Mr.HyPNoTiC
UnTraceable Guest!
- Член од
- 13 ноември 2007
- Мислења
- 1.450
- Поени од реакции
- 239
Избери тема каде што имаш големо познавање, пример Цртање, Филмови, Музика итн... Yoast e одличен плагин за On-Page оптимизација, но треба да знаеш го користиш бидејќи може да дојде до дупликат Titles, Meta Descriptions и Meta tags. Контентот т.е текстовите мора да ти бидат барем 80-85% уникатни т.е да не ти е блогот плагијат. Добри совети како за блогер може да најдеш на problogger.com. Читање на некој теми на BlackHatWorld.com може да ти помогнат т.е да се едуцираш од таму, но барај постари теми бидејќи во моментот има само исмејување на почетниците. Исто така ако може да најдеш некоја понова книга за СЕО би ти било доста од корист.Отворив вебсајт и моментално збирам контент и размислувам на дизајнот.
Од овие работи што ги пишувате, правите и заработувате знам 0.01 што е малце и што е трагично.
Имате некој совет за некој што сака да почне, ама има мал буџет за почеток, па е спремен да почне онака скроз од 0?
Значи сајтот повеќе ми е блог, се уште не знам дали да пишувам за една ствар или за повеќе. Дали е паметно сама да го пишувам контентот или да најдам некој попрофи. Читам дека за Вордпрес добар бил Yoast SEO плагинот за оптимизација, се согласувате или има подобар начин да се учи СЕО?
Би ценела реален одговор
Поздрав!