US Open 2016 (29.08 - 11.09.2016)

• Креатор на темата Креатор на темата Feisty
  • Време на започнување Време на започнување

Кoј ќе oсвoи?

• Вкупно гласачи
    41
  • Гласањето е завршено на .
Иво делува смешно покрај Нишикори, мака мачи да задржи сервис гејм. Тешко дека би се сменале работите, иако успеа да спаси брејк топка во последниот гем и води 3-2 во третиот сет. Првите 2 ги загуби рутински 3-6 4-6 со по еден брејк.

Баба Винчи ќе прави проблеми утре? Ако можеше лани ова време Серена да ја победи...

Баба Винчи ќе прави проблеми утре? Ако можеше лани ова време Серена да ја победи...
Кербер е во неверојатна форма и играта што ја игра не и одговара на Винчи. Лани беше друго со Серена, таа од време на време знае да западне во некои трансови и да се изгуби. Плус игра офанзивен тенис и со голема количина на грешки знае да поклони буквално цел меч.
Утре Кербер очекувам да ја излуди минатогодишната финалистка и да си обезбеди мирен пласман во полуфиналето. :)
Исто така Вознјацки би можела без поголеми проблеми да оди во полуфиналето преку Севастова, многу е поискусна иако моментално се наоѓа дури на 74тата позиција на WTA.
Сепак вистинскиот тенис треба да следи за 20тина минути, се надевам на одлична партија на Гришо. Згази го лигушот. :cool:

Тоа со психата го дупи секој слем. Лани со Фоњини на УС од 2-0 и 3-1 во третиот изгуби.
На АО годинава од 2-1 со Вердаско изгуби. РГ се откажа, Вимблдон не игра, УС пак добиен меч 4-3 30-0 утепан Пуиљ и пак успеа да заебе работа. Страшно
Лани Надал беше смешен на УС Опен, годинава на АО исто така беше смешен и тотално неспремен, ама сега беше во ок форма и не играше лошо. Изненадување ми е поразов и те како... Глеав и статистика, 50 и кусур винери Рафа, 40 грешки, исто и Пуј, по 156 поени двајцата. Реално мечот го решија 1-2 поени и малку подоброто играње на Пуј во клучните моменти. И покрај тоа што реков, дека Надал годинава на УСО имаше добра форма, сепак не е онаа правата, 100% да работи се. Изгледа не ме разбрал Фотос што сакам да кажам со повредата, јас не реков дека беше повреден вчера, него дека повредата/те влијаат на неговата самодоверба и лошиот форхенд. Рака на срце се подобро и подобро го удира форхендот, и самиот го изјавува тоа, останува да се надеваме дека нема да има фрки со зглобот на раката. Значи да резимираме, Надал вчера изгуби затоа што имаше подобар противник од него, не затоа што беше повреден.

Лани Надал беше смешен на УС Опен, годинава на АО исто така беше смешен и тотално неспремен, ама сега беше во ок форма и не играше лошо. Изненадување ми е поразов и те како... Глеав и статистика, 50 и кусур винери Рафа, 40 грешки, исто и Пуј, по 156 поени двајцата. Реално мечот го решија 1-2 поени и малку подоброто играње на Пуј во клучните моменти. И покрај тоа што реков, дека Надал годинава на УСО имаше добра форма, сепак не е онаа правата, 100% да работи се. Изгледа не ме разбрал Фотос што сакам да кажам со повредата, јас не реков дека беше повреден вчера, него дека повредата/те влијаат на неговата самодоверба и лошиот форхенд. Рака на срце се подобро и подобро го удира форхендот, и самиот го изјавува тоа, останува да се надеваме дека нема да има фрки со зглобот на раката. Значи да резимираме, Надал вчера изгуби затоа што имаше подобар противник од него, не затоа што беше повреден.
Абе тој не само на УС, него пола сезона од Монте Карло наваму игра скрос океј. На земја посебно еден мастерс и една 500ка освои. Eден пораз имаше од Енди, еден од Новак. РГ го почна брутално, најискрено и најобјективно освен од Новак не знам од кој друг ќе изгубеше и се повреди. Олимпискиве поминаа предобро и во сингл и во дубл, тука почна одлично... Штета за вчера мислам дека Гаел ќе го јадеше 100%.Не е спремен тој никогаш на слем скалп да напраи. Баш сакав да изигра со Новак и да го изедеше 3-0 не ќе ми беше криво, али тоа е.

