- Член од
- 30 мај 2014
- Мислења
- 257
- Поени од реакции
- 293
По стара шема, вежбај по една мускулна група во денот и терај.Momci posle kratka pauza denovive ke se aktiviram pak vo teretana..
Mi zdosadi da vezbam gradi i triceps , grb i biceps ,ramo i noga ..
E sega ke vezbam 2 dena pa 2 dena odmor i se mislam da vezbam po 1 muskulna grupa..
Sto mislite dali e ok ili da vezbam po starata shema ??
Da druze ama po 12 casa na rabota sum..aj edniot den ke go propustim ,drugiot sum 3 smena i mislev da ne nema efekt posho bez son i slicno..ok vo sekoj slucaj fala za konsultacijataПо стара шема, вежбај по една мускулна група во денот и терај.
Ова кај што сакаш да вежбаш преку ден/два тие исто како два чекори да одиш напред, два назад, или чекор напред, чекор назад. Краен резултат тапкаш во место нели? Па на тебе е да одлучиш дали ќе одиш напред или во место
Да не работиш цајкан : ))) шала.на страна.Da druze ama po 12 casa na rabota sum..aj edniot den ke go propustim ,drugiot sum 3 smena i mislev da ne nema efekt posho bez son i slicno..ok vo sekoj slucaj fala za konsultacijata
Incline bench harder my friend.. Суперсетувај со decline pushups и тоа е чарето.Deneska prv pat se stegnav vaka I vidov kade sto e obelezano deka nemam NISTO.
Kazvete care poso maf mi e rabotata.
Sent from my D2403 using Tapatalk
Deneska prv pat se stegnav vaka I vidov kade sto e obelezano deka nemam NISTO.
Kazvete care poso maf mi e rabotata.
Според мене намален ефект ќе има ако вежбаш посебно, не комплицирај, осмисли си еден добар целокупен тренинг за гради, плус можеш да додадеш и преден потисок за рамо со шипка и ете ти.Da vezbam goren del vo poseben den, za da imat pogolem efekt ili nemat vrska?
За ова што му го објасни уште сликче да му ставеше и ќе беше таман.општо е познато дека горните градни мускули се вадат многу тешко на виделина,си бараат специфични вежби со правилна работа.
На коса клупа растегнувај бучици и кога ќе креваш и кога ќе дојдеш до над градите,гледај лактите да ти се малку подвиткани.
Кога ќе правиш на рамен бенч, гледај да спушташ повеќе кон вратот, а на кос бенч гледај да ги изолираш градите, пробај да ја сведиш помошта од страна на рамото на минимум.Da vezbam goren del vo poseben den, za da imat pogolem efekt ili nemat vrska?
Пак имаш некоја грешка во пресметките. Со овие бројки од јх п и м тоа се околу 2400 калории.Ја потсредив количината на храна од вчера и дојдов до нешто вакво:
Калории - 2900
ЈХ - 261г. (ваљда ќе треба да ги зголемам, пошо како што пратам по форумов, за умерена активност потребна е количина добиена од 6 x вкупна тежина (70), а тоа би дошло 420г. јх на ден.)
Протеини - 160г. (2.2г. x килограм тежина)
Масти - 83г. (1.2г. x килограм тежина)
Па сметам дека сум сасвим ок. Не мислам дека внесувам многу масти пошо како што гледав нормално е од 1-2 г масти по килограм тежина.
Дојдов до бројка од 2900 калории потребни за умерено качување на маса пресметани на следниов начин ( BMR x ниво на активност)
Е сега на ЈХ ваљда ќе треба да делувам со повеќе ориз и компири.
Е како го сметаш ова не ми е јасно.Пак имаш некоја грешка во пресметките. Со овие бројки од јх п и м тоа се околу 2400 калории.