Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Поздрав
Да те прашам за еден совет идниот месец ми завршува договорот и сакам да го обновам и моментално сум збунет и незнам кој мобилен да го купам од следните 3:Samsung Galaxy s7 edge Iphone 6 I Huawei P9 може да ми дадеш совет кој да го купам фала однапред

Поздрав
Да те прашам за еден совет идниот месец ми завршува договорот и сакам да го обновам и моментално сум збунет и незнам кој мобилен да го купам од следните 3:Samsung Galaxy s7 edge Iphone 6 I Huawei P9 може да ми дадеш совет кој да го купам фала однапред
Се зезаш ? Сите се добри и се е работа по вкус но јас би земал ајфон 6S не обичната 6-ка туку 6s сепак се е работа по вкус.

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Како да го ажурирам телефонот?
Одам на тоа што е за ажурирање и ми вели не се пронајдени ажурирања а телефонот никогаш не сум го ажурирал а го користам веќе 2 години.
Huawei Ascend G510

Како да го ажурирам телефонот?
Одам на тоа што е за ажурирање и ми вели не се пронајдени ажурирања а телефонот никогаш не сум го ажурирал а го користам веќе 2 години.
Huawei Ascend G510

Јас што имам постари телефони(денес 2 години многу значат за телефон) исто така неможам да ги надградам. вероватно хардверот има ограничени можности па не го планираат за надградба

Поздрав
Галакси с7 еџ

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Me interesira dali znaete nekoe eftino mesto za popravka na displej galaxy s5...jas najdov edno mesto vo skopje 8000 bara.
Екраните се фул оргинали и нема да најдеш поефтино, таа цена се секаде со ситно плус минус

Najdov preku eden covek za 7300 den :D
Od prilika se dvizat od 8000-11500
Ама пази постои реплики под 8000 се такви а над 8000 оригиналот иако не мора да значи но за секој случај провери .

Najdov preku eden covek za 7300 den :D
Od prilika se dvizat od 8000-11500
Ама пази постои реплики под 8000 се такви а над 8000 оригиналот иако не мора да значи но за секој случај провери .

^
Нема реплика амолед+диџитајзер за Самсунзиве,затоа се скапички.

Може да е изваден од половен уред па затоа да го даваат за 7300.ден ,
а не за 8000-8500-9000.ден. која што е горе-доле стандардна цена.

Sent from my iPad using Tapatalk

За 2 месеци ќе се префрлам од VIP на Телеком и + сакам да купам нов телефон (Samsung A5). Е сега прашањето ми е, дали да го купам од Телеком(на рати најверојатно) или од мобилара? Од кои мобилари поточно? Колку гаранција има во мобиларите и која е цената на овој телефон во споредба со Телеком?

Вие што би препорачале? Ниеднаш не сум купувал од мобилари, заради тоа врска немам. :icon_mrgr:

Попустот што ќе го добиеш од Мобимак за договорот, е надокнадува разликата што ја билда во однос на мобилијарите.

Цел живот сум на Мобимак(16 години) и за истите пари за доплатата сум можел да земам од мобилијарите.

Гратис ти е одкодиран што ќе ти биди телефонот, и со 2 сим картички. Кога одиш на летовање, земаш нивна картичка и шибаш интернет на плажа.

Со телефонот од Мобимак можиш само да се сликаш(за селфи нормално):vozbud:

Јас има релативно восока претплата(неограничено кон сите национални мрежи, 200 смс и 3 гига интернет) а попустот ми е 4000 денари од телефон. за толку и се поскапи од мобилијарите

За 2 месеци ќе се префрлам од VIP на Телеком и + сакам да купам нов телефон (Samsung A5). Е сега прашањето ми е, дали да го купам од Телеком(на рати најверојатно) или од мобилара? Од кои мобилари поточно? Колку гаранција има во мобиларите и која е цената на овој телефон во споредба со Телеком?

Вие што би препорачале? Ниеднаш не сум купувал од мобилари, заради тоа врска немам. :icon_mrgr:
И јас размислувам да се префрлам од ВИП во Т-Мобајл ама се премислив бидејќи истата тарифа од ВИП и во Т-Мобајл малку слични но цената на Т-Мобајл е над 900 денари месчно ,а ВИП истата тарифа околу 750 денари па види сега . А да купиш телефон цената меѓу операторот и мобиларите е голема разлика значи поефтино ќе ти дојде по мобиларите одколку од операторот само по мобиларите ретко ептен ретко даваат на рати (поточно никогаш на рати)

Еве пример цените за самсунг А5 првото е од мобилара ,а второто е од операторот .

http://mobelix.com.mk/index.php/com-virtuemart-menu-configuration/samsung/a5-2016-detail
https://www.vip.mk/uredi/telefoni/-/gsm-advisor/Samsung/2190764/Galaxy+A5+2016/wHJmfp5aRq4m

Предлог види во iButik и Крале кое е член на форумов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom