- Член од
- 14 август 2008
- Мислења
- 2.441
- Поени од реакции
- 1.013
ili imas plata od 600-700 evra i vise kupi si i od 80.000 evra i vozi si ja!

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ili imas plata od 600-700 evra i vise kupi si i od 80.000 evra i vozi si ja!
Ako e taka togas izvini sto gresno sum razbral. imam veke toyota ali ne mi vrsi rabota zatoa prasav za audito bidejki go nacekav po evtina cena go gledav se kako so e so majstor i mi rece nit e skapo nit evtino za odrzavanje zatoa i prasav!Не си гo рaзбрaл дoбрo муaбетoт. Ауди Бмв Мерцедеси се луксузни кoли. Нoви oд сaлoн се сo пoчетнa ценa oкoлу 30000 еврa пa нaгoре. Нoрмaлнo декa се скaпи зa oдржувaње и немaaт некoјa цел дa им нaмaлaт пoтрoшњa туку приoритет им се луксуз и мoќнoст. Ти сo твoјaтa плaтa кaкo пoвеќетo oд нaс трбa дa oдвoи буџет зa кoлa штo ќе мoже леснo дa јa oдржaвa нa пoмaли квaрoви и редoвните сервиси ќе бидaт евтини. Сo плaтa oд 250 еврa мoжеш дa oдржувaш вo тoп сoстoјбa fiat,opel или некoе вoзилце вo тaa клaсa. Џaбе луксузoт aлo имaш кoлa кoјa не е технички испрaвнa ти светкa чек енџинoт a се немa пaри зa нa сервис.
Сакам да ја купам колава:
http://www.pazar3.mk/Оглас/Се-продава/Велес/Велес/ВОЗИЛА/Автомобили/BMW/1-серии/120/BMW-120i-M-OPREMA-2-KLUCA-SER-KNISKA-EDEN-GAZDA-05/2463667
Што мислите вреди за парите, до колку би можел да ја спуштам цената?
И што значи ова NOSI MOTOR SO LANCE DUPLI VANOS?
А дали често се случува да пукни ланче? И колку би коштала поправката за каишот и за моторот?ланче ѕначи дека нема ребраст каиш кој кога ќе пукни, се оштетува половина мотор. А двоен ВАНОС, значи дека моторот има варијабилно управување на тајмингот на отворање и затворање на вентилите, или во јавност попознат како Vtec кај Хонда колите. Во суштина се работи за сличен принцип, но во конструкција потполно различита технилогија(но ја вршат истата работа).
Овие ситеми даваат подобри карактеристики на мотот(вртат и до 8-9 000 вртежи) но знаат и да направат проблеми од аспект на кварливост.
Цената можи да се кажи само ако се види колата на лице место.
Има само една вистина во тоа што ти кажал мајсторот и тоа дека не е евтино... Знаеш дека тој мотор е V6 ? Што значи дека иде дупло ребрасти каиши, дупло затегачи , скоро па дупло уље отколку кај 1.9 или 2.0... Башка што ја имаа онаа позната кварлива VP44 пумпа. Таа кола не е за нашиот добро познат стандард. ОК е , моќна , агилна , иде како невреме, ама ако си со просечни примања брату избегни ја.Ako e taka togas izvini sto gresno sum razbral. imam veke toyota ali ne mi vrsi rabota zatoa prasav za audito bidejki go nacekav po evtina cena go gledav se kako so e so majstor i mi rece nit e skapo nit evtino za odrzavanje zatoa i prasav!
recisi nevozmozno lance da se skine, no imalo slucaj,ajde da receme 1 na 10000А дали често се случува да пукни ланче? И колку би коштала поправката за каишот и за моторот?
А дали често се случува да пукни ланче? И колку би коштала поправката за каишот и за моторот?
А колку би трошела оваа кола? И дали вреди да се намести плин и од каде е најдобро?
Едното ти е трипот, односно ,,дневна,, километража која можеш да ја ресетираш. Температурата не верувам да може да се ресетира, можно е сензорот за мерење да ти е за промена.Имам Мерцедес е290 ТД, компјутерот е се супер си кажва ко шо треба арно ама степените ми се заглавени на -38 (плаво квадратче).... можи некој да ми кажи како можат да ги ресетирам? И патем што се бројчињата на пр некни над вкупно поминати КМ ми пиши 156.8 КМ (црвеното квадратче) ?
Прегледај го приврзокот 155731
Фала![]()
Zdravo, sto mislite za Seat Leon 1.9 TDI 2006 godina, uvezen od Firenca, Italija, Realni 160 000km, 5600eu?