За печен можеш со тефлонско тавче на рингла да средиш работа.На кој друг начин може да се прави стек, а да не биде варен? Пржен секако не доаѓа во обзир, за печен немам релна/скара![]()
За печен можеш со тефлонско тавче на рингла да средиш работа.На кој друг начин може да се прави стек, а да не биде варен? Пржен секако не доаѓа во обзир, за печен немам релна/скара![]()
Без ништо или малце вода?За печен можеш со тефлонско тавче на рингла да средиш работа.
не ти треба водаБез ништо или малце вода?
Ја гледам у теретана после тренинг многу луѓе пијат чоколадно млеко, а тоа се најчесто почетници или некој кој вежбаат подолго ама имаат слаби резултати. Ова што ти го кажале држи вода донекаде, бидејќи и јас знам дека мастите го отежнуваат абсорбирањето на протеинот. А и не ми е јасно зашто би пиел чоколадно млеко после тренинг ? да испиеш пола кило ке внесеш 16г протеин, 50г јх и 5г масти, а ќе го платиш повеќе од една доза whey + банана....Дечки денес после теретана паднавме на муабет со еден чичко кој е долги години во овај спорт и е доста едуциран. Многу темелно и добро ми објаснува последниве 2 години се што ме интересира како за исхраната, така и за програмите за вежбање. Премногу ми има помогнато.
Денес ме стави во двоумица по то шо ми рече дека чоколадното млеко не е корисно во бб и најдобро било да не се конзумира.
Го отежнувало абросорбирањето на протеинот, и инсулинот кога бил висок, тие не се искористувале за инергија, туку се наталожувале како масти, зошто веќе сме имале извор на енергија ЈХ.
Имам читано на 10001 форум, јт канали, стати... Скоро сите излегуваат со позитивни коментари и ефекти на чоколадното млеко исто како и јас што си оформив мислење дека е добро после тренинг да се конзумира. Дека не е добро исто имам читано мислења ама во премала количина...
Ме интересира ваше мислење околу таа теза. Има период од годината кога конзумирам чоколадно млеко, чисто информстивно ме интересира која фраза е НАЈТОЧНА, не дека ќе ми смени мислење јас и понатака ќе го пијам затоа што не навлегувам до ситници..
Ете нека биди чисто информативно, ме интересира ваше мислење.
Обично млеко > чоколадно млекоДечки денес после теретана паднавме на муабет со еден чичко кој е долги години во овај спорт и е доста едуциран. Многу темелно и добро ми објаснува последниве 2 години се што ме интересира како за исхраната, така и за програмите за вежбање. Премногу ми има помогнато.
Денес ме стави во двоумица по то шо ми рече дека чоколадното млеко не е корисно во бб и најдобро било да не се конзумира.
Го отежнувало абросорбирањето на протеинот, и инсулинот кога бил висок, тие не се искористувале за инергија, туку се наталожувале како масти, зошто веќе сме имале извор на енергија ЈХ.
Имам читано на 10001 форум, јт канали, стати... Скоро сите излегуваат со позитивни коментари и ефекти на чоколадното млеко исто како и јас што си оформив мислење дека е добро после тренинг да се конзумира. Дека не е добро исто имам читано мислења ама во премала количина...
Ме интересира ваше мислење околу таа теза. Има период од годината кога конзумирам чоколадно млеко, чисто информстивно ме интересира која фраза е НАЈТОЧНА, не дека ќе ми смени мислење јас и понатака ќе го пијам затоа што не навлегувам до ситници..
Ете нека биди чисто информативно, ме интересира ваше мислење.
Од "Бако" бадемите земи си најпроверена работа.Имаш и тазе и печени и солени и не солени, какви сакаш.Ако си од Скопје има на рекорд али има и по другиве градови (Прилеп, Битола, Охрид). Иначе да ти појаснам да не се збуниш ако не знаеш Бако не е маркет, него исклучиво врши продажба на апетисани и слични ствари.Ај и тука ќе си прашам
Има ли некој што јаде непечени бадеми редовно?
Од кај да земам најдобри, најтазе, крупни?
Пред неколку години земав од пазарчето Буњаковец, ама веќе го нема човекот.
Не го конзумирам често, али има периот од годината кога го внесувам, т.е кога сум на маса..Ја гледам у теретана после тренинг многу луѓе пијат чоколадно млеко, а тоа се најчесто почетници или некој кој вежбаат подолго ама имаат слаби резултати. Ова што ти го кажале држи вода донекаде, бидејќи и јас знам дека мастите го отежнуваат абсорбирањето на протеинот. А и не ми е јасно зашто би пиел чоколадно млеко после тренинг ? да испиеш пола кило ке внесеш 16г протеин, 50г јх и 5г масти, а ќе го платиш повеќе од една доза whey + банана....
Семките од тикви и индиските ореви се најефтини во Бако. А и Биокоскос имаат добра роба и се поопремени, Бако се повеќе џанк.Од "Бако" бадемите земи си најпроверена работа.Имаш и тазе и печени и солени и не солени, какви сакаш.Ако си од Скопје има на рекорд али има и по другиве градови (Прилеп, Битола, Охрид). Иначе да ти појаснам да не се збуниш ако не знаеш Бако не е маркет, него исклучиво врши продажба на апетисани и слични ствари.
Точно викаат.Некој искуство со кетогена диета? Веќе 2 дена ја правам и многу млитаво се осеќам. 28 дена имам за 1.5 кг да паднам за борба. Викаат првите 3-4 дена се најтешки а после се навикнуваш и се осеќаш топ. Искуства ?
Со оглед на утврдената тахикардија, најпрво би се ангажирал да го корегирам тоа, отколку физичкиот изглед. Тоа значи воведување на зеленчук, овошје и течности во исхраната што повеќе за почеток, потоа мултивитамини (не шумливи), Б-комплекс, омега 3 меки капсули или рибино масло задолжително. Времето кога јадеш нема врска, внесувај мали порции тврда храна со голема порција салата за да те засити како не би внел повеќе храна. И умерена активност во текот на денот од било каков вид. За цигарите си знаеш. Но, за почеток доволно е да имплементираш мали чекори за да не ти дојде премногу ем психички ем здравствено.Zdravo na site
Potrebna mi e pomos, na kratko ke objasnam za sto stanuva zbor se nadevam deka ke ima nekoj, koj ke mozi i ke saka da pomogoni.
Jas sum 25/186 imam 97 kg, sakam da namalam na tezina se trudam veke godina i pol i nekako tesko mi odi probuvav na sekakov nacin so dieti so trening itn no nekako tesko. MInatata zima odev redovno na trening 4 do 5 pati vo nedelata pravev i kardio vezbi po 15 minuti sekoj den do maj. Poradi odredeni pricini letoto nemozev da prodolzam sega sakam da prodolzam da treniram. No ovoj pat sakam da bidi pravilno vo sekoja smisla na zborot pocnuvajki od ishrana, pravilno treniranje pa do suplementi koi bi mi bile potrebni.
Za zal tamu kade sto odam da treniram nemame trener i nemam na koj tocno da se obratam kon rabotite. A taa teretana e edinstvena vo mojata okolina. Teretanata e 100% opremena.
E sega koga na prv pogled na nekoj ke mu kazam deka odam tolku vreme na trening sekogas se faka na toa deka najverojatno jadam premnogu poradi toa nemozam da simnam, no ne jadam tolku kollku sto imam kilaza jadam dva do tri pati vo denot, gledam najcesto poslednoto jadenje da mi bide pred 19 casot. Najcesto jadam stek przen najcesto, kompiri od sekoj vid osven varen, jogurt, ribi przeni, mleko so cornfleks, oriz, pire, testenini, seto toa go mesam so senf ili kecap. Mnogu malku pijam voda, caj voopsto ne. Ne jadam voopsto zelencuk.
I zavisnik sum od nesto blago vo denot
Pusam cigari, (sakam da otkazam ama strav mi e da ne se dozdebelam dopolnitelno)
Utvrdena mi e tahikardija i redovno primam tarapija.
Moite konkretni prasanja se:
Kako i na koj nacin mozam da ja sinmanm kilazata ?
Kako i na koj nacin mozam da go oformam svoeto telo ?
Kade i na sto da smenam vo ishranata ?
Dali mi e dozvoleno da zemam suplementi i kakvi poradi toa sto sepak zemam terapija za srce ?
I dokolku e mozno koi suplementi bi odgovarale i za sto ?
Odnapred blagodaram na vasiot odgovor