Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Ај сега нека дигнат 2 прста, покрај мене, сите што јадеа говна за Еди?
Мур е разликата, ни еден од четирите засилувања немаше да дојде во Јунајтед, ако не беше тој. Баји имаше изјава дека Јаја го убедувал да оди во Сити, така да и него немаше да го земеме ако не беше Мур. Секоја чест за трансферите, но Еди заедно со лудаците Мојс и Ван Гал се главни виновници за тоа што му се случи на Јунајтед изминативе 3 години.

Мур е разликата, ни еден од четирите засилувања немаше да дојде во Јунајтед, ако не беше тој. Баји имаше изјава дека Јаја го убедувал да оди во Сити, така да и него немаше да го земеме ако не беше Мур. Секоја чест за трансферите, но Еди заедно со лудаците Мојс и Ван Гал се главни виновници за тоа што му се случи на Јунајтед изминативе 3 години.
Прочитај ја статијата каде што е објаснето колку време Ед го спремал бекграундот за Погба па пиши пак :)

Прочитај ја статијата каде што е објаснето колку време Ед го спремал бекграундот за Погба па пиши пак :)
Хахах може да спрема тој што сака, ако останеше Ван Гал Погба немаше шанса да се врати. Џабе пробувате да го претставите како успешен, тоа може и кај некој ќе ви помине, кај мене нема шанса. Во 3 години, со буџетот што Јунајтед го има, со тим кој беше шампион во Англија, направија тим што не беше во првите четири две години. Држењето на клупа на пијаницата кога кој и да дојдеше на Олд Трафорд не понижуваше, можеби вие го заборавивте, јас нема во брзо време да го заборавам.

Хахах може да спрема тој што сака, ако останеше Ван Гал Погба немаше шанса да се врати. Џабе пробувате да го претставите како успешен, тоа може и кај некој ќе ви помине, кај мене нема шанса. Во 3 години, со буџетот што Јунајтед го има, со тим кој беше шампион во Англија, направија тим што не беше во првите четири две години. Држењето на клупа на пијаницата кога кој и да дојдеше на Олд Трафорд не понижуваше, можеби вие го заборавивте, јас нема во брзо време да го заборавам.
Ед им ги донесе сите фудбалери што ги сакаа прошлите менаџери, сем Бејл (за кого сите релевантни новинари велат дека понудил поголема сума од Реал) и Милер. Некои дури и ги преплати ко шо е модерно денес да се збори.
Мурињо го запрашаа после трансферот на Погба дали е задоволен од управата и рече да, задоволен сум НО мислам дека и тие се задоволни од мене затоа што јасно им кажав кои фудбалери ги сакам уште првиот ден и не се премислував по 100 пати. Што ти кажува ова? Дека ЛВГ и/или Мојс мењале мислења ко времево надвор за кого сакаат и таман си го завршил бекграундот за еден, ајде сега за друг играч, хинт Игало.

Нема врска тоа дали ќе дојдел Погба ако останел ЛВГ. Муабетот е дека Ед со Раиола остварувал контакти низ годиниве дека ќе зема негови клиенти и во случај да дојде до трансфер на Погба како би изгледале процентите и колку би сакале Јувентус. Мурињо е со Мендеш поврзан, нели ќе беше полесно негови клиенти да се земеа летово? Еве наместо Погба или Мики, Џејмс Родригез? Секако дека е полесно да се работи кога имаш име како Мурињо за менаџер ама и така треба да завршиш бекграунд ворк околу агентите. Во спротива, мулиња ќе седеа како ЦЕО на Манчестер, Барса, Реал како што седат по нашиве институции. Затоа ти велам прочитај си, убаво е објаснето.

П. С. Да бидеме реални, Погба дојде заради платата и зошто Раиола му го испра мозокот, исто како што му го испра кога замина во Јуве. Ќе се десеше такво нешто да не успееше управата да го "купи" прасето? Сигурно :)

Има вистина во делот за ЛВГ ама Ед Вудвард му ги изнакупи сите играчи што ги побара без разлика колку плаќаше за нив. Сети се дека првата година му ги донесе Ди Мариа, Фалкао, Шо, Блинд и Ерера а па за претходнава да не збориме уопште.

Па ова зборам, се што побараа им донесе, освен тие двајцата. А од изјавата на Мурињо све мислам дека премислување делот му беше за Мојс зошто фанови на Евертон зборат за него дека бил Dithering Dave. Јас му замерувам само што не го шутна Мојс побрзо. Ај ова со ЛВГ барем ФА освоивме, имаше голем притисок зошто немавме 12 год освоено.

Па ова зборам, се што побараа им донесе, освен тие двајцата. А од изјавата на Мурињо све мислам дека премислување делот му беше за Мојс зошто фанови на Евертон зборат за него дека бил Dithering Dave. Јас му замерувам само што не го шутна Мојс побрзо. Ај ова со ЛВГ барем ФА освоивме, имаше голем притисок зошто немавме 12 год освоено.
Ма каков ФА Ван Гал го уништи тимот, Јунајтед никогаш не играл полошо.

Се тргна медиумскиот товар од плеќи, секоја утакмица од ФА што ја игравме задњи 5 години мораше да биде најавена во медиумите со податокот дека не сме освоиле од 2004 и дури и во изјавите на Руни, Керик и остали староседелци почнаа да се јавува тој факт. Заради тоа зборам, инаку дека заслужи и тој корпа, заслужи.

Далеку од тоа дека го уништил тимот Ван Гаал, да не беше он Моу ќе си имаше сеуште работа со Клеверли,Андерсон и сличен тип на играчи.Да бидеме реални Ван Гаал иако малце ја заеба рабоата прошлата сезона, ама го среди тимот го купи Марсијал,ги промовираше Рашфорд,КБЏ,Менса и Туанзебе мислам не ме држете за збор.Значи одлично го измоделира тимот за да наредниот менаџер да може да си го доврши по свој мерак.

Ако збориме кој го уништил тимот, тоа сигурно е Мојс и никој друг.Исто може да се рече дека Саф и Сер Боби можеа доста да го заебат клубот со желбата да го постават Гигс место Моу на клупата.

Е ете, уште еден мал детаљ кој смени многу, убаво му текна на @Shteff Mathers САФ и Боби беа за Гигс, Ед за Мурињо.

Тоа во ред е што работел долго време на односот со Риаола, али не знам како би го убедил играчот да игра рецимо за Мојс. :D
Имаше Мурџо импакт врз трансферите, заслужува кредит за тоа.

Тоа во ред е што работел долго време на односот со Риаола, али не знам како би го убедил играчот да игра рецимо за Мојс. :D
Имаше Мурџо импакт врз трансферите, заслужува кредит за тоа.
Воопшто не сакам да го негирам тоа, реков. Ама Мурџо нели го бараше Погба и во Челзи лани, зошто не носи Погба плав дрес? :) Ете истиот менаџер, актуелен шампион, плус ЛШ опција, плус Лондон како место за живеење, сон комбинација. Или тешко е да се кине коса со Мендеш и Раиола? Е тешко е ама малку се дава пофалба за сите тие заднински работи.

Не претерувај сега. Тимов што го има Мурџо е темелен врз тимот на ЛВГ.
Дајте кредит кај што е заслужна. Транзицијата што требаше да ја напрај Мојс, ја напрај ЛВГ година подоцна а тимот беше во ужасна психичка состојба. Буквално проблемите беа туенати под тепих од Мојс и почнаа да трујат кога презеде лвг.
Втората сезона беше разочарување али баш таа сезона се поставија темелите на новиот Јунајтед. ФА е голем плус во така мизерна сезона. Слободноста на Мурџо повеќе влијаеше за негов отказ отколку позицијата во лигата.

Воопшто не сакам да го негирам тоа, реков. Ама Мурџо нели го бараше Погба и во Челзи лани, зошто не носи Погба плав дрес? :) Ете истиот менаџер, актуелен шампион, плус ЛШ опција, плус Лондон како место за живеење, сон комбинација. Или тешко е да се кине коса со Мендеш и Раиола? Е тешко е ама малку се дава пофалба за сите тие заднински работи.
Тоа не може да знае никој. Може да се прашуваме сега и зошто не носи бел дрес али не е тоа поентата. Да искешираше Челзи како што искешира Јунајтед можеби и ќе носеше. Пример, Цеск носи плав дрес, оти не го зема него Ед кога го бараа Мојс/Лвг? :)

Тоа не може да знае никој. Може да се прашуваме сега и зошто не носи бел дрес али не е тоа поентата. Да искешираше Челзи како што искешира Јунајтед можеби и ќе носеше. Пример, Цеск носи плав дрес, оти не го зема него Ед кога го бараа Мојс/Лвг? :)
Мојс го бараше Фабрегас ако добро памтам ама тука факторот си е до Мојс, кој сакаше со него да работи... Затоа велам никако не сакам да го негирам факторот Мурињо ама се виде колку моќен играч е Мурињо на трансфер пазарот ако нема кој да му верува и да му ги реализира идеите и финансиски и преку контактите. Тоа сакам да кажам :) Не е воопшто лесно две змии како Мендеш и Раиола да ги држиш среќни и да пазиш да не ги расипеш односите со нив.[DOUBLEPOST=1471795421][/DOUBLEPOST]Ван Гал ни донесе одлични играчи и ги исфрли Црвен Крст кретените кои се шлепаа на грб на клубов со сезони без да имаат никаков придонес. Таа работа како и писмото кое го напиша за навивачите на Манчестер докажува колку голем човек е, настрана инатот и дека заврши добра работа со кадарот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom