Кошарка Рио 2016 - машки турнир

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои златото?

• САД

Гласови: 46 55,4%
  • Шпанија

Гласови: 1 1,2%
  • Франција

Гласови: 3 3,6%
  • Литванија

Гласови: 3 3,6%
  • Австралија

Гласови: 4 4,8%
  • Србија

Гласови: 24 28,9%
  • Аргентина

Гласови: 2 2,4%

• Вкупно гласачи
    83
Чудно ми е вака да се „потресувате“ за туѓи репрезентации. ОК, можам да разберам одредени симпатии, ама до толку... Затоа и прашав дали имате српско или хрватско потекло.

Трупер е хрват сигурно, пошто тие се католици а ми нема логика некој `наш` да се пали така на нив ко што кумановците се палат на Србија.
Па уште `ние` вика, `нашите`. :pos:

Трупер е хрват сигурно, пошто тие се католици а ми нема логика некој `наш` да се пали така на нив ко што кумановците се палат на Србија.
Мене ми нема логика Албанците од Македонија да ги сваќате кога се палат на Албанија, а да ви нема логика кога Србите се палат на Србија[DOUBLEPOST=1471620075][/DOUBLEPOST]
Ај сеа не ми кажувај што имало по медиумите кога само хрватски новини и портали :Dчитам. Нашиве само ако има некоја ептен битна дешавка ги отварам.
Насловна на вечерњи една до друга се пораз на ракометарите и пораз на кошаркарите и ништо друго.
На јутарњи прогласија црни четвртак и заедно ги споија поразите на ракометарите,кошаркарите и на Заниновиќ што прими удар во последната секунда.
На 24 сата не памтам,но мислам дека имаа како јутарњи насловна. Пред утакмицата само на вечерњи видов дека имаше објава дека Србите провоцираат дека Шариќ и Петровиќ биле нивни. Веројатно и на другите ја пренеле,но само овие ја закачија како битна вест. Се друго беше стандардна најава на четврт финале и идеше паралелно со се друго што се случува.
На форумите главна дискусија е помеѓу тие што рејџаат на Симон и Аца и тие што ги бранат. Темата за утакмицата веќе падна доста доле.
На другите теми се коментира проклетиот ден и како сепак најмногу го разочарале ракометарите затоа што од нив се очекува најмногу. Тоа е горе-доле главна тема на коментарите.

Еуфорија и пумпање со изјави речиси исклучиво од ваша страна доаѓаа. Не знам што очекуваш Петровиќ да каже ? Прв беше во група на смртта си има право на такви изјави. Играчите беа напалени,но ако ги пратиш од пред 3 месеца ќе приметиш дека во просек имаат повеќе од 1 техничка на утакмица, на секој кош цела клупа влага на терен, прават фрки со сите (на Богдановиќ мамата му ја ебаа вашите и пред да допре топка, 3ца со по 5 лични и 1-2ца со 4 имавте и уште да не го испровоцираш). Нив најмногу ги боли испаѓањето.Испаднаа во 1/4 финале од најголемиот ривал за многу малку. Нема спортист кој што нема да го боли,посебно Укиќ кој што го одигра најдобриот турнир до сега и на кого ова му е последна шанса за голем резултат во кариерата.

Јавноста не е до толку разочарана. Секако дека постои одредено разочарување како и после секој пораз,но би се изненадил колку е мало.
Проста причина затоа што направија многу повеќе од што се очекуваше од нив и се бореа до крај до последен атом на силата. Друга работа што помага е тоа што поразите од синоќа ги компензираа ватерполиситите, едриличарите и атлетичарите. Ова е убедливо најуспешна Олимпијада до сега.
Брате католички јас таков впечаток добив од коментарите на јутарњи ли беше вечерњи ли беше појма немам па тука се спомнуваа олуји, вуковари, трактори, туѓмани, шешељи, аркани и други глупости пропратни кои смо веќ навикнати да читамо, а и по аналогија ние да изгубевме веројатно немаше да заспијам, бидејќи важите за најголем (најомразен) ривал, а можеби си и во право можеби веќе навикнавте 16-ти по ред пораз :icon_mrgr: , спортски поздрав брате католички :)

Не рчкај темата за Кумановци не сите од Куманово се палат на Србија мило ми е кога успеваат ама не де палам како членот погоре без генерализации

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Јес да сме фул со Делии во Куманово кои се србомани, ама не се сите србомани бе, имаме симпатии према Српската кошаркаркса репка и остали репки на ОИ, кој ни е крив ние што сме трупци :D

Отиде првото полувреме од баскетот на МТВ... одбојкава уште трае,а после неа има и вести шо ќе траат сигурно пола сат.Да не збориме дека и комбиниран пренос ќе има пошо ракометариве играат полуфинале исто... ББЦ му е мајката.

Во големи гомна Америве, КД 3 фаул.

Многу офанзивни американцитее имаат,тоа ја прави разликата.

Добро бе колкави идиоти се шпанциве :facepalm: 3 технички грешки во едно полувреме против САД. Абе кај не ти одат 3ки, кај те рушиле со офанзивни сккови па уште технички ти фалат. Треба се перфектно да изиграш и пак нема гаранција дека ќе ги тепаш овие[DOUBLEPOST=1471634457][/DOUBLEPOST]
Во големи гомна Америве, КД 3 фаул.
Немаат гајле бе. И да не му оди него (еве и да не е во игра) ќе му тргни на Кармело. Ако не му тргни и него ќе му тргни на Томпсон итн.

Јес да сме фул со Делии во Куманово кои се србомани, ама не се сите србомани бе, имаме симпатии према Српската кошаркаркса репка и остали репки на ОИ, кој ни е крив ние што сме трупци :D
А Бугарите и бугарското клубче ;)

Ваква Америка ако не можат да победат,значи никогаш нема да ги победат.

Диандре Ѕвер!!! и Клеј тивок убиец...
Имаат американците секогаш играч на кој му иде вечерта и може да го реши противникот.

Србите најдобро се држеа со Американциве и Србите ќе треба да се пресметаат со нив во финалето.Шпанциве буквално се посраа со шут и еден куп неискористени шанси.Сеуште не изгледаат толку несовладливо Американциве за да се каже не можеле,па затоа изгубија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom