сакаш да биде погрешно протолкувано) ама па има секакви мажи кои си прават свои калкулации. Тоа што ти не знаеш и тука е твојата најголема дилема е колку е тој спремен да иде далеку со тебе и најважно што сака он од тебе. Може си му симаптична и му годи твое друштво па и би имал повремен секс со тебе ама ни на крај памет да не му е да иде во врска со тебе а такви случаи има многу.

Ми се чини дека он веќе знае дека имаш чувства за него но и дека нема намера да си ја остави девојката заради тебе. Како и да е заради свој мир ќе треба да си расчистиш на што си ти со него а тој со тебе.

Дали ќе му кажеш мора да биде само твоја одлука иако верувам дека он веќе знае...

Ве молам ставете се на мое место. Јас цело време се обидувам да почувствувам нешто кон него. Не сакам да го оставам, зашто после цел живот ќе го барам идеалниот, а со овој е се во ред, мислам дека е принцот на бел коњ, се само љубов нема. Ако овој дечко го испуштам, знам само дека полош ќе најдам никако подобар. Иначе 22 години имам а тој 24.
Без многу да ти морализирам тоа што го правиш е очајно лошо и спрема себе и спрема него а резултатот ти се плачењата кои ги спомна. Ти имаш конфликт помеѓу разумот и срцето и си го послушала разумот и си погрешила многу. Умот е коректор на срцето а не обратно, се си направила наопаку. Што фајда од славеј во кафез кога ти си глува за неговото пеење. Пушти го да си оди па дури и да најдеш гавран ако летате заедно ќе бидеш 100 пати посреќна.

Ти него го ЛАЖЕШ и тука правиш страшен грев према двајцата ама посебно према него.

Мене ми личи најисправно да му признаеш СЕ и заедно со него да најдете решение. Наместо на форум он треба да знае која е ситуацијата и дали вие двајца ќе останете во врска која и не е врска или ќе прекинете. Секоја чест како можеш вака емоционално да се мачиш и да не ти текне што правиш (ироничен сум).

Ако продолжиш може да се случи и никогаш да не го засакаш а тогаш ако не се разведеш ќе мораш да бркаш на страна со тенденција животот да ти стане пекол и да бидеш често болна. Размисли добро за последиците додека не е касно...

S

Shellshock nam67

Гостин
[QUOTE=
kratko i jasno ako pravis zlo zlo i ce dobies koga togas se se placa se se vrjka vo zivotot koga togas

Р

~~РубинРед~~

Гостин

Не сум глумела. Се трудам да го засакам.

1. Некој ова да ми го прави мене признавам нормално ќе се чувствувам лошо а и не ќе можам да најдам причина зошто да е со мене кога не може да ме поднесе.
2.Единствената причина што почнав со него е таа што оваа прилика ми дојде ко кец на десетка. Не можам да најдам зборови да објаснам какво е ова момче, сон на секоја девојка. Не сум се верила туку пред веридба сум. И ужасно од моја страна кога сите се радуваат и спремаат за веридбата (а јас плачам, плачам по цели ноќи), јас како гром од ведро небо да кажам дека раскинувам. Ќе испаднам неодговорна, детинеста и кој знае што ќе си помислат дека најдов друг, дека сакам друг а тоа не е точно.
3.Ќе најдам друг сопатник ама никогаш како овој. Згоден, интелигентен, полн со разбирање, премногу ме сака, ме почитува, се ми оди по ќејфот, секогаш е тука ако ми затреба нешто, се би направил за мене. Друштвен, позитивен... Стварно не можам да го опишам од толку што е прекрасно детево. Проблемот е тој што јас не поднесувам да сум со него, да сме блиски... Нема никаква причина и стварно не можам да ја оправдам мојава антипатија спрема него. Едноставно не ми доаѓа од душата :(((((((((((((((((((((((((
Се обидуваш но не успеваш...и продолжуваш со твоето да се омажиш со него зошто си сигурна дека нема да го најдеш вистинскиот,идеалниот за тебе...Девојко,wake up,не постои совршенство...тој можеби сега е скромен,добар...ама утре во бракот може нема да биде таков...Што не е јасно овде?
Велиш,другите очекуваат да се верите...ах,ти за другите ли живееш или за самата себе?Пак ке кажам,разбуди се предвреме пошто утре ке се каеш.
Друго,си немала да најдеш сличен партнер ко него...значи спремна си да се омажиш со него бидејки мислиш дека е идеалниот за тебе пошто бил згоден мирен и шо ти знам колку глупости...а бре,ма светот постојат 475646789754 и не е еддинствен на овој свет.Зошто се мачиш ти а и него?Зошто?22години си,незрело размислуваш,олади малку,имаш пред тебе цел живот и сигурна сум дека ке го најдеш еден ден правиот.Ке си станала детинеста,за мене сето ова во моментов е детинесто зошто продолжуваш со таа фарса во која сигурно некој ке излезе повреден,а тоа е тој.
Бараш причини?Подобра причина од тоа што не го сакаш не постои...
Размисли малку пред да донесеш финална одлука...

Шпански сапуници -.-

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Понесена

Да видиме сеа вака. Пример - ти си во врска со некој ултра згоден, фин момак и ви оди прекрасно, цветаат ружи и наеднаш дој упознава некоја која е much too openminded. Све тоа е у реду се` додека тој не сфати дека таа на некој начин му се набацува. Пошто е фин (како што викаш) можно е да се роди кај него чувството на сожалување и од едно столче (каде нели седеше затоа што има и други чувства) да седне на две. На крајот девојката која навистина ја сака (да ти потенцирам - едно е да сакаш некој од сожалување а друго е кога тие чувства се за да му биде и нему и на тебе убаво) ќе дознае. Колку и да негираш таа ќе дознае бидејќи тоа едноставно - нема шанси да го скриеш ти, а не па некој кој е фин. И ќе го откачи. И знаеш шо? Вашата врска ќе се сведе само на сожалување од двете страни. Кога ќе помине сета таа болка, нема да биде интересно. Тој цело време ќќе ти угодува а ти ќе бидеш the master. А веруј во таква врска никогаш нема задоволство. Секогаш ти ќе бидеш незадоволната а тој потчинетиот.
Подобро олади страстите со него на некое време. За твое добро ти викам. Подобро да бидеш со него добар пријател (како што сте досега) отколку да му признаеш и да го имаш тоа чувство на незадоволство кога ќе бидете заедно. Скоро секогаш добрите пријателства се подолги и поубави од самите врски.

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
Понесена

Да видиме сеа вака. Пример - ти си во врска со некој ултра згоден, фин момак и ви оди прекрасно, цветаат ружи и наеднаш дој упознава некоја која е much too openminded. Све тоа е у реду се` додека тој не сфати дека таа на некој начин му се набацува. Пошто е фин (како што викаш) можно е да се роди кај него чувството на сожалување и од едно столче (каде нели седеше затоа што има и други чувства) да седне на две. На крајот девојката која навистина ја сака (да ти потенцирам - едно е да сакаш некој од сожалување а друго е кога тие чувства се за да му биде и нему и на тебе убаво) ќе дознае. Колку и да негираш таа ќе дознае бидејќи тоа едноставно - нема шанси да го скриеш ти, а не па некој кој е фин. И ќе го откачи. И знаеш шо? Вашата врска ќе се сведе само на сожалување од двете страни. Кога ќе помине сета таа болка, нема да биде интересно. Тој цело време ќќе ти угодува а ти ќе бидеш the master. А веруј во таква врска никогаш нема задоволство. Секогаш ти ќе бидеш незадоволната а тој потчинетиот.
Подобро олади страстите со него на некое време. За твое добро ти викам. Подобро да бидеш со него добар пријател (како што сте досега) отколку да му признаеш и да го имаш тоа чувство на незадоволство кога ќе бидете заедно. Скоро секогаш добрите пријателства се подолги и поубави од самите врски.
зарем веруваш во пријателство помеѓу машко и женско ?? според мене тоа никогаш не било , а нема ни да биде...:toe:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
зарем веруваш во пријателство помеѓу машко и женско ?? според мене тоа никогаш не било , а нема ни да биде...:toe:
Верувам дека постои. Од лично искуство знам.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Кои копуци постојат на светов и мајке ми се множат. Оние типови кои демек се толку фини, заљубени, а да се два километра оддалечени од девојката и намигнуваат на девојката која случајно ја сретнале пред две недели. Ова во контекст на девојкава што го сретнала типов кој е зафатен.
Ја у проблемиве нешто не обожавам да се мешам, ама читајќи ми дојде една мисла на која сум застапник цел живот. Не постои заљубен дечко кој од кратко познанство иде во кино со друга или пие сам кафиња без задна намера. Глава сечам дека девојка му не знае за ова. И тоа затоа што со сите овие работи он покажува непочитување. Јас и кога не сум чувствувала вонземска љубов кон некого секогаш сум внимавала да не му наштетам на било каков начин, не па да се шетам насекаде со нов познаник. Сериозно, се отишло јабана, а што е најстрашно враќање од таму нема.

Понесена

..со виорот..
Член од
4 април 2011
Мислења
8
Поени од реакции
0
Кои копуци постојат на светов и мајке ми се множат. Оние типови кои демек се толку фини, заљубени, а да се два километра оддалечени од девојката и намигнуваат на девојката која случајно ја сретнале пред две недели. Ова во контекст на девојкава што го сретнала типов кој е зафатен.
Ја у проблемиве нешто не обожавам да се мешам, ама читајќи ми дојде една мисла на која сум застапник цел живот. Не постои заљубен дечко кој од кратко познанство иде во кино со друга или пие сам кафиња без задна намера. Глава сечам дека девојка му не знае за ова. И тоа затоа што со сите овие работи он покажува непочитување. Јас и кога не сум чувствувала вонземска љубов кон некого секогаш сум внимавала да не му наштетам на било каков начин, не па да се шетам насекаде со нов познаник. Сериозно, се отишло јабана, а што е најстрашно враќање од таму нема.
Знаев дека ќе наидам на вакви постови. Ма човекот е толку добар и смирен,мадаф од кафе насабајле у двор (живееме у ист двор) немало повеќе. Девојкаму и те КАКО ЗНАЕ,затоа и го повлече малку назад. Тој вели дека нашето пријателство ке продолжи,дека ме цени многу и не сака да ме загуби како пријател,истото го сакам и јас,ама до оној момент додека ке можам да се преправам. Неделата ке помине,па и месецот,ако ова се засили,јас сум го ебала ежот вгрб!

И тоа шо излегол да глеаме фидбал не укажува дека -отишол јабана-,далеку од тоа..во претходните врски и јас ја имав слодобата и партнерите. Никогаш не сум кажала -не сакам да дружиш со оваа-,се додека знам дека дружи,верувам дека нема шо да крие. Ако почне да крие значи му одговарало да се седне на 2 стола. Ама овај не крие,искрен е и со мене и со неа,се знае девојката си ја сака,мене ме поштува ко пријател и тоа е. Никој не е повреден,а ке биде ако си ја отворам устата. И јас мислам дека знае,се ставив себеси у ептен гадна ситуација.

Ако му кажам отворено,а знам дека нема да ја остави девојката поради мене,само ќе му оставам аманет еден ден кога нема да му оди добро(зошто и тој ден е неизбежен) да помислува -шта би било кад би било- ако ми врател на чувствата. Важно ми е тоа што успевам да го насмеам,кога се смее се смее од срце. Се смее додека не му заѕвони телефонот,тогаш јас станувам со една фаца-убица,погледнувам у земја и си влегувам дома.

А за секс,бубрег вадам не му е до секс! Нема знак никаков дека сака физички да ме има,муабетот е искрен и длабок,да не гледате од страна ке помислите дека се знаеме со години. Како ме прегрна на врата не ми се брише од пред очи. Ептен сум губре,ама ке му кажам индиректно. Кога ке се врати ке му кажам. Сум била цел мој живот во ситуација на неговата девојка,било грозно,сега еднаш да бидам од другава страна,викаат дека лошкиве наоѓаат повеке среќа у живот. Ај да видиме!

А тоа за кармата...да..еден ден ке си ја голтам сопствената карма,со сите е така,ама барем да знам дека вредело и полесно ке се носа

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Знаев дека ќе наидам на вакви постови. Ма човекот е толку добар и смирен,мадаф од кафе насабајле у двор (живееме у ист двор) немало повеќе. Девојкаму и те КАКО ЗНАЕ,затоа и го повлече малку назад. Тој вели дека нашето пријателство ке продолжи,дека ме цени многу и не сака да ме загуби како пријател,истото го сакам и јас,ама до оној момент додека ке можам да се преправам. Неделата ке помине,па и месецот,ако ова се засили,јас сум го ебала ежот вгрб!

И тоа шо излегол да глеаме фидбал не укажува дека -отишол јабана-,далеку од тоа..во претходните врски и јас ја имав слодобата и партнерите. Никогаш не сум кажала -не сакам да дружиш со оваа-,се додека знам дека дружи,верувам дека нема шо да крие. Ако почне да крие значи му одговарало да се седне на 2 стола. Ама овај не крие,искрен е и со мене и со неа,се знае девојката си ја сака,мене ме поштува ко пријател и тоа е. Никој не е повреден,а ке биде ако си ја отворам устата. И јас мислам дека знае,се ставив себеси у ептен гадна ситуација.

Ако му кажам отворено,а знам дека нема да ја остави девојката поради мене,само ќе му оставам аманет еден ден кога нема да му оди добро(зошто и тој ден е неизбежен) да помислува -шта би било кад би било- ако ми врател на чувствата. Важно ми е тоа што успевам да го насмеам,кога се смее се смее од срце. Се смее додека не му заѕвони телефонот,тогаш јас станувам со една фаца-убица,погледнувам у земја и си влегувам дома.

А за секс,бубрег вадам не му е до секс! Нема знак никаков дека сака физички да ме има,муабетот е искрен и длабок,да не гледате од страна ке помислите дека се знаеме со години. Како ме прегрна на врата не ми се брише од пред очи. Ептен сум губре,ама ке му кажам индиректно. Кога ке се врати ке му кажам. Сум била цел мој живот во ситуација на неговата девојка,било грозно,сега еднаш да бидам од другава страна,викаат дека лошкиве наоѓаат повеке среќа у живот. Ај да видиме!

А тоа за кармата...да..еден ден ке си ја голтам сопствената карма,со сите е така,ама барем да знам дека вредело и полесно ке се носа
Мислиш дека им е поубаво? дека они се повеќе среќни? Се лажеш. Они се незадоволни од животот. Секогаш ќе бараат изговор дека полошите имаат повеќе среќа.

Имаат краткорочна среќа додека не им умре страста. После идат на нова жртва. Среќата не е целта туку патот до неа.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Понесена

Проблемот сама го изнесе

Дијагнозата сама си ја постави

Лекот сама ќе си го најдеш