Фала брат ама незнам како да започнам.Јас сум секогаш искрена но секако знам да закашкам и ништо да не направам.Се плашам од игнорирање.Многу сум емотивна.
Кога му бев кажала еднаш џабе беше.Тогаш беа тие проблемите за кои спомнувам.Бев и искрена и се,мислев дека тоа ке ја променеше ситуацијата но гадно се излажав. Се што добив беа само солзи и страдање.
Се трудев да го заборавам и со други но срцето го бара само него.
![Тапшање :tapp: :tapp:](/styles/default/xenforo/emot/tapp.gif)
како да ме магепсал некако damn it.
Како што кажав единствен проблем е незнам како да го упатам во тоа што се случува околу нас а нема појма.Незнам како да започнам.
Сум ризикувала многу пати.Ама што од тоа:nesvest:
Појма нема колку го сакам:cry:
Немој да мислиш дека си погрешила што си била искрена! Никогаш немој да си помислила дека искреноста е лоша работа! Лоша е за оние луѓе кои бегаат од себе, оние луѓе кои не се познаваат доволно себе, кои не се почитуваат ниту себе, ниту пак другите. Немој да мислиш дека постои човек на светов кој не се палши од игнорирање, тоа е лага да знаеш. Секој сака внимание! Јас да ти кажам право цело време закашкувам, имам огромна дарба да ги уништувам работите, тамам се појави нешто супер јас одма пуууф го сечам од корен, не сакам, ама самото така ми иде
![Тоа е :toe: :toe:](/styles/default/xenforo/emot/toe.gif)
Типот кој што го сакаш не ја проценил добро, т.е. воопшто не ја проценил твојата искреност! Не ни размислил што си му кажала! Да му кажеш некому дека го сакаш и дека навистина ти значи е прекрасна работа, колку само е убаво кога од срце некому му кажуваш дека го сакаш искрено. НО човекот кој што му го кажуваш тоа не те разбрал што си му кажала, а тоа е навистина лошо. Премногу боли кога ќе му ги кажеш чувствата на некого, а тој или не знае како да реагира па ќути, или не е заинтересиран за тебе па ти вика ДОСТА МА и ти менува тема (да знаеш ова боли најмногу, оти после ова веќе немаш како да му објасниш што ти навистина чувствуваш за него, тој едноставно не е заинтересиран за тебе и него не му е важно ништо друго), има милион причини зш не те разбрал и тие му се познати само нему. Немој да се секираш за солзите и за страдањето мора да го поминеш тој дел, некои порано некои подоцно од тоа нема бегање, мора да поминеме низ тоа
. Мислиш дека си можела да се заштитиш себе?? НЕ, не си можела!
Се трудиш да го заборавиш?????????? Да го избришеш од мислите???? Мислиш дека така лесно ќе го избришеш? Во мозокот се ни е складирано и од мозокот нема бегање! Фаиловите се толку безбедно складирани дури и да се исплашиш на моменти што се информации има во твојата глава. Може да не помислиш на него во одреден период, но да го заборавиш нема шанси. Сите луѓе кои поминуваат во нашите животи оставаат траг, белег. Од сите нив си научила нешто, си забележала нешто кое кога тогаш ќе го примениш, безоглед дали ќе го поврзеш тоа со нив или :smir:
Доколку твоите чувства спрема него се искрени немој да мислиш дека така лесно ќе го тргнеш него од дневен ред! Ќе биде зезнато да знаеш! Ќе треба да помине доста време!
Можеби на типот му треба малку време да размисли? Можеби има други проблеми! Можеби едноставно не сака да биде со тебе. За љубов треба двајца, не може еден, еден не е доволен за ништо! Си разговарала со типот??? Те одбил???? Остави го маку раат, ако му значиш ќе ти се јави ако не помири се со тоа дека едноставно тој не бил за тебе, не викам да престанеш да го сакаш со овој интензитет, можеби со тек на време ќе ти дојде природно, кој знае!
Единствен начин да му покажеш што се случува околу вас е да седнеш и да му кажеш ти што си забележала, и да го оставиш него ако сака сам да сфати. Има луѓе кои не сакаат да знаат што се случува околу нив, удобно им е онака како што е, па сеедно им е дали партнерот или оној кој што е во врска со нив е таков каков што бил на почетокот или се променил. Се е навика или пак се плашат од промени!
Знам дека ова ти звучи лошо, ама да знаеш дека кога сакаш некого искрено не пости бламирање едноставно сакаш, само пази да не направиш нешто за што би се каела подоцна во животот!
п.с. мислиш дека некој не плачел од невозвратена љубов??? Не зезај овој проблем сега ти изгледа голем, чекај да видиш какви проблеми ќе имаш понатаму во животот.
п.п.с. АКО МУ ЗНАЧИШ НИКОГАШ НЕМА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОД ТЕБЕ!