Валон Бериша игра во СалцбургШто играчи имаат овие косовариве? Дајте да видиме..
Овие за некоја година и од Македонија ќе бидат подобри.Валон Бериша игра во Салцбург
Милот Рашица во Витесе
Амир Рахмани во Динамо Загреб
Берсант Целина во Твенте позајмен од Манчестер Сити
Албан Меха во Ал Наср
Алберт Буњаку во Ст Гален
Бернард Бериша во Анжи
Исто така има играчи што играат во солидни тимови како Касимпаша,Генчербирлиги,Луцерн,Нирнберг,Хајдук.
Одлично одиграа вчера против Финска. За неколку години ќе имаат доста добар состав.
Е ова ќе биди интересно,дали истите тие Албанци со потекло од Косово имаат право да играат за Албанија?..претежно во Швајцарија ерсте/Германија и Австрија цвајте врие од Албански играчи ..од нас сигурно се далеку поквалитетни,ние немаме играчи што настсапуваат во толку квалитетни лигиИмаат многу млади фудбалери по Швајцарија,Германија,Австрија .. Од Албанија сигурно ќе бидат појаки за максимум 2-3 години.Е сега младите играчи не се знае дали ќе одберат да играат за Косово,ама имаaт голем избор.
УЕФА Мафија.Од кај па сега Милот Рашица игра за Косово?
Баш летоска читав како дел од албанската јавност го пцуеше жабарот зашто не го земал у Франција.
како да не Северен Кипар бил во ФИФА [DOUBLEPOST=1473282014][/DOUBLEPOST]Ако знаете дека членки на фифа се и земји кои во основа и не постојат ова со косово кое е и колку-толку признаено е гола вода. Во фифа има членки како северен кипар или палестина, косово е ништо за нив...
зар Косово го глеаше наместо Албанија - Македонија?Се спасија финците синоќа, 2 пати гредата ги спасеше. Како и да е одличен резултат за Косово
Веројатно на хајтлајтсите видел,ама мене искрено посмешни ми се оние навивачката група Пилсат од Приштина..чекај сега малце,Косово игра историски прв натпревар во квалификации за големо натпреварување а тие во истиот момент одат во Скадар да ја бодрат Албанија?...WTF..зар Косово го глеаше наместо Албанија - Македонија?
Нема што да ти се смешни, тие се за репрезентацијата која игра под албанското знаме, во Косово живеат албанци, етнитет како косовари не постои.Веројатно на хајтлајтсите видел,ама мене искрено посмешни ми се оние навивачката група Пилсат од Приштина..чекај сега малце,Косово игра историски прв натпревар во квалификации за големо натпреварување а тие во истиот момент одат во Скадар да ја бодрат Албанија?...WTF..