Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Дали за да се запише Бази на податоци мора да биде положен Алгоритми и податочни структури или доволно е да биде слушан?

Кој е најтежок предмет на смерот ПЕТ?
Не ти е баш јасно прашањево, ама ајде ќе ти одговарам според мое мислење.

Прв семестар :
  • Структурно програмирање
  • Дискретна Математика 1
Втор семестар :
  • Објектно ориентирано програмирање
  • Дискретна Математика 2
  • Архитектура и организација на компјутери
Трет семестар :
  • Алгоритми и податочни структури
  • Компјутерски мрежи
Четврт семестар :
  • Софтверско инженерство
  • Оперативни системи

Од овие веројатно најтешки би биле болдираните.

Оперативни... иако тоа е индивидуално.

За мене оперативни беше најтежок предмет во 4те години студирање. И тоа не толку дека е тежок за совладување, туку и поради тоа што е многу обемен. Учи, учи, не се доучува. :D

Oвој семестар треба да ги запишам
1.дискретна 1
2. струкрутно
3. ком.мрежи
уште кои други два би ми ги препорачале како полесни
Ви благодарам многу :D

Јебига ми ја одбија молбата за 6ти предмет, сега уште едно прашање имам. Дали за да земеш од друг смер изборен треба молба нешто или да си го земам само? И некој ако може да каже нешто за предметот ИТ системи за учење.

Јебига ми ја одбија молбата за 6ти предмет, сега уште едно прашање имам. Дали за да земеш од друг смер изборен треба молба нешто или да си го земам само? И некој ако може да каже нешто за предметот ИТ системи за учење.
изборни од било кој смер од факултетот можеш да земаш без ограничувања.

Тежината на предметите е различна за секој студент,
Oвој семестар треба да ги запишам
1.дискретна 1
2. струкрутно
3. ком.мрежи
уште кои други два би ми ги препорачале како полесни
Ви благодарам многу :D
Од лесни предмети што некогаш ке ти користат:
Маркетинг
Интерактивни апликации
Лесни предмети:
Интернет програмирање
Вовед во интернет
ит системи за учење

Јас да сум на твое место би запишал маркетинг и интерактивни.

Почнувајки од учебната 2013/2014, студент запишан со партиципација на трошоците за студирање на прв циклус на студии, го губи статусот на студент запишан во државна квота и ги продолжува студиите со поднесување на трошоците за студирање (кофинансирање) ако:
  • не положил најмалку 50% од запишаните кредити во одреден семестар до почетокот на наредниот соодветен семестар (зимски, односно летен).
Ако во минатиот зимски семестар имам положено 3 од 5 предмети, а летниов семестар 1 од 5 дали според ова сега (зимски семестар) ќе ме префрлат во приватна квота или ќе ме префрлат во следниот летен семестар, доколку не положам уште 2 предмета?

Ова е стварно многу глупа одлука, може некој планирал да спрема одреден предмет во јануари(од летен семестар) и буквално немаше никакво известување за ваквата промена. Доста колеги вака паднаа во приватна квота. Ако толку е пренатрупан факултетот зошто ја проширија квотата на сите смерови?

Почнувајки од учебната 2013/2014, студент запишан со партиципација на трошоците за студирање на прв циклус на студии, го губи статусот на студент запишан во државна квота и ги продолжува студиите со поднесување на трошоците за студирање (кофинансирање) ако:
  • не положил најмалку 50% од запишаните кредити во одреден семестар до почетокот на наредниот соодветен семестар (зимски, односно летен).
Ако во минатиот зимски семестар имам положено 3 од 5 предмети, а летниов семестар 1 од 5 дали според ова сега (зимски семестар) ќе ме префрлат во приватна квота или ќе ме префрлат во следниот летен семестар, доколку не положам уште 2 предмета?
Јас како што сфатив, 50% од предметите од летен семестар да имаш положено до следниот летен семестар. Другото ми нема логика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom