- Член од
- 17 октомври 2011
- Мислења
- 14.620
- Поени од реакции
- 36.317
Па не си многу далеку од вистината - во два игра. Третиот е со Кевин Бејкон.Не, стар си ти.
За мене Траволта игра во сите 3
Па не си многу далеку од вистината - во два игра. Третиот е со Кевин Бејкон.Не, стар си ти.
За мене Траволта игра во сите 3
Мене Footloose ми беше бр1 и guilty pleasure (до душа не е класичен мјузикл туку музичка драма, но вклучува мноооогу танц и музика, па сеедно). И не само омилен мјузикл, туку и еден од омилените филмови со тинејџери ми е. На МТВ1 го репризираа 100 пати, го имам минимум 5 пати гледано. И римејкот од пред 3-4 години го гледав, ама слаб некако тој.[DOUBLEPOST=1473670065][/DOUBLEPOST]@wicked_1 е на ред за предложување (за прв пат), па му оставам простор до 20:00 самиот да пише кој филм го избрал и зошто баш него. Ако не се појави до тогаш (во што се сомневам) вечер јас ќе ви кажам кој е филмот кој тој го избра.[DOUBLEPOST=1473671914][/DOUBLEPOST]Да резимираме за Singin' in the Rain: десетмина го гледаа, меѓу кои и повратникот @Iceboy , а само тројца го испуштија @MyloXyloto и @Daedalus - прв и @Erich Zann - трет по ред . (Зарем само толку останавме? ). Средна оценка - 7,1.И јас не сакав мјузикли, и после го начекав Grease на телевизија. Сеуште ми е омилен мјузикл, субјективно, знам дека има подобри од него, ама Сенди и Дени Зуко <3
Може@Zlatikevichius Еј извинете што шитнав за овој, ме јебеа обврски, само конечно ми се ослободи време.
НЕ, не Precious, не, не!!!
Вака, филмов не само што го имам гледано, туку го имам и преведувано.
Тоа значи дека го имам гледано едно 50-100 пати. Може одма ривју да му здрвам или морам да поминуем низ пеколот пак?
>.>Од прва коа го видов постерот си викам апсолутен погодок напраил Викед со Anatomy of a Murder, таман да си репризирам класика..
Порано се вакви филмови гледав со нешто проблематични деца во посебни паралелки и генијалци професори ептен што допираа до нив и на крај ги вадеа на прав пат како примерни граѓани, а овој филм ништо посебно не ми отскокна од нив. Добро, интересно, онака да не си тупиш мозок, да видиш какви се не дешавки постојат и како живеат и се борат луѓето со животот. Јас работам со вакви случаеви и за жал сум видела и полоши сценарија и од ова..Clareece 'Precious' Jones: [Crying hysterically] Nobody loves me!
Ms. Rain: People do love you, Precious.
Clareece 'Precious' Jones: Please don't lie to me, Ms. Rain! Love ain't done nothing for me... but beat me... rape me... call me an animal! Make me feel worthless! Make me sick!
Ms. Rain: [Tears begin falling from her eyes] That wasn't love, Precious. Your baby loves you. *I* love you!
Може, иако при крајот филмот суптилно дава некој аргумент/оправдување за причините кај мајката вака да ги перцепира работите, сосема е свесна за случувањата, иако е на раб на непресметливост.Мајката.. Што да кажам. И онакво нешто може да биде мајка. И пошто јас редовно заборавам што се дешавало во филмовите, мислам дека кога ќе ми го спомнат филмот, само на неа ќе ми текне.
Ништо не треба да биде оправдување за сторени такви дела најмалку па свесност за случувањата. Не знам вие како размислувате, ете и за другата мајка од Artificial Intelligence ми кажувавте дека мајката мора да се сфати, имало причини.. Секое сторено лошо дело посебно спрема дете треба да се осуди и казни. И јас не ги сфаќам причините. Причина за да се молчи пред силување на дете нема. Ни па психички и физички да се малтретира. Не можам јас да и верувам неа на крај дека се тоа е вистина после се што видов. Што ми значат три солзи од чудовиште што се обиде да убие бебе?Може, иако при крајот филмот суптилно дава некој аргумент/оправдување за причините кај мајката вака да ги перцепира работите, сосема е свесна за случувањата, иако е на раб на непресметливост.
Child neglect секогаш треба да се третира како child abuse, поинакво толкување не треба да постои.