Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Самиот факт што вакви дебати постјат само на форум а не никаде во реален свет (медиуми) говори дека сме ние дебилна нација. Ова нема везе за тоа дали е некој за или против. Тоа е колку сме ние здрави како (не)демократија.
ја мислев дека демократија е воља на мнозинство а не малцинство

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.110
Поени од реакции
1.396
ја мислев дека демократија е воља на мнозинство а не малцинство
Тука стои клаузулата дека кај нас никогаш немало ама баш никакво ни мислење ни најобична анкета така да кај нас не се ни знае дали повеќето се за или против тоа. Тоа мене ме фрапира. Постојат само да не кажам сељачки реторики на чуѓе без мозок. Кога секој во оваа држава ќе каже "Јас мислам дека..." и притоа нема никој да му впери прст е тоа е друго. Кај нас тоа никогаш не постоело. Јас држам дека Македонија треба да се направи таа легализација по примерот на Словенија затоа што едноставно тоа е логичниот чекор. Сите тие "стрејташи" што се многу паметни треба да знаат дека следен пат ќе кажат дека геј се грешници или некоја друга небулоза, во суштина таа поделба е направена во модерно време поради страв и незнаење и повикувањето на разни религии е.... Катастрофално глупо. Што побргу македонштината ги разбере суштинските значења на човековите права и слободи толку подобро. Се дотогаш сме робови сами на себе и ќе гледаме турски серии со силување кај што тоа е све ок.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Тука стои клаузулата дека кај нас никогаш немало ама баш никакво ни мислење ни најобична анкета така да кај нас не се ни знае дали повеќето се за или против тоа. Тоа мене ме фрапира. Постојат само да не кажам сељачки реторики на чуѓе без мозок. Кога секој во оваа држава ќе каже "Јас мислам дека..." и притоа нема никој да му впери прст е тоа е друго. Кај нас тоа никогаш не постоело. Јас држам дека Македонија треба да се направи таа легализација по примерот на Словенија затоа што едноставно тоа е логичниот чекор. Сите тие "стрејташи" што се многу паметни треба да знаат дека следен пат ќе кажат дека геј се грешници или некоја друга небулоза, во суштина таа поделба е направена во модерно време поради страв и незнаење и повикувањето на разни религии е.... Катастрофално глупо. Што побргу македонштината ги разбере суштинските значења на човековите права и слободи толку подобро. Се дотогаш сме робови сами на себе и ќе гледаме турски серии со силување кај што тоа е све ок.
За шо анкета?
Во Македонија има 2-3 геја, Коче, Боки 13 и то чупето режисер ли е или сценарист (Фифи си замина у Норвешка)
И сега за секои 2-3 луѓе прајме дебати и анкети и дали мнозинство подржува некои нивни абнормалности или настраности?
Да заседава влада и формира работни тела и групи за тројца граѓани кои бараат екслузивно само за нив промени во устави и закони?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.110
Поени од реакции
1.396
За шо анкета?
Во Македонија има 2-3 геја, Коче, Боки 13 и то чупето режисер ли е или сценарист (Фифи си замина у Норвешка)
И сега за секои 2-3 луѓе прајме дебати и анкети и дали мнозинство подржува некои нивни абнормалности или настраности?
Да заседава влада и формира работни тела и групи за тројца граѓани кои бараат екслузивно само за нив промени во устави и закони?
Фифи и Боки 13 не ја дефинираат целата ЛГБТ заедница. Ова што ти го збориш е спинување. Како и да е ти или било кој друг немаш право да оспоруваш права и слободи на други затоа што истите се дел од уставот и во тој поглед сите сме еднакви. Најголемото сквернавење за кое јас жалев е што преку ноќ нашиот устав се смени и го направи бракот експлицитно меѓу маж и жена. Јас како обичен човек се шокирав од поедини луди луѓе. Но проблемот е во таа структура. Тие генерираат тензија каде не треба. Самиот приод на многу тука е жалосен и искрено изгубив надеж дека ние некогаш ќе бидеме нормална земја. Прост пример кога во еден Белград имаше парада нешто што беше незамисливо а кај нас се збореше за геноцид... Јас се згрозив. Но тоа е демократија постојат секакви луѓе и мислења. Само кај нас е селективно и нема инклузивност. Мој личен став е дека ние сме бебе земја што тек ќе се распадне па нешто ќе се деси. Тоа ја отсликува и состојбата денес. За млада затуцана земја како нас мислам дека ова е максимумот за сега.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Let 3 не бил на геј дејтинг сајтовиве да види колку педери има. Он ги брои тие кај него во село, и ги преведува со овие фаци што се отворено геј пред камери. За него некој е геј кога пред камера ќе каже дека е. Не знам пред која камера кажал Летко дека е стрејт, ама би сакал да ја видам снимката за доказ, пошто вака како да верувам дека он е хетеро мужјак?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Фифи и Боки 13 не ја дефинираат целата ЛГБТ заедница. Ова што ти го збориш е спинување. Како и да е ти или било кој друг немаш право да оспоруваш права и слободи на други затоа што истите се дел од уставот и во тој поглед сите сме еднакви. Најголемото сквернавење за кое јас жалев е што преку ноќ нашиот устав се смени и го направи бракот експлицитно меѓу маж и жена. Јас како обичен човек се шокирав од поедини луди луѓе. Но проблемот е во таа структура. Тие генерираат тензија каде не треба. Самиот приод на многу тука е жалосен и искрено изгубив надеж дека ние некогаш ќе бидеме нормална земја. Прост пример кога во еден Белград имаше парада нешто што беше незамисливо а кај нас се збореше за геноцид... Јас се згрозив. Но тоа е демократија постојат секакви луѓе и мислења. Само кај нас е селективно и нема инклузивност. Мој личен став е дека ние сме бебе земја што тек ќе се распадне па нешто ќе се деси. Тоа ја отсликува и состојбата денес. За млада затуцана земја како нас мислам дека ова е максимумот за сега.
Многу гадлив бе ти, се те шокира и згрозува, него кај е та геј популацијата во македонија, ја само коче го гледам по ТВ дури и кога парадира во склоп на останати хендикепирани групи - маршира сам. Званично, во Македонија има 1 (еден) геј пошто ете Боки не бил.
Свои заедници и членство кое може и да се види во разни прилики имаат и слепи и глуви и со шеќерна болест и планинари и велосипедисти... па од време на време ќе ги видиме негде на окуп, од гејој, само коче е.

Е сега околу законите, за промена или измена или донесување на закон потребна е
или иницијатива на влада
или иницијатива на пратеничка група
или собрани 10.000 потписи на граѓани со кои се бара покренување на таква иницијатива.

така да педерите можат или преку свои преставници во влада или преку свои преставници во собрание или (ако неќат тие) можат да соберат 10.000 потписи со кои бараат некои свои екстра права.
Не знам шо се чека, само да се кукало а ништо званично законски не се превзема.

Член од
5 август 2016
Мислења
465
Поени од реакции
296
дали е точно дека педерите повеќе прдат, не може да се воздржат бидејќи мускулите на анусот им се ослабнати?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Let 3 не бил на геј дејтинг сајтовиве да види колку педери има. Он ги брои тие кај него во село, и ги преведува со овие фаци што се отворено геј пред камери. За него некој е геј кога пред камера ќе каже дека е. Не знам пред која камера кажал Летко дека е стрејт, ама би сакал да ја видам снимката за доказ, пошто вака како да верувам дека он е хетеро мужјак?
јас не барам никој нишо да ми признае
педерите бараат али не сами да ого остварат тоа туку некој друг да им даде како на хендикепирани лица. Камо сте да се соберете масовно и да влезете во дијалог со влада за некакви си екстра права кои ги барате.
Кај ви се дефилеа, кај ви се познати личности од спорт, бизнис, уметност, култура, политика.... да застанат со вас, камо академици професори спортисти, политичари доктори судии... кои ќе му дадат подршка на своите колеги по настраност?

Геј популација е спадната на еден анонимен на форум и коче кој тврди дека во македонија има 150.000 угнетени гејој.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
На внуците нема да им треба, мене ми треба.
Шкорпи ја немам потреба на никој да се докажвам дека сум нормален, немам потреба ни да носам посебни знамиња ни некакви ознаки на облека да кажам каков секс сакам, немам потреба ни да замарам други дал сакам да клецкам жени, оти сакам да клецкам жени, како е да клецкаш жени колку клецкам жени.
То е бремето на нормалната популација

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Шкорпи ја немам потреба на никој да се докажвам дека сум нормален,
Од кај да знам дека си реален лик тогаш? Ти немаш потреба, ние имаме потреба да ни докажеш.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Од кај да знам дека си реален лик тогаш? Ти немаш потреба, ние имаме потреба да ни докажеш.
Ти као геј и треба да бидеш несигурен и збунет и конфузен
Тоа е и очекувано од особа во такво стање

Kajgana Shop

На врв Bottom