Најекономично греење и ладење

Член од
28 јули 2016
Мислења
107
Поени од реакции
56
@Strelec spomna 5 godini garancin i moram nesto da prasam. Dali ako ne uspee klimata da te zagree na deklariranite specifikacii ke ti gi vratat parite ili mozebi ke ti ja zamenat so nova?

Член од
20 септември 2016
Мислења
21
Поени од реакции
9
Midea i Gree so kvalitetot se slicni so Japonskite marki kako sto se slicni Juznokorejskite koli so Japonskite koja e razlikata minimalna ili ponekogas nikakva i na Korejcive im trebase godini da gi stignat Japoncive pa gi stignaa koristea nivni motori i tehnologija a gledaj kade se sega taka i kinezive

Член од
28 јули 2016
Мислења
107
Поени од реакции
56
Auuuu ova ne smeese da go napravis, da gi sporedis Midea so Gree. Toa e grev. Citajte nanazad sto se pisuva za Midea

Член од
28 јули 2016
Мислења
107
Поени од реакции
56
Mnogu se prasuvaat sto mu e na ovoj, sega ke vi kazam sto mi e.
90% od lugeto ovde nemaat da dadat 70k+ za kvalitetna klima, tie sto imaat ne ni doagaat ovde za sovet. Tie sto nemaat doagaat ovde i dobivaat samo edna opcija Gree.
Epa toa me e problemot sto nesakam Gree da kupam, sakam Midea i sakam nekoj da mi kaze koja Midea da ja kupam. E tuka takov sovet nikoj nema da dobie. Dobiv eden odgovor ne se sekavam samo od koj deka Midea imala manjak delovi i tolku. Marginalizirani se premnogu drugite proizvoditeli od edna pomala grupa eksperi ovde. I onie vistinskite dobronamernici sto bea ovde na pocetokot veke gi nema. SITE ZNAETE ZOSTO[DOUBLEPOST=1474741463][/DOUBLEPOST]
Taman si e sporedbata toa e ko da sporedis Hyundai i Kia
@Strelec sto zbori ovoj be!!!!
Vadi ajde tabelite i dokazi ni deka ne e taka

Член од
20 септември 2016
Мислења
21
Поени од реакции
9
Mnogu se prasuvaat sto mu e na ovoj, sega ke vi kazam sto mi e.
90% od lugeto ovde nemaat da dadat 70k+ za kvalitetna klima, tie sto imaat ne ni doagaat ovde za sovet. Tie sto nemaat doagaat ovde i dobivaat samo edna opcija Gree.
Epa toa me e problemot sto nesakam Gree da kupam, sakam Midea i sakam nekoj da mi kaze koja Midea da ja kupam. E tuka takov sovet nikoj nema da dobie. Dobiv eden odgovor ne se sekavam samo od koj deka Midea imala manjak delovi i tolku. Marginalizirani se premnogu drugite proizvoditeli od edna pomala grupa eksperi ovde. I onie vistinskite dobronamernici sto bea ovde na pocetokot veke gi nema. SITE ZNAETE ZOSTO[DOUBLEPOST=1474741463][/DOUBLEPOST]
@Strelec sto zbori ovoj be!!!!
Vadi ajde tabelite i dokazi ni deka ne e taka
Zemi se Midea za koja sto imas pari i ke ti vrsi rabota mozda i kese javi nekoj sto ima Midea da spodeli iskustvo

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.437
Поени од реакции
5.485
Потековте со ова климиве.....
Него да ве прашам вие вака "стручните", имам земено мал стан од 40м2, нова градба, поткровје, јужна стана, ПВЦ прозори, надворешна фасадна изолација, висина на таван 2.40м итн. итн.
Станот има самостојно централно греење. пуштени се цевки во две соби за радијатори. и има еден ќош кој е наменет за поставување на котлето за вода.

Прашањето ми е:
Со што е најпаметно да се затоплува тој мал простор???
Дали да инвестирам во http://www.ivamont.com.mk/?q=mk/standardТопловден електричен котел ионака ја има веќе инсталацијата под паркет и во ѕидови?
Дали да купам 2 панелки по една за во соба?
Опција со пелети?
Клима?

Приоритет ми е да биде што поевтино. Имам оџак во зградата и радо би се греел со дрвја како најевтина варијанта меѓутоа секој санитметар ми е битен а оџакот е поставен така што губам цел еден ѕид во дневната. Поради тоа и отпаѓа. Никогаш не сум се греел на струја и други алтернативи и сега незнам каков финансиски удар да очекувам со другиве видови на затоплување. Некој 3000 макс4000ден. + на моменталните сметки ми е одржлив во семејниот буџет.. Се над тоа ми е скапо греење

Станот е инаку наменет за двајца.. Едното лице ќе биде присутно преку целиот ден а другото после 16-17 дома.

Совет?!

Член од
28 јули 2016
Мислења
107
Поени од реакции
56
Zemi se Midea za koja sto imas pari i ke ti vrsi rabota mozda i kese javi nekoj sto ima Midea da spodeli iskustvo
Ne se zaletuvaj sega i ti mnogu, da si zemam Midea i ke mi vrsi rabota hahhaha. Znaes ti sto jas baram? Sto rabota ke mi vrsi?
Razgovarav so eden prodavac na Vivax i covekot (postar i mnogu oskusen) mi kaza ovaka.
Doaga i zema Vivax klima 3.5 od 30k za da gree 35m2 posto laicite a do pred nekoe vreme i jas taka mislev.
Doaga zimoska i prijavuva defekt, klimata ne mu greela. :) epa nema da go zgree kupuva klima inverter neznae i toj kakva e samo deka Vivax mnogu mu gi falele.
Namesto da mi ja falis Midea kazi mi ti mene dali taa Midea ke gi gree moite 32m2 celo zimo.

Член од
20 септември 2016
Мислења
21
Поени од реакции
9
Ne se zaletuvaj sega i ti mnogu, da si zemam Midea i ke mi vrsi rabota hahhaha. Znaes ti sto jas baram? Sto rabota ke mi vrsi?
Razgovarav so eden prodavac na Vivax i covekot (postar i mnogu oskusen) mi kaza ovaka.
Doaga i zema Vivax klima 3.5 od 30k za da gree 35m2 posto laicite a do pred nekoe vreme i jas taka mislev.
Doaga zimoska i prijavuva defekt, klimata ne mu greela. :) epa nema da go zgree kupuva klima inverter neznae i toj kakva e samo deka Vivax mnogu mu gi falele.
Namesto da mi ja falis Midea kazi mi ti mene dali taa Midea ke gi gree moite 32m2 celo zimo.
Zavisi na koja temperatura sakal da se gree za nekoj i 20 stepeni se dovolno za nekoj i 26 se malku a deka ne greela 35m2 nema sansi, zemi nekoja sto gree do - 20 i topli se

Член од
28 јули 2016
Мислења
107
Поени од реакции
56
Ne mozam dati predlozam posto osven vo Hidroset kade sto imaat nekolku modeli ne znam koj drug gi prodava
Nemislev da mi prodades tuku da mi predlozis, da mi pofalis nekoja Midea, sigurno imas nekoj favorit[DOUBLEPOST=1474749966][/DOUBLEPOST]
Потековте со ова климиве.....
Него да ве прашам вие вака "стручните", имам земено мал стан од 40м2, нова градба, поткровје, јужна стана, ПВЦ прозори, надворешна фасадна изолација, висина на таван 2.40м итн. итн.
Станот има самостојно централно греење. пуштени се цевки во две соби за радијатори. и има еден ќош кој е наменет за поставување на котлето за вода.

Прашањето ми е:
Со што е најпаметно да се затоплува тој мал простор???
Дали да инвестирам во Топловден електричен котел ионака ја има веќе инсталацијата под паркет и во ѕидови?
Дали да купам 2 панелки по една за во соба?
Опција со пелети?
Клима?

Приоритет ми е да биде што поевтино. Имам оџак во зградата и радо би се греел со дрвја како најевтина варијанта меѓутоа секој санитметар ми е битен а оџакот е поставен така што губам цел еден ѕид во дневната. Поради тоа и отпаѓа. Никогаш не сум се греел на струја и други алтернативи и сега незнам каков финансиски удар да очекувам со другиве видови на затоплување. Некој 3000 макс4000ден. + на моменталните сметки ми е одржлив во семејниот буџет.. Се над тоа ми е скапо греење

Станот е инаку наменет за двајца.. Едното лице ќе биде присутно преку целиот ден а другото после 16-17 дома.

Совет?!
Ke te sovetuvaa da zemes nesto od gree ama nemozat od mene[DOUBLEPOST=1474750232][/DOUBLEPOST]
Kade moze da se nabavi kaj nas?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom