Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Одма жилет пиштол или најди автобус фрли се под него како тој така друга да сака а ти не можеш без него :tapp:
Нели сметаш оти е малко глупо тва шо си го напишал? Барем сега, тие денови...

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Нели сметаш оти е малко глупо тва шо си го напишал? Барем сега, тие денови...
Ја мислев саркастичен е... Иначе ништо нема да правиш само ќе си продолжиш со живеење на животот :)

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Го сакам, но тој е со друга..
Дали си имала секс со него?

Ако да, помини извесно време и тагувај по него. Потоа искористи го сето стекнато знаење за со следниот партнер да ти биде подобро. А следен партнер *ќе има*, сакала ти или не (ќе те ќарат, ако ти постојано бегаш). Затоа, барем свесно впушти се во нова врска, кога ти ќе бидеш спремна.

Ако не, тоа не била вистинска љубов, туку само занесеност. Помини некое кратко време и тагувај по него. Потоа искористи го сето стекнато знаење за со следниот партнер да ти биде подобро. А следен партнер *ќе има*, сакала ти или не (ќе те ќарат, ако ти постојано бегаш). Затоа, барем свесно впушти се во нова врска, кога ти ќе бидеш спремна.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Златна,ко јас да се читам,исто ко јас да го имам пишувано ова.
И тој што го сакав порано имаше друга,па што?нема да идат вечно бре девојко,ништо не е вечно,стави си го тоа во глава.
Еве пример,на брат ми од друшвото имаше еден пар кои заедно беа 4 години,вчера дознавам дека раскинале а беше повеке од сигурно дека ке се зедат кога тогаш(бар така збореа лугето)
Но ете јас се изненадив кога го слушнав тоа,бидејки го познавав добро другарот на брат ми но неговата девојка не(а имам разбрано дека е уфилмана девојка)тој можеше да си најде подобра од него,а јас верувај,долго го симпатизирав ама ете тоа е.
Е сега,не ти давам јас надеж овде,но потруди се да го заборавиш.
Најверојатно не е за тебе,ке си најдеш подобар.

А он знае дека ти го сакаш?
И да знае мислиш тек така ке ја остави неговата девојка?

A

Antigona

Гостин
Го сакам, но тој е со друга..
Не се разочарувај до толку де. Ако е со друга не мора да значи дека неа ја сака

Можеби е со друга, НО сепак тебе да те сака ................. мораш сама да си провериш :wink:

Ти текнува ли на песната од Кико ?? Еве ти дел од текстот и песната

Во глава ми ѕвони , шепотот твој,
Од сонот ме буди пак
Те барам до мене, залудно е,
со друга сум јас...

До мене спие, се буди до мене,
а нема да дознае
Дека во срце, те чувам јас тебе
Те гледам во сенките

Без љубов неа ја допирам
Тебе те сакам и сонувам
А ноќва пак
Со твојте усни ме бакнува
Јас вака не можам
Мисла ме убива

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
Тоа ти е живот, не добиваш се што сакаш, паѓаш и стануваш, боли, ама ќе помине, ќе се навикнеш ако ништо друго.
Судбината си игра со сите, таа е мало злобно дете :)

Член од
8 ноември 2010
Мислења
54
Поени од реакции
6
Тоа ти е живот, не добиваш се што сакаш, паѓаш и стануваш, боли, ама ќе помине, ќе се навикнеш ако ништо друго.
Судбината си игра со сите, таа е мало злобно дете :)
Мора да се челичиш, па следниот удар можеби ќе го блокираш. Се е стратегија.

Член од
10 септември 2009
Мислења
142
Поени од реакции
14
Немате попаметна работа одколку да лупате сеири на туѓи проблеми? И не и давајте лажни надежи, може неа ја сакал, а МОЖЕ не знае ни дека постои. Како и да е он си има женска, мое мислење е дека не треба да му даваш никакво дознавање, додека е тој во врска. Не е убаво да се расипува ничива врска или да се создаваат проблеми. Убаво ти рекоа дека тоа не е сакање, туку свиѓање, опсесија што и да е. Мој совет е моментално да почнеш да се интересираш за други машки, да го одбегнуваш него, како и разговорите поврзани за него. Па ако раскине он со женската, а ти уште имаш некои симпатии према него, можеш да си ја пробаш среќата. Како и да е најпаметно е да се фокусираш на други машки :) Не кажа ни дали се знаете, ни колку време е тој со женската, ништо подетално но тоа е мојот совет. Со среќа :)

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Немате попаметна работа одколку да лупате сеири на туѓи проблеми? И не и давајте лажни надежи, може неа ја сакал, а МОЖЕ не знае ни дека постои. Како и да е он си има женска, мое мислење е дека не треба да му даваш никакво дознавање, додека е тој во врска. Не е убаво да се расипува ничива врска или да се создаваат проблеми. Убаво ти рекоа дека тоа не е сакање, туку свиѓање, опсесија што и да е. Мој совет е моментално да почнеш да се интересираш за други машки, да го одбегнуваш него, како и разговорите поврзани за него. Па ако раскине он со женската, а ти уште имаш некои симпатии према него, можеш да си ја пробаш среќата. Како и да е најпаметно е да се фокусираш на други машки :) Не кажа ни дали се знаете, ни колку време е тој со женската, ништо подетално но тоа е мојот совет. Со среќа :)
Ај сеа.........јас не се согласувам нека си каже шо си има и никогаш да не се кае и мисле шо ке било ако било.И да, ако му е јака врската со таа и ако ја сака нема да дозволе едно "Те Сакам" од некој друга да му ја расипе врската освен ако тоа Те Сакам не му значи нешто.Јас сум за да си каже мош он го чека тоа мош не,мош ке биде нешто мош не,мош исходо ке биде катастрофален ама секогаш ке знае на шо е и нема да си легнува со помислата шо ке беше ако беше.

Член од
10 септември 2009
Мислења
142
Поени од реакции
14
Ај сеа.........јас не се согласувам нека си каже шо си има и никогаш да не се кае и мисле шо ке било ако било.И да, ако му е јака врската со таа и ако ја сака нема да дозволе едно "Те Сакам" од некој друга да му ја расипе врската освен ако тоа Те Сакам не му значи нешто.Јас сум за да си каже мош он го чека тоа мош не,мош ке биде нешто мош не,мош исходо ке биде катастрофален ама секогаш ке знае на шо е и нема да си легнува со помислата шо ке беше ако беше.
Добро тоа е твој став, јас мислам дека исходот ќе биде катастрофален. Како прво ако толку не им е јака врската, ќе раскинат брзо и она ќе си ја проба шансата, а ако стварно им е убаво, нема да раскинат а она ако признае, нема ништо да добие.

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Добро тоа е твој став, јас мислам дека исходот ќе биде катастрофален. Како прво ако толку не им е јака врската, ќе раскинат брзо и она ќе си ја проба шансата, а ако стварно им е убаво, нема да раскинат а она ако признае, нема ништо да добие.
Јас признавањето и искажувањето на љубов у мојо пост уопште не го поврза со добивка.Значи нека му даде до знаење дека ако и он има било какви најмали чувства за неа дека она е тука ....ама не за долго ......нормално да не дозволе да си игра ташак со неа.Не мора да добие нешто најверојатно и нема едноставно да каже шо има да каже каков и да исходо ке и биде полесно.Јбг мош хејтам се околу мене ама сум непоправлив романтичар.

Kajgana Shop

На врв Bottom