Huawei P9

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Можеби сум смешна, ама пола ноќ не спиев од мислење :) Најверојатно сепак ќе биде п9+, не ми се свиѓа заобленоста.. Да постоеше нормален с7 5.5" немаше да имам дилеми :) наскоро ќе одам до Нептун и ако купам некој ќе пишам што сум одлучила (на крај со Ајфон може ќе се вратам.. :D ...)

Инаку преферирам flagship телефон само ради "ситници" кои повеќе или помалку "ненамерно" ги изоставуваат да ги спомнат. Мојов сегашен г8 е прекрасен телефон иако не е flagship, но за сумата која ја платив за него (точно пред една година, Т мобиле) 25 000 не очекував да нема gyro што да речеме, тогашниот flagship п8 го има. Моја грешка што не проверив, памет за друг пат. Кога зборуваме за телефони кои сепак се upper middle или high end во цената, ваквите работи играат улога, барем за мене.
А по дизајн Г серијата лично ми се поубави од П, но кај нас ги нема а ни Хуавеи не ги форсира нешто многу :)

..... И баш сега гледав, г9+ нема gyro, super amoled... Само дизајнот е преубав :)
Колку што гледам п9 плус има gyro и super amoled

Изгледа си читала за обичниот п9 за екранот.

http://m.gsmarena.com/huawei_p9_plus-7745.php

Sent from my EVA using Tapatalk

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
А да тркнеш и до мобеликс да разгледаш п9 е 24600 за таа цена имаш и лг г5. С7 еџ е 33800.И да не заборавам с6 еџ+ со 64гб е 29500.
Од ibutik го земав 24000 денари летоска. Нека провери таму, најефтини се.

Sent from my EVA using Tapatalk

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Super Amoled, не е само Super amoled, кај екрените има голема разлика од Samsung vs другите амоледи, - калибрација, распоред на пиксели, генерација на амолед итн. Но да не испадне дека убедуваме некого, тоа што требаше да се каже го кажавме.

Последно уредено:
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.857
Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
А вака реално сите, тие мали ситници што ги имаат flagship телефоните колку реално ги користите ?
Или па коа ќе прочитам дека некој како некоја предност на еден телефон зема што едниот телефон имал 4к екран а другиов имал помала резолуција, а се работи за екран од 5,5 инчи. Тие разлики на таа површина не се приметуваат, човечко око не ги приметува.
Или дали за некој херц процесорот е побрз или има 5 или 6 гб рам.
Разликите ќе се осетат во многу ретки случаеви ама во 99,9 проценти од кристењето тоа нема да се осети.
Едноставно тоа е маркетинг и продажба. Секој бренд во поновите модели мора да ги пумпа бројките во некои сегменти за да ги натера луѓето истиот да го купат за да има нешто поради кој истиот бил купен. Кој иначе би купил нов телефон ако новиот ги има скоро истите перформанси како тој што го има, без разлика што истиот корисник за неговото користење на мобилен телефон и не му треба телефон со такви перформанси.

Убаво пиша некој погоре коа бираш меѓу овие хај енд телефони земи си кој повеќе вака на прва ти се свиѓа бидејќи ако сме реални разликите во повеќето сегменти се минимални или непостоечки кога се работи за нормално користење на телефонот.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.847
Поени од реакции
21.652
дечки за P9 ми треба стаклена фолија, каде може да најдам ?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Не ти треба, само гледај да не го оставаш директно на предмети, или ако веќе сакаш/мораш дувај претходно. Прашината е број 1 непријател.

Последно уредено:

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
И јас барав денеска нема,маска ако ти треба има во Ледиком.
Како си задоволен од телефонов друже?

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.847
Поени од реакции
21.652
И јас барав денеска нема,маска ако ти треба има во Ледиком.
Како си задоволен од телефонов друже?
Маска и јас најдов во мобил електроник (карши симпо) на никлин, ама стаклена фолија која убаво налегнува на екранот и не остава луфта .... никаде. Поготово сега со nougat телефонот работи ептен флуидно, камерата со сите тие модови е прекрасна и за дневна фото е фантазија (предходно користев lg g4) фингерпринт скенерот лета и искрено сум презадоволен од изборот што го направив со телефонов :). На сето ова плус е што најдов моделче со плава боја која на телефонот му дава посебен шмек :D

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom