FILM CLUB (КРУГ 5) (204. Palmer: 28.10-10.11.2024)

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.478
Добро утро![url=http://www.4smileys.com][/URL][DOUBLEPOST=1472749065][/DOUBLEPOST]Сега нешто за филмот да кажам...
Филмов е за луѓе со ептен префинет вкус, да уживаат во него, а не како мене кога ќе дојдеше време за пеење и кореографии јас си гледав во моб или ги стопирав и им се смеев на фаците. Срамота. Дури и ги сликав...

Стварно ми е страшно досадно тоа пеењето и играњето, еве и на опера да ме однесе некој ќе се усрами со мене пошто ќе земам и ќе се смеам. Не се за мене такви работи, може некои убиства и истраги, ама ова дефинитивно не!

Сега малце контрадикторно, но со тоа погоре никако не сакам да кажам дека филмов не чини. Филмов си беше таман, многу бои, имаше и смешки, посебно гласот на таа и фацата на оној од погоре, имаше една женска во зелено фустанче со многу убави нозе, песни што ми влегоа во уво и ми свиреа во глава цела вечер, ептен ептен ептен интересен крај, музиката беше совршено синхронизирана со движењата, тоа секогаш го заприметувам (од том и џери ми остана така)... Глумата ми беше ептен чудна, ама ваљда дека е мјузикл беше така, и не сум гледала друг па не знам да споредам, ми сметаа сите тие кич фустани, со перја и некои глупи додатоци, дреч бои, божиќни џемперчиња.. Убаво искуство беше во секој случај, ама јас тука почнувам и завршувам со мјузиклите.
9/10
Не знам како да ја објаснам оценава...

Последно уредено:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.731
Поени од реакции
27.717
Not my cup of tea, sorry grande.
Ако сакав да гледам претстава или опера/балет, ќе одев на Broadway/МНТ.
Ова е се, само не филм за мене.
Не ги можам едноставно мјузиклите, и не ги можам.
Поминато му е времето на овој филм, не се гледа во 2016 година за првпат, па што сака нека е.
Солидна глума ајде да речеме, океј writing (иако без приказна) ама не можам бе мјузикл, не можам.
Интересна појава беше оној Космо.
И јас вајберосував Хоуп...
5/10

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
upload_2016-9-3_4-36-13.png
Како се нервираше само :pos:

Филмот ми беше забавен околу саат време, после тоа ептен зачестија со пеење и играње, пред тоа се трпеше некако, пократки беа, дури и интересно ми беше, а со тоа играњето и пеењето од 15мин ме уништија. Ептен се изнасмеав на ликот горе, а и Козмо ми беше многу интересен лик, од нив има оценка плус :icon_lol: 6/10

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
Singin' in the Rain. Прво си реков брука сум што го немам гледано. Кога го изгледав си реков силен и храбар си што го догледа. Воопшто не се навлеков на филмов. Никад не сум сакал многу мјузикли. Единствен мјузикал кој ми се допаднал е Moulin Rouge. Толку. А овој ми имаше глупа приказна, одвратна глума, се толку усилено и претерано...
Единствена светла точка ми беше песната на дожд, која навистина ја сакам и ја потпевнувам цел живот. Толку. Само поради песната од мене филмов добива една 3-ка. А себеси си давам 10-ка затоа што го издржив до крај.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.620
Поени од реакции
36.317
Singin' in the Rain. Прво си реков брука сум што го немам гледано. Кога го изгледав си реков силен и храбар си што го догледа. Воопшто не се навлеков на филмов. Никад не сум сакал многу мјузикли. Единствен мјузикал кој ми се допаднал е Moulin Rouge. Толку. А овој ми имаше глупа приказна, одвратна глума, се толку усилено и претерано...
Единствена светла точка ми беше песната на дожд, која навистина ја сакам и ја потпевнувам цел живот. Толку. Само поради песната од мене филмов добива една 3-ка. А себеси си давам 10-ка затоа што го издржив до крај.
Мислам дека прв пат комплетно се разидуваме со мислењата.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.731
Поени од реакции
27.717
утре нема нов така, уште ќе трае комињцево?
фак

W

wicked_1

Гостин
Еден од ретките класици што има вака слаба неконзистентна приказна, и чудно е како некои критичари мижат на ова.

Ама од друга страна не може да се замиже на тоа како е перфектно е егзекутиран филмов од камера до звук, па се до огромните изведби на Џин Кели и екипата кои со acting, singing & dancing го ловат гламурот на Холивуд низ сатиричен тон.
Nice. :kruna:

8/10

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Ај да се вратам назад јас во клубов...

Имам овакви „класици“ од пред 50-60 години кои сеуште не ми се гледани, ама малку по малку ги чистам.
Ми се допадна мене, не толку колку на другиве што ви се допадна, ама пак, ми беше забавен и ако нека го начекам по ТВ би го оставил да го догледам. Истиот проблем сме го имале сите, а тоа е танцот на Кели кој траеше 15 минути. Премногу, ама баш премногу траеше тоа. Освен тоа ми беше забавен, со доволно ниво на хумор, приказната е cheesy ама пак, до некаде и ром-ком треба да биде ова. Ме потсети на All About Eve, барем поради приказот на Холивуд позади камерите и што се може да се направи за да се дојде до славата.
7/10

И многу се смеев на сценава :)

П.С. Уште Lunacy и Once Upon a Time in the West и ќе направам еден пост со 3-4 реченици за секој филм и оцена, реков дека ќе ги изгледам сите :)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.620
Поени од реакции
36.317
Ај да се вратам назад јас во клубов...

Имам овакви „класици“ од пред 50-60 години кои сеуште не ми се гледани, ама малку по малку ги чистам.
Ми се допадна мене, не толку колку на другиве што ви се допадна, ама пак, ми беше забавен и ако нека го начекам по ТВ би го оставил да го догледам. Истиот проблем сме го имале сите, а тоа е танцот на Кели кој траеше 15 минути. Премногу, ама баш премногу траеше тоа. Освен тоа ми беше забавен, со доволно ниво на хумор, приказната е cheesy ама пак, до некаде и ром-ком треба да биде ова. Ме потсети на All About Eve, барем поради приказот на Холивуд позади камерите и што се може да се направи за да се дојде до славата.
7/10

И многу се смеев на сценава :)

П.С. Уште Lunacy и Once Upon a Time in the West и ќе направам еден пост со 3-4 реченици за секој филм и оцена, реков дека ќе ги изгледам сите :)
Кога ли ќе воведат „Love“ опција на Кајгана ко на FB? „Ми се допаѓа“ не е доволно експресивно. :love:

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.883
Поени од реакции
6.144
И јас се согласувам со повеќето тука, посебно со Дејан, Анон и Хоуп(чудна оцена бтв). Прв и најверојатно последен мјузикл. :) Дефинитивно не е my cup of tea.
Оцена: 6

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.620
Поени од реакции
36.317
Аман бре луѓе, зарем не сте растеле со Grease (Брилијантин), Footloose, Saturday Night Fever... па и скоро се од Disney / Pixar анимираните, налик на The Lion King, или Frozen, од поновите?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.731
Поени од реакции
27.717
Аман бре луѓе, зарем не сте растеле со Grease (Брилијантин), Footloose, Saturday Night Fever...
Не, стар си ти.
Јас растев со E.T., Flight of the Navigator, Oscar, Monkey Trouble, Jumanji, Village of the Damned...
Овие 3 што ми ги кажа, јас до ден денес мислам дека се еден филм „оној со танцот и музиката“.
За мене Траволта игра во сите 3 :D

Kajgana Shop

На врв Bottom