Абе тој не само на УС, него пола сезона од Монте Карло наваму игра скрос океј. На земја посебно еден мастерс и една 500ка освои. Eден пораз имаше од Енди, еден од Новак. РГ го почна брутално, најискрено и најобјективно освен од Новак не знам од кој друг ќе изгубеше и се повреди. Олимпискиве поминаа предобро и во сингл и во дубл, тука почна одлично... Штета за вчера мислам дека Гаел ќе го јадеше 100%.Не е спремен тој никогаш на слем скалп да напраи. Баш сакав да изигра со Новак и да го изедеше 3-0 не ќе ми беше криво, али тоа е.
Ја исто бев убеден дека го тепа Гаел, а и сакав да игра 1/2 финале, што ради поените што ради нов дуел со Новак, без разлика што веројатно немаше ни до сет да дојде, сепак ми фалат нивните дуели.
Едини меч каде НАдал беше сјебан од повреда оваа сезона беше 1/2 финалето во Мадрид, каде што впрочем и се појави таа повреда на зглобот на раката. Само Рафа изјави дека не сакал да предаде, ипак играл пред домашна публика и појавувањето пред публиката му претставувало еден вид обврска и решил да игра. Иначе во мечот со Соуса прв пат ги осетил болките.

Солиден тенис во првите 3 гема на мечот Мареј - Димитров. Да се надеваме дека нема да потклекне Гришо како што често знаел. Иначе, последниот пораз на Мареј на тврда подлога беше во Синсинати финалето против Чилич, а претпоследниот во Мајами токму од Димитров во 3 сета.

EDIT : Ајде го зареков, ама пичка во душата како смечуваш со 5 км/ч топка која реално можеш да ја префрлиш со удар од подлогата надвор од цел стадион, тој му ја дава на рекет на Мареј и следниот смеч го лупна в мрежа.
ЈЕБИГА.

Нема што да тражи Григор со Енди. Го размонтира по брза постапка.

Последно уредено:
Нема што да теажи Григор со Енди. Го размонтира по брза постапка.
Лорензи имаше шо да бара, педер скапан глуп и грд. Еднаш во цела година се усра и го погодив јас минатиот пат во ден кога ниту еден тенис не зезна. :mad:

Мечот како да е пресечен со нож од моментот кога Димитров изгуби добиен поен на брејк топката...

Јаден човек е Димитров, јаден. Ни Валверде ни свети Валверде не може да му ја сменат главата скапана. А ова јадов Мареј све да му изнаебам што игра сега како дрогиран. Ако пичко, акооооооооо, само улрај come on цело време, ќе ти дое Новак у финале гроб ќе ти разебе. Едвај чекам недела жими се, да зеам пуцки и да уживам у порничот.

Moжно ли е овој Димитров толку многу од главата да си пати...

Можно ли е да е толкава гнида, гомно, педер овај Мареј да погоди се што ќе замисли. Уште не можам да заборавам како успеа проклетиот да зијани сет од Паоло Лоренци. Како тогаш му текна да мести за кладилници или беше благоретардиран во времетраење од 2 сати.

Ана Коњух! Девојче, шо напраи бе со 18 години кај ги извади овие сервиси, овие удари од основна ова е перверзија...Ко Серена да влегла у неа. Страшен потенцијал, страшна игра.
Винери 38-9, поени на прв сервис 30/35...

Ана Коњух! Девојче, шо напраи бе со 18 години кај ги извади овие сервиси, овие удари од основна ова е перверзија...Ко Серена да влегла у неа. Страшен потенцијал, страшна игра.
Винери 38-9, поени на прв сервис 30/35...
И за недела дена ќе изгуби од последната на ВТА. Жени...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom