Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
кажи баш.., уште пак кога ќе слушниш дискурс, ракурс... тоа е веќе заслужно за катаклизма.Јас мислам дека земјотресот е казна од Госпот затоа што велат велат секад, никад и ондак. Посебно за ондак.
Eби му матер на држава кј шо ти е поканат пола државен врв и сите општинари за сликање (донација) на три ѓубретарски камиони, другите останати турни ме да кинисам, од кој на едниот му местет корпа за чистење снегби сакал да напоменам дека воопшто ни најмалку не сме организирани како држава за еве вакви ситуации а камоли и поголеми катастрофи како пример и поплавата каде однесе над 23 жртви и замислете нема одговорност.Верувам и вие како јас да во такви лоши моменти функционира некој систем од државата како би на сите телефони прати смс со првично известување на информација за непогодата како и некои помошни инструкции како да се однесува населението.Бесплатен wi-fi кој секогаш ќе биде активиран над погоденото подрачје како да погоденото население има контакт како со инстутуциите да побара помош па и истите контактират со своите најблиски.Брзи екипи кои веднаш ќе пружат помош на исплашеното население.Само за пример денес после вториот од 15.10 мин. земјотрес телекабел немаше интернет па се до пред некое време.Во вакви ситуации известување на населението е ПРВА задача на надлешните институции и уште еден пример каде МТВ денес дури во вестите 17.00 ч.спомна за земјотресот.Мора нешто посериозно да се превземе за во иднина населението да биде известено и со први насоки како и каде да реагира како би се спасило.
meooowwwHehehe isto ko da imam izbor da dojam ili ne heheh .. i od ednas ne se zamaram, na internet mi rekoa deka e ok, i have been cured..
daj kazete lek kako da se smirimeАбе ова дрма цело време по малку,од страв неможам да спијам мајку му.
Марш на спиење, мирно еdaj kazete lek kako da se smirime
Во рок од 5 сек тресење успеала да промаши правец? Замисли 30 да беаНа другар сестра му у паника почнала нагоре по скали да се качува, не надоле![]()
брат, паника праи заебани работи. Вториот пат дрма кај мене, го фрлам лап топ-от на страна со два чекори што се вика стигам до влезна врата со цел да излезам, вратата заклучена, трчам во дневна по клуч (зошто знам каде е секогаш) и наместо да се вратам да отклучам, се враќам у спална и престана да дрма. ХаосВо рок од 5 сек тресење успеала да промаши правец? Замисли 30 да беа![]()