Huawei P9

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Немам намера да доловувам повторно зошто, кога веќе еднаш објаснив.
Си имаат и двата телефона предности и недостатоци. Лајтот има појака предна камера камера а послаба задна. Ноутот има појака батерија а има помала густина на пиксели на екранот од лајтот.
Се на крај се сведува на естетскиот изглед, со јачина сите веќе се тука некаде.
Плус тоа многу значи сервисната мрежа, ние го земавме лајтот од нептун и добивме осигурување од 1на година.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Си имаат и двата телефона предности и недостатоци. Лајтот има појака предна камера камера а послаба задна. Ноутот има појака батерија а има помала густина на пиксели на екранот од лајтот.
Се на крај се сведува на естетскиот изглед, со јачина сите веќе се тука некаде.
Плус тоа многу значи сервисната мрежа, ние го земавме лајтот од нептун и добивме осигурување од 1на година.
znaci NEMOSE LAJT da e u klasa so Noteot znaci NEMOZE dosta sporeduvate brojki na hartija...lajtot e dno

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Сеа негде читам дека P9 има Gorilla glass негде дека нема, што е вистина ? Демек од Хуавеи рекле дека користат Горила ама на многу спецификации не е нагласена.

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
И јас барав за тоа. Ни во Горила глас не е наведено дека имаат ставено на п9.
Но на јутуб има видеа за издржливоста на екранот и е на ниво со сегашниве флагшип телефони.
https://youtu.be/v8btJtTWZzU

Sent from my EVA using Tapatalk

Член од
14 февруари 2013
Мислења
584
Поени од реакции
704
Океј е P9 за цената, но според мене е километри позади Самсунг. Би рекол и дека нашиве оператори многу удараат на маркетинг на Huawei (дури и претерано).
Цената му е стварно оправдано поевтина во однос на Samsung-от.
Доколку би бил иста цена, никој не би бил луд да избере Huawei пред квалитет и бренд како Samsung.
Е сега добрата страна е што е добар и вреди за парите. Има одлични перформанси за парите, а нуди и квалитет.

Инаку камерата не му е ниту приближно добра како на S7. Задоволителна - да, но добра како на Samsung-от (како што некои велат) - НЕ!
На мене лично многу ми значи камерата на смартфонот.
Можам да кажам дека тоа со Leica е чист маркетинг, а што се однесува на depth of field, Huawei мора многу да поработи на bokeh-blur ефектот како и на ноќните слики. Понекогаш произведува толку лош bokeh ефект што ги прави предметите во позадина да изгледаат како да се цртани со молив. Ги изобличува и ги претставува на погрешен начин и делува дека сликата е вештачка. Разбирам дека се се мести и се штелува, ама ова им е дефинтивно до некаде пропуст.
Ноќните слики се тапа во однос на оние на Samsung.
И уште не се ослободиле од тие непотребни жолти тонови во фотографиите....како во задната, така и во предната камера.
Што се однесува на камера, S7 и Nokia Lumia 1020 се телефони со најдобра камера за мене.
Дисплејот ни блиску не е како на Samsung-от. Тука веќе Самсунгот нема конкуренција.
Материјалот на изработка, чувството во рака...едноставно не ми е тоа тоа...

Не дека сум некој екстремно голем Samsung фан, ама од реален поглед можам да кажам дека осеќам огромна разлика кога работам на овие два телефони.
За мене лично, Samsung-от повторно ќе биде најдобар телефон за оваа година. :)

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Океј е P9 за цената, но според мене е километри позади Самсунг. Би рекол и дека нашиве оператори многу удараат на маркетинг на Huawei (дури и претерано).
Цената му е стварно оправдано поевтина во однос на Samsung-от.
Доколку би бил иста цена, никој не би бил луд да избере Huawei пред квалитет и бренд како Samsung.
Е сега добрата страна е што е добар и вреди за парите. Има одлични перформанси за парите, а нуди и квалитет.

Инаку камерата не му е ниту приближно добра како на S7. Задоволителна - да, но добра како на Samsung-от (како што некои велат) - НЕ!
На мене лично многу ми значи камерата на смартфонот.
Можам да кажам дека тоа со Leica е чист маркетинг, а што се однесува на depth of field, Huawei мора многу да поработи на bokeh-blur ефектот како и на ноќните слики. Понекогаш произведува толку лош bokeh ефект што ги прави предметите во позадина да изгледаат како да се цртани со молив. Ги изобличува и ги претставува на погрешен начин и делува дека сликата е вештачка. Разбирам дека се се мести и се штелува, ама ова им е дефинтивно до некаде пропуст.
Ноќните слики се тапа во однос на оние на Samsung.
И уште не се ослободиле од тие непотребни жолти тонови во фотографиите....како во задната, така и во предната камера.
Што се однесува на камера, S7 и Nokia Lumia 1020 се телефони со најдобра камера за мене.
Дисплејот ни блиску не е како на Samsung-от. Тука веќе Самсунгот нема конкуренција.
Материјалот на изработка, чувството во рака...едноставно не ми е тоа тоа...

Не дека сум некој екстремно голем Samsung фан, ама од реален поглед можам да кажам дека осеќам огромна разлика кога работам на овие два телефони.
За мене лично, Samsung-от повторно ќе биде најдобар телефон за оваа година. :)
За ноќните слики зависи како гледаш на работите, на Самсунгот ноќните слики особено се премногу осветлени, да добро сликата е посветла но подалеку од реалната, кај P9 ноќните слики ми делуваат пореално. Има подобар баланс на боите. Сликите на P9 имаат исклучиво мал noise. Во Pro модот на сликање може да се вадат исклучиво добри фотки. Е сега прашање е колку обичен корисник би се замарал со такво сликање. Поверојатно дека почесто би сликал на Auto. Сепак главната предност се сликите на дневна светлина и можноста да се експериментира со фотографирањето со многути опции кои што се понудени.
Како и да е разлиите се во финеси, а ако се зема телефон за камерата мислам дека кој и да се земе с7 или п9, ќе вадат едни од подобрите слики што моментално некој смартфон може да ги извади. Можеби севкупно S7 и да има пдобра камера но за одредени фотографии мисалм дека p9 е подоброа. Кога ќе се земе и value for money, сигурно дека p9 е сосема добар избор за телефон, доколку освен основните фукнкици сакате и телефон со добра камера.
Дизајнот мислам дека е еден од подобрите моментално во конкуренција на флагшип телефоните. Прилично тенок, нема испакната камера а телефнот е целосно метал од позади.. Како за прв Huawei кој сака да игра во големата лига е доста добар телефон и сосема вреди за парите.

Последно уредено:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Пред 2 месеци разликата во цена беше 8.000 денари, P9 > S7, сега е 5.000 така да отпаѓа од игра P9 сем ако не сте ептен со лимитиран буџет. За да се исплати разликата мора да биде најмалце 6 - 7.000....

Се менуваат ептен брзо работите во андроид пазарот.

Член од
5 август 2016
Мислења
465
Поени од реакции
296
абе бегајте подалеку од самсунг, тоа е ѓубре невидено.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Јас имам P8,го користам едно три месеци и немам лош збор за телефонот.За тие пари е врв,камерата е гром,нема лагирање во ниту еден момент на телефонот.
Единствена маана му е тоа што нема повеќе меморија,ама може да се стави мемориска.
Добив и нов Андроид пред скоро две недели и немам замерки,лета телефонот.
Во самата апликација на камерата има и друга камера “професионална“ со сетинзи од професионални апарати и одлично се покажува,сега повеќе преку неа сликам и одлични слики вади.
Батеријата е сосем океј,мене ми трае буквално цел ден со вклучено вифи,со користење интернет,во тоа спаѓа фејс,инстаграм,тапаталк,камерата,видео.
Држи батеријата сосема океј.

Е сега P9 треба да е уште подобар ако се знае дека доаѓа со веќе инсталиран Андроид 6,го имам користено набрзинка едно саат кај другар и телефонот е секс,буквално.Мазен,андроиод лета,не лагира воопшто,се играат игри без проблем со јака графика,камерата е многу јака,па поради неа сакам да го земам P9,не е можно толку јаки слики да вади.

И пред да ме цитира некој,абе немаш користено ајфон,самсунг.Ок немам користено,ама не ме влечат тие телефони во никој случај.Попрво ќе користам Huawei или Xiaomi.Се е до вкусот,за тоа нема зборови.

Телефонот за парите си вреди,е сега што Шаоми има исто така јаки телефони за тие пари,тоа е друга работа.Следниот телефон ќе ми биде или P9 или некој од моделите од Шаоми.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.497
Поени од реакции
18.184
абе бегајте подалеку од самсунг, тоа е ѓубре невидено.
Не можам да се согласам со тебе, но ете како чиста случајност баш сега на Самсунг им се случува ѕверот од телефон Галакси Ноте 7 да експлодира при полнење и мислам дека се повлечени од продажба . Сепак тоа е сериозно срање кое ни доаѓа од гигант како Самсунг.

Kajgana Shop

На врв Bottom