Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Направивме доста грешки во одбраната, не е добро тоа. Игуаин одличен, така треба да игра напаѓач. Дибала не смееше да му додаде во таа ситуација, требаше да распали по голот 99% ќе реализираше. Не смее такви работи да прави, не ме интересира дали Игуаин дал гол или автогол си дале Сасуоло. Битно е шанса за гол да се материјализира, а Дибала ми се чини дека се штеди и дека го форсира партнерот му.

Ми се сере кога ќе видам изведуваме корнер и место да нафрлиме ние подаваме и топката иде дури до позади.. Ебем ти мајку нафрли повеќе шанса имаш така да дадеш гол...[DOUBLEPOST=1473531421][/DOUBLEPOST]Maло сумирање на утакмицава од моја страна...

Прва работа што ќе ја спомнам нема да биде за дебелиот туку за една подруга која за мене е загрижувачка, а тоа е Лихтштајнер... Ако е точно тоа дека на зиме ќе си бега (дека наводно спогодбено е тоа да не биде во списокот за ЛП), тогаш другари сме наебале.. Утакмицава е доказ дека кој кур ќе ни треба бек кој ќе нафрла или такви мајмунски ствари (читај Дани Алвес) ако назад е дупе.. Значи Дани е 0 у споредба со свис експрес за назад.. Баш свисов денес го глеав обратив голема пажња на него, и пресигурно делува во одбрана, некако секогаш го има на точно место, при крајот на текмата дури и од гол линија извади 1 топка (јез да мислам статива беше тоа ама сомнителна ситуација дали статива или Лихт ја извади)... Значи ме заболе дали не знаел да нафрли, дали не знае да подаде или да даде гол.. Си има луѓе задолжени за тоа, битно неговата функција прекрасно си ја игра (читај дефанзивец)...

Втора работа, се гледаат квалитетите на Босанецот кога игра АМЦ.. Јебеш му мајката, не е ова Пирло па да игра пред одбраната или кој ти знам курац.. Пирло си е диригент, се знаеше зошто е поназад, ради физичките слабости, ама Пјанич си е друга работа, си ја знае Алегри неговата вистинска позиција..

Е сега, третава работа ми е за свињата.. Што да кажам, после Трезегол, конечно имаме шпиц каде што максимално си ги користи шансите.. Се гледа бре луѓе дека мрсниов е класа напаѓач, знае со топка, знае да загради, да дрибла, да даде гол, сам да створи шанса, и ред други работи..

Четврта работа, можеме комотно со 2 постава во првенствово да играме...

И последно............ ЕДВАЈ ЧЕКАМ ЛИГА НА ШАМПИОНИ !!! :D :D :D

Последно уредено:
После македонскиот лаФ Љоренте, и Дибала ги покажа своите корени..
14222261_1491271584233399_7382124975991121970_n.jpg

Лихштајнер ја извади таа од гол линијата, општо одличен беше денеска, уште гол му недостигаше да даде од таа ситуацијата.

Прв натпревар заедно на Дибала Игуаин Пјанич, и одма многу шанси и огромен потенцијал, можевме уште 3 минимум али некако опуштено делуваа.. А во одбрана мора подобро, многу лесно ни влагаа во шанси.

Важно сме 3 од 3, а уште многу иаме до потенцијалот, така да задоволен сум како почињаме

Max Allegri tried to bring Juventus back down to earth after a 3-1 victory over Sassuolo, warning “all this praise is damaging.”

The Bianconeri maintained their 100 per cent record and the first half-hour was utterly dominant.

“For 27 minutes the team played very well, even if early on we allowed Matteo Politano a shot on goal, which made us realise we needed to defend more carefully,” the Coach told Sky Sport Italia.

“As we were 3-0 up, I think we all should’ve defended better, as the game could’ve lasted 45 minutes and instead it was in the balance for 96 minutes. Paulo Dybala had a good game and was improving at the end of the second half.

“The fact we hear every day that Juventus are super strong and will no doubt win the Scudetto, Champions League and any other trophy is damaging. It makes us lose sight of the reality of these situations.

“We conceded two goals from corners this season already and that is too many. There are moments in the game when we are in our own half and must defend well, without letting the opposition get away from us. We all have to work hard and cannot just take it for granted that the three at the back will take care of things.”

There is remarkable versatility in the Juventus midfield now with players like Mario Lemina, Sami Khedira, Miralem Pjanic and soon to come Claudio Marchisio.

“It was an objective, as we didn’t manage to rotate the midfielders as much. Pjanic likes more freedom and can roam, so the other two must move as a consequence. It’s good to avoid giving the opposition reference points.”

Gonzalo Higuain has scored three goals in the opening three games, so is he the hot bet for Serie A top scorer again?

“The important thing is that Juventus win the Scudetto, because over the last three years the Capocannoniere hasn’t won the Scudetto,” smiled Allegri.

Тоа е тоа што се бараше од дебелиот :) Сегде го има во шеснаесетникот, убаво се отвара, не себичи... ама ваљда му удрил некоја чврга на Дибала да му подава повеќе, затоа детето не шутираше накај гол кога беше сам со голманот :). Пјаниќ истотака искина, пасови ала Пирло, Кедира исто стуб во средината, Сандро и Лихт ораа напред-назад, Лемина имаше добар али скоро незабележителен настап. Одбраната стандардно добра... а за Џиџи, греота е да му се фаќаме за киксот, нека седи таму на стативите и попретпазливо во иднина :)

Уште еднаш, дебелиов вечерва искина, нека продолжи вака и во Европа :)

Искрено повеќе ќе ме боли ако замине Лихтштајнер, отколку што ме болеше што замина Погба, бидејќи ретки се таквите бекови ко свис експрес тешко да се најде замена во него, бидејќи во денешно време бековите се' повеќе се напаѓачки ориентирани...

Тоа е тоа што се бараше од дебелиот :) Сегде го има во шеснаесетникот, убаво се отвара, не себичи... ама ваљда му удрил некоја чврга на Дибала да му подава повеќе, затоа детето не шутираше накај гол кога беше сам со голманот :). Пјаниќ истотака искина, пасови ала Пирло, Кедира исто стуб во средината, Сандро и Лихт ораа напред-назад, Лемина имаше добар али скоро незабележителен настап. Одбраната стандардно добра... а за Џиџи, греота е да му се фаќаме за киксот, нека седи таму на стативите и попретпазливо во иднина :)

Уште еднаш, дебелиов вечерва искина, нека продолжи вака и во Европа :)
Лемина беше одличен како ДМ тоа и му беше работа колку топки исече само и стартови имаше баш беше одличен.[DOUBLEPOST=1473544203][/DOUBLEPOST]
Искрено повеќе ќе ме боли ако замине Лихтштајнер, отколку што ме болеше што замина Погба, бидејќи ретки се таквите бекови ко свис експрес тешко да се најде замена во него, бидејќи во денешно време бековите се' повеќе се напаѓачки ориентирани...
И за мене важи истото повеќе сакам бек кој е одличен во дефанзива него циркузант напред (јбг одсегакош го викам Дани циркузант а и мислам дека допрва ќе го јадиме брутот назад ЛШ поради него)

Последно уредено:
Mario Lemina in the first half: 32 passes attempted, 32 passes completed.He’s doing quite a good job stepping in for Claudio Marchisio to start the season, that’s for sure.

Mario Lemina in the first half: 32 passes attempted, 32 passes completed.He’s doing quite a good job stepping in for Claudio Marchisio to start the season, that’s for sure.
Пјаниќ не е толку ефективен како бокс-ту-бокс така да кога ќе се врати Маркизио сигурно Пјаниќ ќе игра последен. И в среда мислам дека ќе излезиме со Асамоа-Пјаниќ-Кедира

Пјаниќ не е толку ефективен како бокс-ту-бокс така да кога ќе се врати Маркизио сигурно Пјаниќ ќе игра последен. И в среда мислам дека ќе излезиме со Асамоа-Пјаниќ-Кедира
Како бе не е ефективен? Вчера додуша не играше бокс ту бокс туку advanced playmaker нешто измеѓу CM и AM и беше одличен од аспект на подавања, дриблинг, долги топки апсолутно се. Самоубиство е Маркизио да не игра на позицијата каде што е најдобар и игра најубо последните две години за да игра Пјаниќ кој никогаш нема таму играно освен натпревар два на припреми а е цела кариера одличен на левата страна од средината и највеќе прави штета како АМ тие се тиемпозиции, јас мислам ќе гледаме 4312 и 442 поќе него шо мислиме пособено во ЛШ само нека се врати стариот Маркизио.

Ако мислеше Лемина тогаш Лемина не ја игра улогата нит на Пирло нити на Маркизио туку си е класичен деструктивец во формацијата и од таја гледна точка статистички и играчки е одличен.

Како бе не е ефективен? Вчера додуша не играше бокс ту бокс туку advanced playmaker нешто измеѓу CM и AM и беше одличен од аспект на подавања, дриблинг, долги топки апсолутно се. Самоубиство е Маркизио да не игра на позицијата каде што е најдобар и игра најубо последните две години за да игра Пјаниќ кој никогаш нема таму играно освен натпревар два на припреми а е цела кариера одличен на левата страна од средината и највеќе прави штета како АМ тие се тиемпозиции, јас мислам ќе гледаме 4312 и 442 поќе него шо мислиме пособено во ЛШ само нека се врати стариот Маркизио.

Ако мислеше Лемина тогаш Лемина не ја игра улогата нит на Пирло нити на Маркизио туку си е класичен деструктивец во формацијата и од таја гледна точка статистички и играчки е одличен.
Самиот Алегри си кажа шо гледа во Пјанич. Не планира ни случајно да го игра фиксиран туку идејата е да има слобода на движење а останатите да се адаптираат на него. Целта е да нема референтна точка за противниците.

Пирло беше Пирло. Центар света заедно со два боксери околу него да го штитат а овај да сервира топки околу. Со Пјанич верувам дека ќе има малку повеќе динамика на играта. Од друга страна и Маркизио е еволуиран па може да учествува во креирање на игра а бонус и Кедира не е кршач па се очекува оваа средина да биди понепредвидлива.

Btw: Must Read
http://www.football-italia.net/91271/juve-yearn-champions-league

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom