Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Бидејќи Бетмен си има сватено дека Супермен е повеќе закана отколку спасител за човештвото

па така си е, супермен уништи пола град ебаго, јас би му го ставил криптониумот околу врат да го носи додека е жив

Zdravo! Imam edno prasanje. Sakam da stavam parno na peleti za 120 m2. Koi Koteli na peleti bi mi gi preporacale i od kolku kw? I dali ima nekoj iskustvo so centralo greeenje (parno) so kotel na peleti? pozdrav

дали некој има дома вакви инвертoри или имал искуство со нив?

1.Daikin FTXV35AV1 / RXV35AV1 за цена од 27000 ден.
2.Мидеа инвертер MS12FU-12HRDN1 (12F4) за 26000 ден.
3.AUX инвертер ASW-H12A4/SUVR1DI за 25000 ден
сите се без монтажен кит.

незнам што компресори имаат.

и најбитно,кој е најдобар избор за парите?

Последно уредено:
@macci сакав да видам каков инвертор е последниот предлог и наидов на ова:
http://aux.bg/catalog/product_details/205
Ги имаш сите основни технички информации на линкот, за да прочиташ некое искуство можеби е подобро да побараш по некој бугарски форум. Според мене кај нас малку му е напумпана цената, бидејки во Бугарија чини 700 лева (околу 21 000 денари).

од тука може да видам капацитет на ладење 3,500 вати а капацитет на греење 2,750 вати ???
ова 2750 некако малку?кај други имам забележано повеќе во спецификациите.
е сега дали тие пумпаат вредности или пак овие реално си пишуват,тоа незнам.
најверојатно има А ефикасност и на ладење и на греење.
или А+ ладење а греење сигурно е А.
имам забележано кај некои клими отварањето на предната перка е од горе надолу а на некои од доле нагоре.
Daikin
Midea
Aux

по ова се гледа дека мидеата има најдобра ефикасност.
нешто помала ефикаснот на ладење има мидеата во агротехна А,на греење се исти А.
Ама и поголема цена 26400.

Последно уредено:
дали некој има дома вакви инвертoри или имал искуство со нив?

1.Daikin FTXV35AV1 / RXV35AV1 за цена од 27000 ден.
2.Мидеа инвертер MS12FU-12HRDN1 (12F4) за 26000 ден.
3.AUX инвертер ASW-H12A4/SUVR1DI за 25000 ден
сите се без монтажен кит.

незнам што компресори имаат.

и најбитно,кој е најдобар избор за парите?
Daikin ти е висока класа топлотни пумпи, климатизери.... но се сомневам дека било кој модел од овој реномиран бренд се продава за 27,000 Ден.... или пак е овој некој стар модел на не-инвертер!?

omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg :vozbud:

omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg omg :vozbud:

batman vs superman bese pojak

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom