Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Колку и да не ми фаќа око играчов, пристапот на управата е за пофалба.

Без разлика на цена решени се по секоја цел да донесат играч во кого гледаат апгрејд на тимот, на ова се друго е споредно за нас како фанови.

Со математиките кој колку вреди, калкулации, споредби и реални пазарни вредности останува да се занимаваат малите клубови.

Искрено ја у овој не гледам типичен трансфер на наша Управа, повеќе ми изгледа на Контева желба, се знае ние какви дефанзивци купуваме :D
Од една страна ептен ми е мило што сакат да му исполнат желба и ќе му го донесат ама бе за 60 милиони овој воопшто не ме импресионира.

Кулибали-Зума цврст тандем,од наредна сезона секако. Сезонава Тери и Кејхил според мене повеќе ќе добијат минутажа,а и со оглед на тоа дека ова сезона може да му биде и последна на двајцава.

60 милиони да му ебеш матер да му ебеш много е , од другу страну па подобро такој него да не земемо никога...

Кулибали е добар стопер.
Ама неверојатна е неговата цена од 60 М. Трансфер без логика со оглед на цените исто како Погба, Стоунс и Игуаин...

Хумелс -> Баерн Минхен = 34 M

Sent from my LG-D331 using Tapatalk

Парите не ги давате од свој џеб.

Sent from my 5010X using Tapatalk

Парите не ги давате од свој џеб.

Sent from my 5010X using Tapatalk
затоа и викаме дека е добро што клубот се труди по секоја цена да донесе играч ама какви суми се фрлаат за недокажани играчи особено црнци у одбрана кои што се склони на киксови ама ај ќе видиме

60 мил фунти за играч кој има изиграно една квалитетна сезона, а плус се работи за дефанзивец, сериозно???

Незнам што гледа Конте во него, ама ако дава зелено светло за 60 мил фунти, воедно тоа ќе биде и најскап дефанзивец на сите времиња... мора да е нешто посебно и да има карактер да се носи со притисок.
Да беше Хумелс, Бонучи па и Алдервилд ќе кажев да... вака за играч кој има играно само 1 сезона на високо ниво во клуб кој не е нешто посебно и во Италијанска лига... ризик голем ризик и непаметен трансфер...

Јас пак сум оптимист за овој Кулибали. Ќе си имаме црнчишта во одбрана бе.
Реално, го немам гледано воопшто и моето мислење го темелам на хајлајтс од Јутјуб (:facepalm:)
Ми стои како добар играч, располага со висина, скок игра, дуел игра, а има и брзина. Веројатно нема многу во главата, ама ваљда нема да го играат креативец.

Епа сигурно Конте и управата не се водат по јутуб клипови и само по минатата сезона, па да им кажеш абе ич не е паметен трансферов :D

Брат 70 мил евра за дефанзивец , дефанзивец е*аго плус нема некоја кариера позади себе како што имаше Силва пред да отиде во Псж или Хумелс па ајде да прогледаш низ прсти.

Желба на Конте ок, убаво што клубот ќе му го исполни барањето... ете може е едниствен менаџер до сега што му ги исполнуваат желбите притоа да се оди со толку скапо плаќање... најверојатно не сакаат да ја прават истата грешка од лани...

Ама Конте сигурен сум дека има скаутирано и други дефанзивци кои би можеле да се вклопат во негова филозофија...
Ако сега искешираме толку пари на Наполи, јутре и други клубови ќе си вадат цени од ракав како што им прават на двата тимови од Манчестер...

Може ќе биде Меси за дефанзива незнам, ама моментално да се дадат толку пари за играч кој имал една успешна сезона е глупо...

Читај Мичу, Вермален, Паулињо итн сите имаа по една врвна сезона и то е то...

Епа сигурно Конте и управата не се водат по јутуб клипови и само по минатата сезона, па да им кажеш абе ич не е паметен трансферов :D
Ма да..ако не по јутјуб, не би се изненадил по фудбал менаџер дел од трансфери да праат...

Брат 70 мил евра за дефанзивец , дефанзивец е*аго плус нема некоја кариера позади себе како што имаше Силва пред да отиде во Псж или Хумелс па ајде да прогледаш низ прсти.

Желба на Конте ок, убаво што клубот ќе му го исполни барањето... ете може е едниствен менаџер до сега што му ги исполнуваат желбите притоа да се оди со толку скапо плаќање... најверојатно не сакаат да ја прават истата грешка од лани...

Ама Конте сигурен сум дека има скаутирано и други дефанзивци кои би можеле да се вклопат во негова филозофија...
Ако сега искешираме толку пари на Наполи, јутре и други клубови ќе си вадат цени од ракав како што им прават на двата тимови од Манчестер...

Може ќе биде Меси за дефанзива незнам, ама моментално да се дадат толку пари за играч кој имал една успешна сезона е глупо...

Читај Мичу, Вермален, Паулињо итн сите имаа по една врвна сезона и то е то...
Сигурно има други играчи на листа, ама очигледно Кулибали е број 1, и очигледно и Конте и управата сметаат дека вреди да се донесе по секоја цена. Доколку мислеа дека можат да го добијат истото и со друг играч, ќе купеа до сега некој од 20-30 милиони.
Попаметно е да даваш по 20 милиони и да смениш 4-5 играчи кои не ти се примарни желби, додека да се погоди еден како што треба, или одма да дадеш 60-70 за играч кој си сигурен дека ти е идеално решение?

Боласи во Евертон....дали моооооооожеби е замена за Лукаку? Не дека е ист играч ко Ромелу али....шо знам..

Сигурно има други играчи на листа, ама очигледно Кулибали е број 1, и очигледно и Конте и управата сметаат дека вреди да се донесе по секоја цена. Доколку мислеа дека можат да го добијат истото и со друг играч, ќе купеа до сега некој од 20-30 милиони.
Попаметно е да даваш по 20 милиони и да смениш 4-5 играчи кои не ти се примарни желби, додека да се погоди еден како што треба, или одма да дадеш 60-70 за играч кој си сигурен дека ти е идеално решение?
Незнам како да ти објаснам. Првична цена која ја бараше Наполи беше околу 40 мил евра... реална цена. Па после им текна ајде ќе покачиме на 50 ... ок и тоа е за прифаќање.... Ама изгледа дека им бидна арно на газот тоа што им успеа грабежот со Игуаин па ајде да фатиме пак на иста финта...
И така стигнаа до 70 мил евра... (ако ми се добри информации ова е 4 подобрен договор кои им праќаат од Челзи, за 3 сум сигурен дека се) и остануваат уште 12 дена од трансфер периодот
а Челзи и Конте мисли дека Кулибали уствари е Меси за одбрана.

Па зошто и овој договор да не го одбијат кога очигледно најдоа овца за шишање ... и така до 100 милки...

Е сега ја треба да поверувам дека рандум циган кој изиграл 1 сезона квалитетен фудбал вреди 100 мил...
Тогаш колку вреди Хумелс или Бонучи кои имаат 5 успешни сезони позади себе 250 мил?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom