Ova vazi selektivno ili ne?
Imas na temava test report na koja temperatura kolku dava za lomoto economic mozes da si go prelistas so 31 kg nadvoresna I kompresor od poveke od 10 cm3 e najdobra opcija na pazarot.На толку пишување детали, страв ми е да прашам за сумирано мислење. Ама ќе прашам
Дали Gree инвертерот грее или не. Овој овде, Ломо. Затоа што цената му е одлична. Дали имал некој искуство лани со грее-то. И колку бараат ако некој знае за монтажа затоа што монтажата од 60 евра како купец ме попишмани за виваксот (12 аези, најефтиното) од бриколаж.
Znam samo deka malku trosi, 200/300/500W trosela na greenje na nekoja 13-14C nadvor mereno....kako za klima so kapilara neocekuvano niska potrosuvacka, toa znaci deka Gree znae da napravi kompresor so dobar minimum. Za greenje na poladno tek treba da se proba, no neocekuvaj cuda od klima za taa cena. Za ladenje ima Revjua po shoping sajtovite (ebay.it) deka brzo ladi, ubav dizajn, daljinsko, za cenata i 5god garancija top.На толку пишување детали, страв ми е да прашам за сумирано мислење. Ама ќе прашам
Дали Gree инвертерот грее или не. Овој овде, Ломо. Затоа што цената му е одлична. Дали имал некој искуство лани со грее-то. И колку бараат ако некој знае за монтажа затоа што монтажата од 60 евра како купец ме попишмани за виваксот (12 аези, најефтиното) од бриколаж.
Fujitsu proizvodi kompresore i to zajedno sa Toshibom.Site drugi Midea AUX ja kopiraat japonskata tehnologija pa i edno Fucicu ne pravi kompresori .
Informacije za HitachiIsto i za hitachi nema nikoj informacija
@bub00Od tuka moze da se procita deka LUC nema twin rotarry,
DC twin rotary compressor *ASYG12LT only
На толку пишување детали, страв ми е да прашам за сумирано мислење. Ама ќе прашам
Јас колку што знам, стандардна цена за монтажа на 12ка клима е 70 евра или 4200.
Така да 60 евра не е воопшто скапо. Мислам дека и Грее толку бараат.[/quote
60 evra e standard cena za 12 ka mene tolku mi naplatija a segde kaj sto prasav taa e cenata osven ako klimata doadja so cevki i izolacija togas e 2500 denari
A ti ako bese tolku pismen ke odese na IT forum a ne na KAJGANA
Mislam deka go znaes odgovorot....na IT forum da si baras mislenje.[DOUBLEPOST=1474660600][/DOUBLEPOST]@Strelec navistina mnogu bi go cenel tvoeto mislenje koja da bide
Daikin Fujitsu Mits ili Hitachi
Shukjur zaminaSe salev @Strelec, cuvaj si ja rabotata.
Abe Strelco uplasen znaci vistina bilo clenovi so mi pisuvaat za tebe na pm, ako favoriziras bilo sto drugo osven gree - 15% na plata.
I posto najveke ovde plukate po toshiba jas se odluciv za suzumi+ 16
Nema da gi zalam 60k za nea
Povtorno apel od mene za admin ili blokiraj nekoi clenovi ili zatvori ja temata ili prekrsti ja , premnogu strelci trolovi pecalbari ovde.
odbiven e za novi clenovi[DOUBLEPOST=1474640777][/DOUBLEPOST]Jas zaminav, nekoi clenovi zasluzuvaat blagodarnost... Si se znaat koi se se smeat sega ubavo im dojde
Ajt