Драга Кајгана (виртуелен дневник)

М

мојќен

Гостин
После 6 години дојдов пак во Скопје, од место во кое живеам на периферија со малце коли, ниски градби, и мирна улица, се најдов во градска џунгла. Се почуствував како brooks hatlen од Shawshank Redemption

https://www.youtube.com/watch?v=-p1z2D-A4iY

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.061
Поени од реакции
74.695
Сосема спонтано летово завршив во пола градови од Македонија.
Сосема спонтано во ист викенд бев во Кочани, Велес, Битола, Свети Николе и Струмица (и тоа со воз).
Сосема спонтано завршив во Демир Хисар и за прв пат во животов се возев со веспа (мрзам мотори).
Сосема спонтано бев во Битола пет пати.
Сосема спонтано ги повлекувам сите лоши зборови кажани за Охрид.
Сосема спонтано посетив четири манифестации од селски тип, Пивофест во Прилеп, Етнофест во Берово, Пастрмајлијада во Штип и Пиволенд (присуство на сите денови).
Сосема спонтано завршив во дискотека во Кочани и се заљубив во Амадеус Бенд.
Сосема спонтано им бев на концерт во Привилиџ и сосема спонтано го знаев текстот на сите песни што ги испеаа.
Сосема спонтано се помочав во гаќи кога видов дека ќе пеат на Виноскоп.
Сосема спонтано испив десеткратно повеќе алкохол од цел живот претходно.
Мајка ми го сумираше летово со една реченица, "толку глупости не си направил од 13 години".
Се сврте животниот круг, ми беше потребно вакво лето, али од друга и не баш :pos:
Една година ми треба да спијам за да ја надокнадам несоницата.
Никогаш да не се повтори... :icon_mrgr:

AAbrat

Член од
28 октомври 2015
Мислења
740
Поени од реакции
1.693
Другарите.

-Ајде брат петок одиме Битола на гостовање јако ке е многу.
Немам пари брат ич ама стварно...
-Аман бе.....
Немам вистина, од дома последните ми ги дадоја за испити да запишам , знајш...
- Уживај брат за пари јас ке дам за тебе
- Ке дајме и ние брат ако немаш, ке собериме не се секирај...

Тоа е таа пасија, НАВИВАЧКА СТРАСТ што другите никогаш нема да ја разберат....
ПЕТОК ОДИМЕ ОХРИД ДА ГО БОДРИМЕ !

Juve-Fan

campione d'italia 36
Член од
23 март 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.471
Сосема спонтано летово завршив во пола градови од Македонија.
Сосема спонтано во ист викенд бев во Кочани, Велес, Битола, Свети Николе и Струмица (и тоа со воз).
Сосема спонтано завршив во Демир Хисар и за прв пат во животов се возев со веспа (мрзам мотори).
Сосема спонтано бев во Битола пет пати.
Сосема спонтано ги повлекувам сите лоши зборови кажани за Охрид.
Сосема спонтано посетив четири манифестации од селски тип, Пивофест во Прилеп, Етнофест во Берово, Пастрмајлијада во Штип и Пиволенд (присуство на сите денови).
Сосема спонтано завршив во дискотека во Кочани и се заљубив во Амадеус Бенд.
Сосема спонтано им бев на концерт во Привилиџ и сосема спонтано го знаев текстот на сите песни што ги испеаа.
Сосема спонтано се помочав во гаќи кога видов дека ќе пеат на Виноскоп.
Сосема спонтано испив десеткратно повеќе алкохол од цел живот претходно.
Мајка ми го сумираше летово со една реченица, "толку глупости не си направил од 13 години".
Се сврте животниот круг, ми беше потребно вакво лето, али од друга и не баш :pos:
Една година ми треба да спијам за да ја надокнадам несоницата.
Никогаш да не се повтори... :icon_mrgr:
Па ти си брат сеЉак несомнено, честитам.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
Ми се допадна Скопјево, бар прва недела позитивни впечатоци, и полесно се спие некако :D
Само се отрув од тие брзите храни и газирани сокови, ама ајде за почеток додека да фатиме приклучок, после може некоја домакинка да влета :angel:

Ајт на спиење, факс од сабајле ме чека, бруцосче :pos:

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Кој што сака нека каже ... Али, Мерион Котијард е пичкетина за Анџелина Џоли. У секое време и доба.

B

Blade Torch

Гостин
Се смеев на боксерот кога викаше "aјде уште 27 дена до плата". Сега разбирам што сакал да каже. Земаш плата, сметки,кирии,чуда... едно пазарување поголемо и едно излегување(дека си немал денар последно време да си дозволиш такво нешто) и оп... доаѓаш до моментот кога ја чекаш следната плата. :toe:

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Драга кајгана,
брат ми моментално ми чита мислења од темата Драга кајгана, дали ќе се збуни малце?

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Драга,

Се мислев два дена дали да ја симнам втората сезона од Твин Пикс бидејќи погодив кој ја уби Лора. Не дека сум јас гениј, али нема толку многу луѓе во тоа мрачно гратче. Гугл само ми потврди.
После ББ не можам да најдам нешто асално, ме уништи таа серија дефинитивно. Ја симнав и втора сезона, зашто ми е толку прекрасно крипи што не можам да не ја догледам. После овие драми, ќе мора да се репризира Фрејзер, да се задржи нивото сепак.
Од другите вести, комшијата веќе неколку дена го немам слушнато да се придерава ко психопат, или не е тука или е на нешто весело, во секој случај мирно е. :noze:

Kajgana Shop

На врв Bottom