Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Вториов тип да ска за all in е денес ама плускава не сум најсигурен...Ајс арена тешко освоива е али ќе видиме нека влезит :)
Не треба да биде и Минхен двојка со Знојмо?

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Poznavajki go Nuno od Valencia mislam deka vo Rim ke trgne zatvoreno iako mu treba gol na gosti bar za prodolzenie i tek vo 70+ ke se otvori. Mene mi ide na 0-2gola.
Villarreal nema da padne bez kursum taka da 1.38 da dadat gol e dobra kvota

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.271
Океј, почнува КХЛ.

Ко што спомна Ридлер претходно, СКА се убедливо најдобар тим сезонава и најголем фаворит за освојување. Имаат нов тренер, Олег Знарка, од NHL го доведоа еден од легендите во рускиот хокеј Павел Датсјук, а се засилија и со Тихонов по десно кој дојде од Череповец и Плотников по лево кој дојде од Кабаровск. Лани и 2цата имаа добри сезони. Во припремите играа одлично, демолираа на сите натпревари со по 5-6 гола минимум и направија права увертира на тоа што ќе се случува во Русија годинава. Верувам дека вака мотивирани ќе одат ол-ин на овој меч.
Трактор од друга страна, го сменија тренерот, сега тренер им е некој младич, ама тоа и не е толку проблем колку што е проблем голманската позиција каде немаат солиден човек. Против ваков напад на СКА ова ќе е голем хендикеп и треба да се искористи квотата.

Друго што ми фаќа ум на добра квота е Сочи - Динамо Рига.
Латвијците за малку ќе пропаднеа ко тим поради финансиска криза. Си заминаа скоро сите играчи и тренерот и имаат комплетно нов ростер за сезонава. Најсмешно е што немаат пари за тренер па за тренер беше назначен генералниот менаџер :P Тој досега нема никакво тренерско искуство.
Сочи се фаворити за влез во плејоф сезонава пред се поради гранитната одбрана што ја имаат. Во вакви услови, кога во гости им доаѓа смешен тим, треба лесно и брзо да дојдат до бодови.

Омск е меѓу фаворитите за топ3 во регуарниот дел во истокот заедно со УФА и Магнитка и денес имаат релативно лесна задача против Југра во која врие од играчи во години. Не вложуваат во смена на генерации и тоа ќе им се одбие од глава сезонава според мене.

Член од
17 март 2007
Мислења
801
Поени од реакции
508
За денес
сите француски од купот 0-2 гола
Монако-Вилареал 2
Рома-Порто 1

Комбинирано од утакмициве 3-4 тикети

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.962
Поени од реакции
9.593
Вториов тип да ска за all in е денес ама плускава не сум најсигурен...Ајс арена тешко освоива е али ќе видиме нека влезит :)
Со тие голмани Трактор не тераат далеку
Jokerit dobri se ovaja godina ?
Горе долу исти ко лани 3-5 место на запад по мене тука ке се

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Јас преходно пишав што ќе изиграм, ги пишав тие 3 (рома, омск, ска) и го додадов Реутер 1 (тенис) ако ме заебе 1,1 квота а све фатам ќе си пукам в колено.. Иначе ради тој мочан екстра тип затоа пишав 4 текми...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.825
Поени од реакции
115.894
од шо се истепаа пред гол кој да даде гол вермален добива црвен картон - џони логика
И јас го гледав мечот, Рома ги уби Порто до црвениот картон. Реално, што има врска што Порто 15 години по ред “се тепа“ во ЛШ кога во последниве 2 години се во пад, и тоа поприличен? А од друга страна Рома е во нагорна линија, секоја година се подобра и подобра. Можеби ќе пројде Порто, who knows, али Рома моментално е подобриот тим, без разлика на историја и се остало.

Друго што ми падна во очи е мечот Сатрал-Ебанкс. 1.50 на Сатрал, кхмммм. Ебанкс пред месец и кусур одлучи да се префрли во професионалци, а пред тоа беше колеџ играч. Го гледав на еден Челенџер, против Кигли, и искрено полошо нешто у живот не сум гледал. Има солиден сервис, али се останато е катастрофа. Игра еднорачен бекенд и секоја му е во трибини, не може терен да погоди од тој удар, на форхенд е добар ама ако му дадеш спора топка и ако има време да се намести, ако не и тоа го мава у трибини или мрежа. Очајно се движи, а Сатрал кој е познат како тенисер кој може да издржи доста долги размени без да згреши мислам дека нема да има проблем да ги материјализира недостатоците на Ебанкс.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.825
Поени од реакции
115.894
Нит е смешен нит интересен, безвезно замара и несакајќи ќе навлече некое наивно детенце да го одигра на тикет и да се заебе.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.962
Поени од реакции
9.593
Порто го има можеби најлошиот состав во последни па 15 години од кога ги пратам јас константно не дека Рома не ке ги плеснат колку шо коеф ми е за никаде

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.221
Поени од реакции
18.360
Avangard OMSK - 1&5+ 2.38

пори3ик тип
СКА 2и5+ 2.98 (СКА имаат убедливо најсилен состав годинава во КХЛ по мене покасно подетално ако можам )
Кои се овие СКА или не почнаа?

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Site gi napisavme ovie SKa ama slabo ... Ja gi igrav prvi do 3 gola i izgleda deka niedna ekipa nema da stigne do 3ka

Kajgana Shop

На врв Bottom