Океј е P9 за цената, но според мене е километри позади Самсунг. Би рекол и дека нашиве оператори многу удараат на маркетинг на Huawei (дури и претерано).
Цената му е стварно оправдано поевтина во однос на Samsung-от.
Доколку би бил иста цена, никој не би бил луд да избере Huawei пред квалитет и бренд како Samsung.
Е сега добрата страна е што е добар и вреди за парите. Има одлични перформанси за парите, а нуди и квалитет.
Инаку камерата не му е ниту приближно добра како на S7. Задоволителна - да, но добра како на Samsung-от (како што некои велат) - НЕ!
На мене лично многу ми значи камерата на смартфонот.
Можам да кажам дека тоа со Leica е чист маркетинг, а што се однесува на depth of field, Huawei мора многу да поработи на bokeh-blur ефектот како и на ноќните слики. Понекогаш произведува толку лош bokeh ефект што ги прави предметите во позадина да изгледаат како да се цртани со молив. Ги изобличува и ги претставува на погрешен начин и делува дека сликата е вештачка. Разбирам дека се се мести и се штелува, ама ова им е дефинтивно до некаде пропуст.
Ноќните слики се тапа во однос на оние на Samsung.
И уште не се ослободиле од тие непотребни жолти тонови во фотографиите....како во задната, така и во предната камера.
Што се однесува на камера, S7 и Nokia Lumia 1020 се телефони со најдобра камера за мене.
Дисплејот ни блиску не е како на Samsung-от. Тука веќе Самсунгот нема конкуренција.
Материјалот на изработка, чувството во рака...едноставно не ми е тоа тоа...
Не дека сум некој екстремно голем Samsung фан, ама од реален поглед можам да кажам дека осеќам огромна разлика кога работам на овие два телефони.
За мене лично, Samsung-от повторно ќе биде најдобар телефон за оваа година.